Epsom zout tegen acne

Epsom zout tegen acne

Epsom zout is magnesiumsulfaat. Met andere woorden is dit een verbinding die bestaat uit magnesium, zuurstof en zwavel.

Epsom zout kan worden verkregen als korrels of droog poeder. Vervolgens kan het worden opgelost in water en met een methode in contact worden gebracht met de huid.

Epsom zout kan op verschillende manieren worden ingezet. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om acne tegen te gaan en pijn te verminderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat er meer moet worden getest met epsom zout op acne patiënten. Hierdoor is de effectiviteit van epsom zout voor acne momenteel niet 100% bekend.

Scroll verder om de mogelijke effecten van epsom zout voor acne te ontdekken.

Waarom kan epsom zout helpen tegen acne?

Epsom zout wordt door veel mensen gebruikt. Zij denken namelijk dat het kan helpen om klachten van mee-eters en acne te verminderen.

Epsom zout kan misschien helpen voor acne door het reinigen van de huid. Dode huidcellen en verontreinigheden kunnen uit de poriën worden gewassen. Hierdoor kunnen bestaande puistjes verminderen en kunnen nieuwe mee-eters en acne plekken worden voorkomen.

Ook kan Epsom zout mogelijk helpen bij acne door het verminderen van ontstekingen. Dit betekent dat de zwelling, grootte en roodheid van puistjes kunnen afnemen.

Bovendien gaan sommigen mensen in een epsom bad zitten om pijn van onderhuidse ontstekingen te verminderen.

Hoe kan epsom zout worden gebruikt bij acne?

Mensen die al epsom zout gebruiken voor hun acne delen positieve ervaringen. Zij gebruiken epsom zout op de volgende manieren:

  • Zoutbad: Door epsom zout aan een bad toe te voegen kunnen plekken van acne op het lichaam worden bestreden.
  • Gezichtsmasker: Soms wordt epsom zout toegevoegd aan een zelfgemaakt gezichtsmasker met meer ingrediënten tegen acne.
  • Spottreatment: Soms wordt epsom zout vermengd met water en aangebracht op individuele puistjes in plaats van de hele huid.
  • Scrub: Soms wordt epsom zout vermengd met olie, zodat er een pasta ontstaat die dient als een exfoliator voor verontreinigheden op het gezicht.

Je kunt het beste kiezen voor het natuurlijke epsom zout van “SolMag” tegen acne. Personen hebben namelijk de meeste positieve ervaringen achtergelaten over het epsom zout van dit merk.

Epsom zout product tegen acne

Is epsom zout veilig voor acne?

Epsom zout wordt in de meeste gevallen als veilig beschouwd om aan te brengen op de huid.

Er moet wetenschappelijk onderzoek worden gedaan en klinisch bewijs worden verzameld om te weten hoe effectief epsom zout daadwerkelijk is voor acne. Ook moet worden onderzocht hoe snel epsom zout kan worden opgenomen door de huid.

Wanneer je zelf thuis een “huidverzorgingsproduct” met epsom zout probeert te maken, moeten goede ingrediënten worden gebruikt. Avocado olie kan bijvoorbeeld mogelijk leiden tot verstopte poriën en dus meer puistjes.

Gebruik epsom zout dus in combinatie met milde en niet-comedoge ingrediënten. Als laatste is het belangrijk je gezicht en lichaam goed af te spoelen, zodat er geen restjes epsom zout of andere ingrediënten achterblijven in de poriën en meer acne ontstaat.

Bovendien kan een allergische reactie ontstaan, zoals bij alle natuurlijke producten.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *