Cholesterol en acne

veroorzaakt cholesterol acne

Veroorzaakt cholesterol acne? Misschien heb je te horen gekregen dat de hoeveelheid cholesterol in je lichaam te hoog is, heb je ook last van acne en denk je nu dus dat je acne hebt door het cholesterol. Echter levert cholesterol in de meeste gevallen geen huidproblemen op.

Cholesterol wordt aangemaakt door je lever, maar kan ook worden opgenomen uit voedingsmiddelen, zoals eieren, koek en ongefilterde koffie. Het lichaam gebruikt deze vetachtige stof om cellen, hormonen en gal aan te maken.

Je hebt weinig cholesterol nodig om gezond te blijven. Je lichaam maakt er namelijk in principe zelf voldoende van aan. Waarschijnlijk kan acne dus niet ontstaan door een te laag cholesterol. Er is ook geen wetenschappelijk bewijs dat je cholesterolgehalte te laag kan zijn en of dit invloed heeft op je gezondheid. Het kan daarom verstandig zijn je cholesterol laag te houden. Maar raadpleeg voor de zekerheid een arts.

Wat kun je doen tegen acne door cholesterol?

Aangezien het niet bekend is of je cholesterolgehalte invloed kan hebben op je acne, kan er misschien een andere oorzaak zijn voor je acne.

Veel mensen met een te hoog cholesterol zien wel rode bultjes en gele vlekken op de huid ontstaan. Deze ontstaan vaak op de ellebogen, rug, buik en vingers.

Toch kan het sowieso verstandig zijn te zorgen dat je je cholesterol op peil houdt. Je kunt bijvoorbeeld een bloedprik laten afnemen door een arts om de waardes in je lichaam te laten controleren. Wanneer je cholesterol jarenlang te hoog is, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de bloedvaten die nauwer worden en uiteindelijk dicht gaan zitten, waardoor problemen kunnen ontstaan met je hart en bloedvaten. Dit merk je aan pijn op de borst, nierschade of een hartinfarct.

Het is daarom van belang om acne te voorkomen en je cholesterol op peil te houden. Zorg daarom dat je niet rookt, stress vermijd, alcohol vermijd, gezond eet en voldoende sport. Houd er ook rekening mee dat sommige mensen van nature meer cholesterol aanmaken en een hoog cholesterol erfelijk kan zijn.

De beste tip voor je cholesterol is voldoende groente, fruit, volkorenproducten en verzadigde vetten te eten en suikerconsumptie te beperken. Daarnaast kan een cholesterolverlagend medicijn worden voorgeschreven door een arts. Door de bloedvetten te verlagen, zullen de puistjesachtige bultjes verdwijnen. Dit kan echter jaren duren.

Als je acne hebt, kun je een aantal dingen doen om de plekjes te verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld milde, niet-comedogene huidverzorgingsproducten gebruiken. Zelf vind ik het vele malen effectiever de problemen bij de wortel op te lossen, zodat je op langeretermijn ook minder kans hebt op het ontstaan van puistjes. Hierover vertel ik je alles in mijn e-book.

Klik hier om mijn gratis e-book te downloaden en de oorzaken van acne te bestrijden >>

Succes!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *