Cacaoboter tegen acne

Cacao boter tegen acne

Tegenwoordig wordt het gebruiken van onbekende middelen voor de gezondheid steeds populairder. Mensen gaan bijvoorbeeld steeds vaker op zoek naar onbekende producten die mogelijk een effectievere werking hebben op acne dan medicijnen die gepaard gaan met heftige bijwerkingen.

Cacaoboter tegen acne is een goed voorbeeld van een onbekende acnebehandeling. Cacaoboter is een plantaardig vet. De boter wordt gewonnen uit cacaobonen.

Mensen gebruiken cacaoboter als een crème waarmee vocht in de huid wordt gebracht. Cacaoboter kan in zijn pure vorm of als combinatie met andere ingrediënten worden gebruikt.

In dit artikel krijg je alles te weten over het gebruiken van cacaoboter tegen acne en puistjes.

In welke producten kun je cacaoboter vinden?

Er zijn verschillende producten waarin cacaoboter is verwerkt. Je kunt bijvoorbeeld een lotion met cacaoboter gebruiken om de huid gehydrateerd en elastisch te houden en een beschermende barrière te vormen. Het fijne is dat cacaoboter niet zo vettig aanvoelt als andere oliën en boters.

Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat de huidaandoening striae kan worden voorkomen dankzij cacaoboter. Hetzelfde geldt voor acne, psoriasis en wonden. Echter, zoals bij alle natuurlijke middelen geldt dat er meer onderzoek nodig is om vast te kunnen stellen hoe effectief cacaoproducten daadwerkelijk zijn voor het behandelen van acne en andere aandoeningen. Je kunt daarom beter onderzoek doen naar ingrediënten met wetenschappelijk bewezen werkingen.

Er zijn zowel huidverzorgingsproducten als voedingsmiddelen verkrijgbaar die cacaoboter bevatten.

Heb je veel last van puistjes?

Download dan direct mijn gratis e-book met de top 10 gemaakte fouten bij acne, en uiteraard de oplossingen!

Claim hier je gratis exemplaar!

Waarom cacaoboter gebruiken tegen acne?

Fytochemicaliën zijn ontstekingsremmend en antioxiderend. Je kunt er veel van vinden in de cacaoplant. Dit betekent dat schade van vrije radicalen kan worden voorkomen door het eten van cacaoboter tegen acne. Ook kan de bloedstroom in de huid worden verbetert.

Cacaoboter kan ook rechtstreeks op het gezicht worden aangebracht. Je kunt er bijvoorbeeld de huid vochtig en elastisch mee houden. Dankzij een goede hydratatie van de huid zullen de talgklieren minder talg hoeven te produceren. Hierdoor zullen de poriën minder snel verstopt raken. Ook kun je de huid beschermen tegen vrije radicalen, zoals zonnestralen en milieuvervuiling. Dit zorgt ervoor dat je huid er mooier uit ziet.

Hoe gebruik je cacaoboter tegen acne?

Cacaoboter schijnt veilig te zijn om aan te brengen op je huid. Maar natuurlijk moet je dit niet doen als je een allergie hebt voor de cacaoplant. Het voordeel van cacaoboter is dat het geen cafeïne bevat, wat wel het geval is bij cacaopoeder.

Houd er rekening mee dat cacaoboter de poriën kan laten verstoppen. Dit wordt veroorzaakt door de moleculen van cacaoboter die erg dicht bij elkaar zitten. Het kan daarom verstandiger zijn geen cacaoboter aan te brengen op je huid als je van je zelf weet dat je een acne-gevoelige huid hebt.

Het verschilt per olie hoe snel de poriën verstopt kunnen raken. Je kunt bijvoorbeeld beter kiezen voor olijfolie, amandelolie of sojaolie. Deze producten zullen minder snel leiden tot verstopte poriën.

Er zijn genoeg lotions, crèmes en andere producten verkrijgbaar waar cacaoboter in zit verwerkt. Door op de verpakking van een product te kijken, kun je zien hoeveel cacaoboter er in een product zit. Meestal worden de grootste percentages van ingrediënten vooraan weergegeven. Als je cacaoboter wilt inzetten om acne te behandelen, is het daarom goed om te zoeken naar producten waar cacaoboter vooraan in de lijst staat.

Er is ook pure cacaoboter verkrijgbaar. Je kunt het bijvoorbeeld vinden in natuurvoedingswinkels.

Conclusie en een betere manier om acne te behandelen

Cacaoboter is het vet dat wordt gewonnen uit cacaobonen. Volgens onderzoeken heeft cacaoboter waarschijnlijk gunstige voordelen voor de huid. Echter, er is nog veel meer onderzoek nodig.

Aangezien lotions met cacaoboter de poriën kunnen laten verstoppen, kan het verstandiger zijn om van de voordelen te profiteren door cacao in je voedingspatroon te verwerken.

Het gebruiken van cacaoboter is een symptoomgerichte behandeling. De huidige acne en de plekjes met puistjes worden namelijk wel bestreden, maar er wordt niet voorkomen dat er later opnieuw acne ontstaat.

Ik raad je dan ook aan hieronder mijn gratis e-book te downloaden. Hierdoor weet je wat jij moet doen en wat de meeste acne patiënten fout doen, waardoor ze jaren last blijven houden van acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *