Druivenpitolie tegen acne

druivenpitolie tegen acne

Druivenpitolie wordt gemaakt van de zaden uit druiven. Door de zaden koud te persen, wordt het een olie.

Druivenpitolie tegen acne gebruiken, kan helpen door de antioxiderende eigenschappen en de werkingen om ontstekingen te verminderen.

Druivenpitolie kan dus inderdaad een aantal gunstige effecten hebben op acne. Echter zitten er ook een aantal nadelen aan druivenpitolie die je in acht dient te nemen voordat je druivenpitolie gebruikt.

In dit artikel ga ik vertellen over de werking van druivenpitolie, voor welke puistjes het kan worden gebruikt en hoe je het gebruikt.

Waarom helpt druivenpitolie tegen acne en puistjes?

De eerste reden waarom druivenpitolie helpt tegen acne is door de aanmaak van gezonde huidcellen te stimuleren. Druivenpitolie bevat namelijk vitamine E en linulzuur. Dit zijn stoffen die gezonde cellen stimuleren en oude huid en cellen helpen af te voeren.

Naast de gunstige werking op je huidcellen kan druivenpitolie ook helpen wonden te genezen. Het zou dus wellicht kunnen helpen tegen acne littekens. Echter is het onderzoek hiernaar gering.

Ook kan druivenpitolie helpen om de zwelling, roodheid en ontsteking te verminderen door de ontstekingsremmende eigenschappen van linolzuur. Hierdoor heb je minder kans op een infectie en kan de bestaande ontsteking sneller genezen.

Tevens zou de talgproductie in evenwicht kunnen worden gebracht. Hierdoor raken de poriën minder snel verstopt en kunnen er dus ook minder snel nieuwe oneffenheden ontstaan.

Bovendien zou de olie zelfs helpen de bacteriën die acne veroorzaken te doden.

Hoe gebruik je druivenpitolie tegen acne?

Het is niet bekend of het verwerken van druivenpitolie in maaltijden helpt tegen acne. Wel kun je het rechtstreeks aanbrengen op de huid.

Het is niet nodig druivenpitolie dunner te maken met een dragerolie. Echter kan het wel verstandig zijn eerst wat druivenpitolie op een kleiner stukje van de huid aan te brengen met een verband. Gebruik hiervoor het binnenste gedeelte van je onderarm. Mocht je na 24 uur geen vreemde reactie zien, ben je er niet allergisch voor en is het dus waarschijnlijk veilig om aan te brengen op je gezicht.

Gebruik alleen pure druivenpitolie als je het tegen acne wil inzetten. Er zitten dan namelijk geen vreemde ingrediënten in die irritatie veroorzaken.

Je kunt de druivenpitolie in de ochtend of avond aanbrengen op de huid. Breng simpelweg drie druppels van de olie aan in je handpalmen om het vervolgens op de plekken van je puistjes te smeren.

Er is in onderzoeken naar voren gekomen dat druivenpitolie een antioxidant bevat genaamd resveratrol. Dit helpt je huid te beschermen tegen de zon. Echter dien je nog steeds elke dag een zonnebrandcrème te gebruiken. Dit is iets wat veel acne patiënten vergeten.

Hoe snel merk je verschil aan je puistjes?

Het kan per persoon verschillen of er een gunstig effect optreedt na het gebruiken van druivenpitolie. Dit wordt namelijk bepaald door je huidtype en soort puistjes. Voor de normale rode puistjes en papels, zou druivenpitolie helpen. Echter is het niet geschikt voor onderhuidse puistjes en cystes.

Onderzoeken geven aan dat je binnen twee weken resultaat kunt zien aan de huid door pure druivenpitolie tweemaal per dag op de plekken van je puistjes te smeren. Het verschilt echter per druivenpitolie product hoe vaak je het mag gebruiken.

Om zeker te zijn of druivenpitolie geschikt is voor jouw type huid, type acne en medicijn gebruik, kun je het beste even contact opnemen met een huidarts.

Wat zijn de beste druivenpitolie producten?

Persoonlijk raad ik je aan te kiezen voor producten die dermatologisch zijn getest en speciaal zijn gemaakt om acne te bestrijden. Je kunt dan ook prima een product met druivenpitolie en een mix van andere ingrediënten gebruiken. Kies in ieder geval voor een product dat koudgeperst is, omdat de antioxidanten dan hef effectiefst blijven.

Je kunt bijvoorbeeld de reinigingsolie van Nivea gebruiken. Deze reinigingsolie is verreikt met druivenpitolie en wordt gebruikt om de huid schoon te maken van make-up, huidsmeer te verwijderen en de huid te hydrateren. Het product is geschikt voor de gevoelige huid. Ook kun je een gezichtsscrub van L’Oreal gebruiken. Dit product bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten die de huid kunnen exfoliëren. Dit betekent dat het kan helpen bij het verwijderen van oude huidcellen. Als je van alle voordelen van druivenpitolie tegen acne wilt profiteren, raad ik je aan pure druivenpitolie te gebruiken. Hieronder ga je naar de specifieke druivenpitolie producten op Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *