Duindoornolie tegen acne

Effectief of verstopt het de poriën?

Duindoornolie tegen acne

Duindoornolie wordt gewonnen uit de zaden, bessen en vruchten van de duindoornplant. Het ziet eruit als een dikke, goudoranje vloeistof.

Sinds eeuwen wordt duindoornolie gebruikt in Azië en Europa om verschillende aandoeningen te proberen verminderen.

Er moet echter rekening worden gehouden met het feit dat er beperkt onderzoek is gedaan naar de effecten van duindoornolie op de huid of aandoeningen. Er moet dus meer wetenschappelijk onderzoek worden uitgevoerd.

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Onze gratis gids laat je de 10 gezonde gewoonten zien om je puistjes te verbeteren van binnenuit.

Wel is gebleken uit sommige onderzoeken dat het misschien kan helpen bij het hydrateren van de huid en het remmen van ontstekingen.

Veel mensen vragen zich af of zij duindoornolie kunnen gebruiken tegen hun acne. Daarom leek het mij een goed idee hier een artikel over te schrijven. Hieronder vind je mijn bevindingen.

Waarom wordt duindoornolie gebruikt voor de huid?

Aangezien veel bedrijven duindoornolie gebruiken in huidverzorgingsproducten en supplementen vraag jij jezelf waarschijnlijk af of het ook een positief effect kan hebben op acne.

In duindoornolie zitten bijvoorbeeld omega-vetzuren, vitamines en antioxidanten. Daarnaast zou duindoornolie onder andere de volgende eigenschappen hebben:

  • hydraterend
  • antibacterieel
  • ontstekingsremmend

Bovendien kan één van de lipiden van duindoornolie mogelijk geschikt zijn voor het versnellen van de celregeneratie en -vernieuwing. Hierdoor zullen poriën misschien minder snel verstoppen met dode huidresten.

Kan duindoornolie effectief zijn bij acne en puistjes?

Als we kijken naar de mogelijke eigenschappen van duindoornolie, dan kan het mogelijk effectief zijn tegen acne en puistjes.

Het hydraterende effect kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de talgproductie verminderd, omdat de huid minder droog is. Hierdoor verstoppen de poriën minder snel met talg.

Ook kunnen ontstekingen verminderen, waardoor roodheid van acne kan afnemen en puistjes kleiner kunnen worden.

Bovendien kunnen de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen ervoor zorgen dat de hoeveelheid bacteriën op de huid verminderd. De vraag is echter of de specifieke acne-veroorzakende bacteriën worden aangepakt.

Maar is duindoornolie daadwerkelijk effectief bij acne?

Waarom duindoornolie waarschijnlijk niet geschikt is voor de huid met acne

Waarschijnlijk kunnen de meeste huidtypes in contact komen met duindoornolie zonder bijeffecten op te merken. In het geval van een acne-gevoelige huid is duindoornolie waarschijnlijk niet geschikt.

Hoewel een aantal eigenschappen van duindoornolie mogelijk kunnen helpen tegen acne, kan het waarschijnlijk de poriën verstoppen. Dit komt, omdat het een product is op olie basis met een vetzuurproduct van het type linolzuur. Helaas!

Als alternatief kun je hieronder onze gratis gids bekijken. Deze bevat de beste natuurlijke huidverzorgingsproducten voor acne. Bovendien wordt hierin besproken hoe je acne bij de bron kunt bestrijden. Een combinatie hiervan kan langdurige en de snelste resultaten opleveren.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *