Cremicort tegen acne

Cremicort is een geneesmiddel. De werkzame stof hierin wordt “hydrocortisone” genoemd. Dit is een hormoon die wordt aangemaakt in de bijnieren.

In cremicort zit een percentage van 1% hydrocortisone. Er zit bijvoorbeeld ook cetostearyl alcohol, paraffine, sorbinezuur en vaseline in cremicort.

Cremicort is een crème die mag worden aangebracht op de huid. Het kan worden gebruikt voor de huid die ontstoken, gevoelig of jeukerig is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij iemand met een allergische huidontsteking of eczeem.

Soms vragen mensen zich af of cremicort ook kan worden gebruikt als je last hebt van acne. Hier kan ik kort over zijn. Je mag geen cremicort gebruiken als je last hebt van acne. Simpelweg omdat het is gemaakt voor andere huidproblemen, en hier vallen acne en puistjes niet onder.

Aangezien eczeem ook gepaard kan gaan met een droge huid denken mensen dat het ook kan helpen bij acne. Je moet echter andere soorten ingrediënten gebruiken voor de acne-gevoelige, droge huid.

Mocht je een geneesmiddel willen gebruiken, dan dien je altijd een geneeskundig advies te hebben. Hiervoor kun je terecht bij een arts of dermatoloog. Zorg dat je met je zorgverlener de mogelijke bijwerkingen bespreekt.

Een alternatief voor cremicort bij acne

Aangezien cremicort niet bedoelt is voor de behandeling van acne moet je kiezen voor een alternatief. Er zijn crèmes die effectief kunnen zijn tegen acne, terwijl je niet alle bijwerkingen hoeft te ervaren, die je wel kunt krijgen van andere heftige acne medicijnen.

Ook kan het verstandig zijn te gaan letten op je overige levensstijl. Voedingsmiddelen, stress en slaapgebrek kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je hormonen uit balans raken. Het gevolg is dat de talgklieren teveel talg produceren en de poriën verstoppen. Vervolgens kunnen deze poriën ook ontstoken raken. Hierdoor ontstaan puistjes.

Als jij meer wil weten over de beste huidverzorgingsproducten voor acne en hoe je met simpele aanpassingen in je levensstijl acne kunt bestrijden, dan moet je mijn e-book even gratis downloaden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *