Citroen tegen acne

citroen tegen acne

Sommige gedeeltes van citrusvruchten worden gebruikt in huidverzorgingsmiddelen. Er zitten namelijk belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine C en citroenzuur in citroen die een gunstig effect hebben op onze huid.

Waarschijnlijk vraag jij jezelf af of het waar is dat citroensap of citroen tegen acne kan worden ingezet en of het effectiever is dan normale producten tegen puistjes. Dit zou immers een stuk goedkoper zijn. Ook hoef je dan niet direct heftige medicijnen in te zetten.

Aangezien acne een groot probleem is in Nederland en de rest van de wereld zijn veel mensen op zoek naar werkende oplossingen. In dit artikel zal ik je meer vertellen over het inzetten van de superfood citroen tegen acne, de mogelijke bijwerkingen en de alternatieven.

Waarom citroen tegen acne en puistjes gebruiken?

Er zijn een aantal antioxiderende en antibacteriële factoren van citroen die gunstig zouden kunnen zijn tegen acne. Hieronder zal ik ze kort voor je samenvatten.

  • Citroenzuur heeft een uitdrogend effect waardoor iemand met een vette huid de talgproductie kan verminderen.
  • Sappen in citroen hebben eigenschappen die ervoor kunnen zorgen dat bacteren worden gedoodt. Mogelijk kunnen dus ook de acne veroorzakende C. acnes bacteriënworden verwijdert.
  • Tevens zou citroen kunnen helpen de roodheid en ontsteking van puistjes en littekens te verminderen.

Houd er echter wel rekening mee dat er vrijwel geen onderzoek is gedaan naar het gebruiken van citroen tegen acne. Veel forums en blogs prijzen wel citroen aan, maar weten eigenlijk niet wat de daadwerkelijke effecten van citroen zijn. Hierover vertel ik je verderop in dit artikel meer.

Hoe gebruik je citroen tegen acne?

Doe altijd zelf je onderzoek, maar volgens een bron op internet kun je citroen als volgt gebruiken tegen acne.

Als eerste kun je het sap uit een citroen gelijkmatig mengen met water. Na het aanbrengen op je huid kun je een vochtinbrengende crème gebruiken om de huid niet te erg te laten uitdrogen. Deze methode kun je maximaal tweemaal per dag gebruiken.

Ook kun je plaatselijke puistjes elimeren met citroensap en water. Je dient dan het mengsel aan te brengen op de plaatselijke puistjes, het even laten intrekken en vervolgens weer afspoelen met lauw water.

Het is in ieder geval belangrijk vers geperste citroensap te gebruiken. Gebruik dus geen kant-en-klare producten met toegevoegde suikers en dergelijke ingrediënten die de huid kunnen irriteren uit de supermarkt. Beter is zelf het sap uit de citroenen te knijpen en in een pot te bewaren. Daarna kun je het een paar dagen gebruiken.

Probeer ook eerst wat van het citroensap op je onderarm aan te brengen met wat verband. Hierdoor kom je erachter of wel of geen rare reactie van de huid optreedt. Mocht er dan na 24 uur niks geks te zien zijn, kun je het waarschijnlijk aanbrengen op je gezicht.

Is het aanbrengen van citroen op de huid en puistjes veilig?

Je dient erg uit te kijken met het gebruiken van citroen tegen acne, puistjes en de huid in het algemeen.

Mocht je ooit een hap hebben genomen of citroen in je drinken doen, dan weet je hoe sterk citroen kan smaken. De kracht van het citroenzuur op de huid kan net zo sterk zijn. Hierdoor kunnen personen last ervaren van bijwerkingen, zoals een droge huid, branderig gevoel, jeuk, erge roodheid en gevoeligheid voor de zon.

Een ander nadeel van citroen is dat het ook de goede bacteriën kan doden op de huid. Tevens kunnen personen met een donkere huid beter kiezen voor een alternatief natuurlijk product tegen acne, omdat citrusvruchten tot hyperpigmentatie kunnen leiden.

Het beste is een gesprek aan te vragen met een dermatoloog. De huidspecialist weet wat het beste is voor je specifieke type huid. Dit kan verstandig zijn, omdat er zo weinig onderzoek is gedaan naar het behandelen van acne (littekens) met citroen.

Is er een veiliger natuurlijk product tegen acne?

Er zijn verschillende veiligere alternatieven voor citroensap en citroenolie. Denk bijvoorbeeld aan aloë vera, rozenwater, tea tree olie, groene thee, zwavel en toverhazelaar. Bespreek het wel even met je dermatoloog voordat je een dergelijk middel probeert aan te brengen op je puistjes.

Ook raad ik je aan mijn Leven Zonder Acne methode te bekijken. Hierin vertel ik je alles over de grondoorzaken van acne en hoe je deze kunt bestrijden. Besef dus goed dat je met citroen of een ander product de puistjes slechts tijdelijk aan het verminderen bent en een groot risico loopt op huidschade. Door de echte oorzaken op te lossen, zal je de kans op puistjes drastisch verminderen!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *