Dermapen tegen acne en acnelittekens

Dermapen tegen acne

Acne en de littekens die soms achterblijven kunnen de huid een vies en onaantrekkelijk uiterlijk geven. Gelukkig zijn er voldoende behandelingen op de markt die symptomen van acne kunnen bestrijden.

Veel mensen vragen zich af of een dermapen kan helpen tegen acne en acnelittekens. Een dermapen is een apparaat waarmee minimale gaatjes in de huid worden gemaakt, wat dus om verschillende redenen gunstig kan zijn voor acne.

Op deze pagina vertel ik je meer over het gebruiken van een dermapen bij actieve acne, acnelittekens en voorkomen van acne. Aangezien een dermapen vooral wordt gebruikt door dermatologen moet je jezelf immers voldoende laten informeren voordat je hier zelf mee aan de slag gaat of een behandeling ondergaat.

Wat zijn acne en acnelittekens?

Laat ik je eerst even kort uitleggen wat acne en acnelittekens nou eigenlijk zijn. Je begrijpt dan namelijk ook welke effecten een dermapen hierop kan hebben.

Acne ontstaat voornamelijk door de volgende vier soorten factoren:

  • Talg
  • Dode huidcellen
  • Viezigheid en zweet
  • Bacteriën

De poriën kunnen verstopt raken door een ophoping van talg, oude huidresten en ander viezigheid. Er zullen dan mee-eters ontstaan. Wanneer mee-eters ontstoken raken door bacteriën, ontstaan puistjes. Een ander woord voor puistjes is acne.

Soms laten puistjes littekens achter. Dat worden acnelittekens genoemd. Deze kunnen zich bevinden onder de huidoppervlak of boven de huid en een donkere kleur hebben. De kans op littekens vergroot wanneer de puistjes zich onder de huid vormen of je er constant aan zit te krabben of de puistjes uitknijpt.

Helpt een dermapen tegen acne en acnelittekens?

Een dermapen is werkzaam door kleine gaatjes in de huid te prikken. Je huid ziet dit namelijk als wondjes, waardoor het in actie komt en zichzelf gaat genezen.

Je kunt een dermapen voor een aantal dingen gebruiken. Een dermapen wordt eigenlijk voornamelijk ingezet tegen acnelittekens.

De aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur kan verhogen door de dermapen, waardoor beschadigd weefsel wordt vervangen door nieuw weefsel en het uiterlijk van acnelittekens kan verbeteren. Ook zou de zichtbaarheid van vergrote poriën kunnen afnemen.

Soms wordt beweerd dat een dermapen ook kan worden gebruikt bij het bestrijden van actieve acne. Door de kleine geprikte gaatjes in de huid kunnen huidverzorgingsproducten tegen acne beter en dieper in de huid terecht komen. Toch raad ik je af een dermapen te gebruiken tegen je bestaande acne, omdat het krijgen van gaatjes in puistjes mij helemaal geen goede behandeling lijkt. Een dermapen kan natuurlijk wel een goede manier zijn om toekomstige acne te voorkomen.

Voor actieve, milde tot heftige acne zou je beter kunnen kijken naar de Gladskin Acne Gel.

In de onderstaande video zie je hoe een behandeling met een dermapen in zijn werking gaat.

Zelf een dermapen gebruiken tegen acne

Mocht je het beste voor jouw huid willen, dan kun je natuurlijk het beste een afspraak maken bij een dermatoloog. Zij kunnen een professionele dermapen gebruiken om op een veilige manier acnelittekens te bestrijden.

Anderzijds worden er ook dermapennen aangeboden voor thuisgebruik. Dit kan een stuk goedkoper zijn dan steeds behandelingen in schoonheidssalons te moeten ondergaan. Je bent dan al gauw 100,- euro kwijt per behandeling. Daarom kiezen veel mensen ervoor acne te bestrijden met een eigen dermapen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de dermapennen tegen acne voor thuisgebruik van de volgende merken. Bij de duurdere variant krijg je er meerdere opzetstukjes bij, zodat je deze zelf kunt afstemmen op de gevoeligheid van je huid. In de omschrijving van de goedkopere versie wordt aangegeven dat je het ook kunt gebruiken tegen acne.

Schrik niet als er roodheid op je huid ontstaat na het gebruiken van een dermapen. Dit is een normaal bijeffect.

Een dermapen of dermaroller gebruiken?

Eerder schreef ik op mijn website over het gebruiken van een gewone dermaroller tegen acne en acnelittekens. Het grootste verschil tussen een dermapen en dermaroller is dat je met een dermapen veel gerichter de aangedane plekken kan bereiken.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *