Ethanol en acne

Ethanol en acne

Acne is een lastige huidaandoening.

Er zijn namelijk veel factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Een voorbeeld hiervan is het in de gaten houden van ingrediënten in anti-acne producten die je aanbrengt op je huid.

Misschien gebruik je momenteel een face wash of vochtinbrengende crème, maar blijkt achteraf dat je huid juist droger is geworden Dit kan het gevolg zijn van het gebruiken van alcoholen die de huidbarrière verslechteren.

Het aanbrengen van alcohol op de huid wordt dan ook afgeraden als je last hebt van acne.

Veel mensen vragen zich af of de ethanol in huidverzorgingsproducten en acne ook een negatief verband hebben.

Is ethanol goed of slecht voor acne?

Goede alcoholen voor de huid worden bijvoorbeeld gebruikt in skin care producten om de huid te voeden en de formulering van producten te verbeteren.

Sommigen alcoholen staan er bijvoorbeeld om bekend de afgifte van andere ingrediënten in de huid te verhogen. Ook kan alcohol helpen bij het verdikken van een product, mengen van ingrediënten en het langer houdbaar maken van een product. Bovendien kan een goede alcohol de huid helpen vocht vast te houden.

Ik raad echter af te kiezen voor toners en hydraterende crèmes die ethanol bevatten. Het type alcohol “ethanol” is namelijk waarschijnlijk ongunstig voor de acne-gevoelige huid, omdat het de natuurlijke oliën van de huid kan verwijderen en de huidbarrière kan verslechteren. Dit kan resulteren in een uitgedroogde huid, grove poriën en een verergering van acne.

Als alternatief kun je kiezen voor de Gladskin Acne Gel, omdat deze gel uitsluitend de acne-veroorzakende bacteriën aanpakt, terwijl goede delen van de huid met rust worden gelaten. Dit is dus een betere keuze dan het gebruiken van ethanol voor acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *