Cortisone zalf tegen acne

hydrocortison zalf tegen acne

Acne kan erg vervelend zijn voor zowel tieners als volwassenen. De puistjes kunnen over het hele lichaam ontstaan. Je kunt er bijvoorbeeld problemen door krijgen met je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Daarom is het verstandig dat je op zoek bent gegaan naar een acnebehandeling.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af of cortisone zalf tegen acne een effectieve oplossing kan zijn. Je bent tenslotte op deze pagina terecht gekomen. In dit artikel ga ik je daarom alles vertellen over cortisone zalf en hydrocortison tegen acne.

Waarom kiezen voor cortisone zalf tegen acne?

In het geval van hardnekkige, onderhuidse acne wordt soms gekozen voor een behandeling met een injectie met cortisone, zoals enfin. Na de injectie in een puistje te stoppen, kan de zichtbaarheid soms al binnen enkele uren verminderen.

Aangezien een injectie met cortisone niet erg toegankelijk is, kun je kiezen voor de vrij verkrijgbare variant, namelijk een zalf of crème met hydocortison. Deze steroïde is vrij verkrijgbaar bij je plaatselijke drogist en in online webshops. Het valt dus niet onder een officieel medicijn tegen acne.

Hydrocortison is een synthetische versie van het hormoon cortisol. Het wordt daarom ook wel hormoonzalf genoemd.

Wat is het effect van hydrocortison op acne?

Als je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing voor je acne kun je overwegen hydrocortisoncrème te gebruiken. De irritatie en roodheid die gepaard gaat met je puistjes kan namelijk worden verminderd. Ook kunnen opkomende puistjes en zwellingen krimpen.

Cortisone zalf heeft eigenlijk alleen effect op de zichtbaarheid van je acne. Het zal bijvoorbeeld niet het overtollige talg en de dode huidcellen van je huid reinigen. Ook heeft het geen effect op acne-veroorzakende bacteriën. Je kunt daarom kiezen cortisone zalf te combineren met andere acnebehandelingen. Kies bijvoorbeeld voor een laag percentage benzoylperoxide.

Hydrocotison gaat je dus niet helpen acne compleet te verwijderen, wel kan het een goede oplossing zijn om je puistjes in korte tijd minder zichtbaar te maken. Je kunt dus zeker hydrocortison overwegen als het je niet lukt met concealer puistjes minder zichtbaar te maken.

Gebruik hydrocortison bij grotere of onderhuidse puistjes, bij mee-eters heeft het waarschijnlijk nauwelijks effect.

Hoe gebruik je hydrocortisoncrème tegen acne?

Cotisone zalf gebruiken tegen is erg makkelijk. Allereerst dien je je gezicht te wassen met een milde, niet-irriterende reiniger en lauw water. Na je huid droog te maken, kun je wat hydrocortisoncrème aanbrengen op de plekken van je puistjes en het zachtjes inwrijven. Je kunt het middel één tot vier keer per dag aanbrengen op de plekken van je ontstekingen, afhankelijk van de sterkte van de zalf.

Aangezien er verschillende huidtypes zijn en iedereen verschillend kan reageren op acnebehandelingen kunnen er bijwerkingen ontstaan. Bijwerkingen van cortisone zalven zijn jeuk, roodheid en droogheid van de huid. In sommige gevallen kan de acne zelfs verergeren en kan de kleur van de huid veranderen. Echter worden de meeste bijwerkingen juist behandeld met cortisone zalf en de meeste acne patiënten zullen er dus geen last van hebben. Mocht je toch bijwerkingen ervaren, stop dan onmiddellijk en raadpleeg een arts.

Ook mogen vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, jonge kinderen, personen met onderliggende aandoeningen aan hun lever, nier of hart en vrouwen die anticonceptie gebruiken geen hydrocortison gebruiken.

Conclusie

Hydrocortison kan worden ingezet tegen acne om de roodheid en ontstekingen te verminderen. Het fijne is dat het middel snel effect heeft. Echter, dient het het middel te combineren met andere anti-acnemiddeltjes om resultaten op de langeretermijn te zien.

Overweeg de beste acne behandeling als je op zoek bent naar manieren om acne te verminderen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *