Dove zeep tegen acne

Dove zeep tegen acne

Het populairste stuk zeep ter wereld is waarschijnlijk de ‘beauty bar’ van het merk Dove. Bijna iedereen heeft hier wel eens iets over gelezen of gehoord. Het wordt dan ook verkocht in super veel drogisterijen en webshops. Op TikTok krijgen beautyvloggers die video’s maken over Dove zeep miljoenen views.

Er is een grote kans dat je Dove al eens hebt gebruikt in je huidverzorgingsregime. Misschien overweeg je nu Dove zeep tegen acne te gebruiken. Het kan namelijk zo zijn dat je het fijner vindt acne te behandelen met een stuk zeep dan een vloeibare reiniger.

De beauty cream bar zeep van Dove is niet zomaar een zeep. Normale zepen worden gebruikt om de handen te wassen of de afwas te doen, maar kunnen niet worden gebruikt voor de acne-gevoelige huid van het gezicht. Dove zeep kan wel worden gebruikt voor acne op je gezicht, omdat het mild is en gunstige voordelen heeft voor je huid.

In dit artikel vertel ik je meer over de zeep van Dove, of het veilig is en hoe je de zeep kunt toevoegen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Verschil Dove en normale zepen tegen acne

Als je een zeep wilt gebruiken tegen acne is het belangrijk dat je één van de beste zepen tegen acne gebruikt. Normale zepen zijn namelijk niet gemaakt voor de gevoeligere huid van je gezicht.

Handzepen worden gemaakt door een chemische reactie op te wekken die zouten achterlaat. Dit is echte zeep. Dergelijke zepen zijn overdreven alkalisch en kunnen de pH balans van de huid verstoren. De pH waarde van Dove zeep is iets hoger dan de huid, maar zeker minder dan in andere zepen en reinigingsmiddelen.

Dove ontwikkelt zepen met synthetische ingrediënten waardoor ze zeepvrij zijn. Het reinigende effect van normale zeep wordt dus nagebootst met ingrediënten die veel zachter zijn voor de huid. In 1957 lanceerde Dove de beauty bar. Dit was een van de eerste pH-gebalanceerde zepen gemaakt van synthetische reinigingsmiddelen. Hoewel het niet de eerste zeepvrije zeep was, was het wel de beste.

Dove beauty bars zijn dus eigenlijk geen echte zepen, maar staan in de volksmond wel bekend als Dove zeep.

Is Dove een veilige zeep tegen acne?

Dove zeep is dus een zeepvrije zeep die kan worden gebruikt voor het gehele lichaam en gezicht, wat het een veilige keuze maakt voor de acne-gevoelige huid. Volgens Dove is het een milde, hydraterende crème. Om specifiek te zijn bevat de reep ¼ hydraterende crème. Door de huid gehydrateerd te houden zal de huid niet uitdrogen, waardoor er minder snel verstoppingen in de huid kunnen ontstaan.

De ingrediënten in Dove lijken vrij veilig:

  • Sodium Lauroyl Isethionate, Sodium Isethionate en Cocamidopropyl Betaine zijn synthetische reinigers en dus geen echte zepen. Deze ingrediënten worden gebruikt om de huid op milde wijze te reinigen.
  • Natirumtallowaat en natriumpalmitaal zijn zouten gemaakt van verschillende gemende oliën en vetten, zoals palmolie en kokosolie. Dit is wel degelijk echte zeep en wordt gebruikt om talg en vuil te verwijderen.
  • Stearinezuur en laurinezuur zijn vrije vetzuren en worden op een specifieke, gepatenteerde manier gemaakt door Dove. Ze worden gebruikt om zepen harder te maken, te laten schuimen en hebben een milde reinigende werking.
  • Er zit wel een geurtje aan door Alpha-Isomethyl Ionone, maar dit is in ieder geval beter via een reinigingsmiddel op je huid te krijgen dan een normale zeep.
  • Tetranatriums zijn in de Dove zeep verwerkt om de huid schoon te spoelen zonder zeepresten achter te laten.
  • Titaandioxide en zinkoxide worden gebruikt om de zeep een witte kleur te geven.
  • Glycerine wordt gebruikt om de huid te hydrateren.
  • Benzylalcohol is een mild ingrediënt dat bacteriën kan doden.

Het is dus eigenlijk een zeep met zoveel mogelijk synthetische reinigingsmiddelen om de alkaliteit te minimaliseren, maar de huid op effectieve wijze te reinigen en te hydrateren zonder de Ph van de huid te verstoren.

Waarom Dove zeep tegen acne gebruiken?

Dove zeep kan zeker het proberen waard zijn als je op zoek bent naar een goed reinigingsmiddel tegen acne. De zeep kan namelijk op verschillende manieren acne behandelen.

Ten eerste kan Dove zeep op milde wijze de huid reinigen en puistjes bestrijden. Verontreinigheden zoals vuil en olie kunnen dan ook makkelijk van de huid worden verwijdert. Door de mildheid kun je het dagelijks gebruiken in alle seizoenen.

Ook kan de zeep bij regelmatig gebruik helpen de huid gehydrateerd te houden en te voeden. Dit betekent dat de huid minder snel zal uitdrogen en geïrriteerd raakt. Het gevolg van de vochtinbrengende werking is ook dat je minder snel opnieuw puistjes krijgt en je huid een gezondere uitstaling krijgt. Dit zonder je huid er vettig uit te laten zien. Dankzij de hypoallergene eigenschappen is Dove zeep geschikt voor acne patiënten met een vette huid en zal er geen allergische reactie ontstaan.

Wat is de goedkoopste en effectiefste Dove zeep tegen acne?

Beauty bars of zepen van Dove kunnen een goede toevoeging zijn aan je huidverzorgingsregime. Het kan bijvoorbeeld op zachte wijze de huid reinigen en hydrateren. Dankzij de korte ingredientenlijst en de gebruikte non-comedogene, milde, veilige ingrediënten is de kans op verergering van acne minimaal.

Hieronder kun je de Dove zeep tegen acne het goedkoopst aanschaffen. Het is zeker een goede keuze voor mensen met acne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *