Bloed zuiveren tegen acne

bloed zuiveren tegen acne

Als je al verschillende vrij verkrijgbare zalven en lotions hebt geprobeerd om je acne te behandelen, maar ze allemaal niet lijken te werken, word je steeds creatiever. Misschien denk je er nu aan je bloed te zuiveren tegen acne.

Met bloedzuivering bedoelt men dat je je lichaam ontgift. Dit betekent dat je gifstoffen en ander vuil uit je lichaam gaat verwijderen. Dit kan effectief zijn tegen acne, omdat dergelijke stoffen anders op je huid kunnen belanden en acne kunnen veroorzaken.

Download onze gratis gids hier om te zien hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen. 

Acne en puistjes kunnen ontstaan door externe factoren, maar dus ook door interne oorzaken in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met tekorten aan voedingsstoffen, uitdroging en onzuiverheden in het bloed.

Het is in ieder geval goed dat je je acne van binnenuit wil behandelen. Zo ga je namelijk de echte oorzaken aanpakken die ervoor zorgen dat acne jarenlang blijft bestaan.

Waarom je bloed zuiveren tegen acne?

Het zuiveren van je bloed kan helpen tegen acne en bij het voorkomen ervan.

Wanneer er teveel gifstoffen ophopen in het lichaam kunnen onze organen de gifstoffen niet meer wegspoelen. Dit kan gezondheidsproblemen opleveren, waaronder acne. De gifstoffen willen namelijk de huid verlaten en kunnen alleen via de poriën van de huid naar buiten komen.

Als je nieuwe acne wil voorkomen, dan is het belangrijk dat er niet teveel gifstoffen en onzuiverheden in je bloed zitten.

Je kunt op verschillende manieren je bloed zuiveren. Er zijn vrij verkrijgbare en natuurlijke bloedzuiveraars die gifstoffen uit je lichaam spoelen en de huid helpen gezonder te worden. Je kunt ook een speciaal acne dieet volgen om je bloed te zuiveren.

Hoe zuiver je je bloed?

Je kunt op verschillende manieren je bloedsysteem helpen zuiveren.

Hieronder geef ik je enkele tips om je bloed gezond te houden:

  • Drink elke dag voldoende water, zodat je lichaam gifstoffen kan verwijderen.
  • Drink elke ochtend een glas water met limoensap op een lege maag. Dit type sap helpt namelijk ook bij het ontgiften.
  • Beweeg voldoende om je bloed gezond te houden.
  • Voeg meer knoflook teentjes toe aan je gerechten. Knoflook is een natuurlijke bloedreiniger.
  • Amla is een eetbare plant die kan helpen je bloed te zuiveren en je lichaam te ontgiften.
  • Drink groentesappen met ingrediënten die bloedzuiverende eigenschappen hebben, zoals bittere kalebas, kamillethee of kruidenthee.
  • Eet veel groene groenten, omdat ze je lever helpen bloed te ontgiften. Denk hierbij aan broccoli, wortel, kool en spinazie.
  • Eet veel, maar gevarieerd sappig fruit. Denk hierbij aan stukken fruit, zoals meloenen, appels, sinaasappels en avocado’s.
  • Gebruik ook kruiden als natuurlijke bloedzuiveraars. Denk hierbij aan bladeren van wilde amandel, arka, kurkuma en lijnzaad.

De invloed van je bloedsuikerspiegel op acne

Je bloedsuikerspiegel kan invloed hebben op de hoeveelheid last die jij ervaart van acne.

Wanneer je bloedsuikerspiegel stijgt, dan pompt je lichaam veel insuline om het naar beneden te krijgen. Dit resulteert in meer androgenen hormonen. Vervolgens ontstaat een hormonale onbalans, waardoor poriën kunnen verstoppen en acne kan ontstaan.

Als dit proces zich blijft herhalen kan je lichaam insulineresistentie opbouwen. Dit betekent dat je nog meer insuline moet aanmaken om je bloedsuikerspiegel te verlagen.

Om je bloedsuikerspiegel op peil te houden dien je producten met een lage glycemische lading te eten en drinken. Denk bijvoorbeeld aan groenten, volkoren granen, natuurlijks suikers, eiwitten en noten.

Bewerkte, suikerhoudende voedingsmiddelen hebben juist een hoge glycemische lading.

Een goede bloedzuiveraar

De bloedzuiveraar van het merk “Hamdard Safi” is speciaal gemaakt om acne te bestrijden. Het heeft verschillende positieve werkingen op de huid.

Deze bloedzuiveraar kan bijvoorbeeld ontstekingsremmende, antimicrobiële en anti-toxine (anti gifstoffen) werkingen hebben op de huid. Het grootse voordeel van het product is dan ook dat het je lichaam kan helpen bij het ontgiften. Je spijsverteringsstelsel kan bijvoorbeeld worden gezuiverd en gifstoffen kunnen worden verwijderd.

Het product kun je hieronder bekijken en is zeker het overwegen waard.

bloedzuiveraar tegen acne

Helpt het zuiveren van je bloed écht tegen acne?

Het zuiveren van je bloed kan een onderdeel van je complete acne behandeling worden. Op deze manier voorkom je namelijk dat gifstoffen via de huid naar buiten komen en acne zullen veroorzaken.

Het is echter ook belangrijk dat je op meer dingen let die mogelijk acne en puistjes veroorzaken. Er zijn wel honderden factoren die invloed kunnen hebben. Waarschijnlijk zijn je hormonen één van de belangrijkste oorzaken voor het steeds terugkomen van je puistjes.

Bekijk zeker eens mijn gratis gids als je graag de beste tips tegen acne wil ontdekken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *