Fluoride en acne

fluoride en acne

Er zijn ontzettend veel factoren die acne kunnen beïnvloeden. Een oorzaak van acne die erg onbekend is bij de massa is het gebruik van fluoride. Op deze pagina vertel ik je dan ook meer over fluoride en acne.

Fluoride wordt bijvoorbeeld toegevoegd aan tandpasta, mondwater, medicatie, thee en bewerkte voedingsmiddelen. Fluoride is een mineraal die onze tanden gezond houdt. Het werd lang toegevoegd aan drinkwater in Nederland, zodat Nederlanders minder vaak last hadden van gaatjes. Hier kwam echter veel ophef over waardoor de fluoride weer uit drinkwater is gehaald. Echter kun je nog wel fluoride binnenkrijgen via tandpasta en andere producten.

Op het internet zijn veel verhalen te lezen over de schadelijke invloeden van fluoride op onze gezondheid. Een kleine hoeveelheid fluoride zou al onze gezondheid kunnen verslechteren. Zo zou fluoride jodium verdrijven, bepaalde tekorten veroorzaken en de schildklierfunctie onderdrukken.

Wanneer de schildklier slecht functioneert, kunnen verschillende hormonen, zoals progesteron, androgenen en cortisol uit balans raken. Het gebruik van fluoride zou dus de mogelijke oorzaak kunnen zijn voor het ontstaan van hormonale acne.

Aangezien er een minimale hoeveelheid fluoride wordt toegevoegd aan tandpasta blijft het de vraag of je acne daadwerkelijk wordt veroorzaakt door fluoride. Om het te controleren kun je overstappen op tandpasta en mondwater zonder fluoride. Mocht je na een maand merken dat het aantal puistjes sterk vermindert, word je acne wellicht veroorzaakt door fluoride. Vervolgens kun je nog een stapje verder gaan om alle producten met fluoride over te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *