Ferulinezuur tegen acne

ferulinezuur tegen acne

De kans dat je ooit van ferulinezuur of ferulazuur hebt gehoord, acht ik vrij klein. De kans is echter groter dat je het wel al eens op je huid hebt aangebracht, zonder dat je dit wist. Ferulinezuur is namelijk een ontstekingsremmend ingrediënt dat vaak in huidverzorgingsproducten wordt verwerkt.

Ferulinezuur valt onder één van de sterkste antioxidanten, wat het ook zo’n goede toevoeging aan huidverzorgingsproducten maakt. Antioxidanten staan er onder andere namelijk om bekend de huid te beschermen, vrije radicalen te neutraliseren en tekenen van huidveroudering te verminderen.

In dit artikel vertel ik je meer over het inzetten van ferulinezuur tegen acne.

Wat is ferulinezuur?

Ferulinezuur wordt ook wel ferulazuur genoemd. Het is een antioxidant die je van nature in de celwand van planten, zoals zemelen, zaden van fruit en sommige groenten, granen en noten kunt vinden. Deze stof helpt de planten te beschermen.

Echter, de huid van de mens kan er ook mee worden beschermt. Wanneer ferulinezuur op de huid wordt aangebracht, zou deze barrière je kunnen beschermen tegen vrije radicalen, je huid verjongen, je huid steviger maken en de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpeltjes verminderen. Ook wordt het genezingsproces van de huid verbetert, waardoor hyperpigmentatie, acne en puistjes sneller zullen verdwijnen.

Ferulinezuur wordt vaak verwerkt in huidverzorgingsproducten met SPF (Sun Protection Factor) en andere antioxidanten, zoals vitamine C, vitamine E en niacinamide. Samen kunnen zij extra goed de huid beschermen en een acne uitbraak voorkomen. Ferulinezuur in combinatie met vitamine C kan dan ook langer houdbaar blijven.

Het is belangrijk jezelf te beschermen tegen vrije radicalen, zoals milieuvervuiling en de zon. Deze vrije radicalen kunnen er namelijk voor zorgen dat de poriën verstopt raken en er ouderdomsvlekken, rimpels, verkleuring en beschadigde huidcellen ontstaan. Je wil immers voorkomen dat je huid vroegtijdig oud gaat lijken en puistjes ontstaan. Dit kan dus worden tegen gegaan met ferulinezuur.

Hoe gebruik je ferulinezuur tegen acne?

Ferulinezuur is een populair ingrediënt in verschillende huidverzorgingsmiddeltjes. Denk bijvoorbeeld aan serums en crèmes.

Om ferulinezuur tegen acne te gebruiken tijdens je huidverzorgingsregime kun je ervoor kiezen om voortaan ’s ochtends een crème met het ingrediënt op je huid te smeren. Je zult dan namelijk de rest van de dag beter beschermt blijven tegen omgevingsfactoren.

Acne patiënten met verschillende huidtypes (droge, vette of gecombineerde huid) kunnen het allemaal gebruiken. Als je echter allergisch bent voor granen of ferulinezuur, dan dien je het logischerwijs niet aan te brengen op je huid om te voorkomen dat er huidirritatie ontstaat.

Hoewel er voor de rest geen heftige bijwerkingen bekend zijn, raad ik je aan eerst een klein beetje van het spul te smeren op de binnenkant van je elleboog. Kijk even een dagje aan hoe je huid hierop reageert. Als er geen vreemde reactie ontstaat, dan kun je het product voor je gezicht gebruiken. Je kunt het beste even een dermatoloog raadplegen om te bepalen of dit een geschikt product is voor jouw acne.

Het product zit in het serum van Paula’s Choise verwerkt. Dit is één van de weinige producten met ferulinezuur die momenteel verkrijgbaar zijn in Nederland. Het fijne van dit ferulinezuur product tegen acne is dat er ook vitamine E en C in zit verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *