Foundation waar je geen puistjes van krijgt

foundation waar je geen puistjes van krijgt

Foundation kan worden gebruikt om de huid mooier te maken. Ook gebruiken veel mensen foundation om hun puistjes en acne te verbergen.

Helaas zien veel mensen juist meer puistjes verschijnen door foundation. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk aan het gebruiken van de verkeerde producten of het verkeerd gebruiken van de producten.

Op deze pagina vertel ik je meer over foundation, waarom je puistjes kunt krijgen door foundation en foundation waar je geen puistjes van krijgt. De foundation die ik bespreek, gebruik ik zelf ook en kan je er dus alles over vertellen!

Bestaat er foundation waar je geen puistjes van krijgt?

Als je op zoek bent naar foundation waar je geen puistjes van krijgt, zie je al gauw honderden verschillende soorten producten en merken voor verschillende huidtypes en tinten. Make-up voor de acne huid is dan ook een lastige zoektocht.

Voordat ik je vertel over de foundation waar je geen puistjes van krijgt, lijkt het me slim om iets meer te vertellen over soorten foundation en waarom mensen meer puistjes krijgen door foundation.

Ten eerste gebruiken mensen verkeerde foundation waar je puistjes van krijgt. Kijk altijd of er ‘niet-comedogeen’ en ‘olievrij’ staat aangegeven op de verpakking van de foundation. Deze aanduidingen geven aan dat de foundation geen ingrediënten en oliën bevat die de huidporiën verstoppen. Door comedogene foundation te gebruiken zullen de talgklieren meer talg aanmaken en de poriën verstopt raken. Dit wil je dus voorkomen door ‘niet-comedogene’ producten te gebruiken. Ook kan het verstandiger zijn om foundation op waterbasis te kiezen om de huid te kunnen laten ademen waardoor de poriën minder snel verstoppen.

Echter kunnen er ook ‘verborgen’ ingrediënten in foundation zitten die leiden tot pukkels en acne op de huid. Daarom maak ik zelf gebruik van een alternatief voor foundation waar je geen puistjes van krijgt. Hierover vertel ik je zo meer.

Andere redenen waarom mensen puistjes krijgen van foundation zijn:

  • Pubers die foundation uitwisselen met vriendinnen op school.
  • Het gebruiken van vieze make-up borstels en sponsen.
  • Foundation aanbrengen op uitgeknepen puistjes.

Ik maak gebruik van een crème in plaats van foundation

Aangezien ik puistjes bleef krijgen door verschillende merken foundation en een gevoelige huid voor acne heb en, ben ik op zoek gegaan naar foundation waar je geen puistjes van krijgt. Hieronder vertel ik je iets meer over mijn huidverzorgingsroutine en de foundation die ik gebruik.

Voordat ik make-up aanbreng, was ik altijd mijn gezicht met een gezichtsreiniger. Als je je gezicht niet wast, vormt de foundation een dikke afgesloten laag over de verontreinigheden op je huid. Logischerwijs zullen hierdoor meer puistjes ontstaan.

Na het schoonmaken van mijn gezicht gebruik ik een hydraterend product als basis voor de camouflerende producten.

Voordat ik de foundation aanbreng, stip ik mijn puistjes zachtjes aan met een concealer die acne bestrijdende ingrediënten bevat. Ik merk dat je met een concealer puistjes veel beter kunt wegwerken dan met een foundation.

Als laatste breng ik een klein beetje foundation aan om een natuurlijke dekking te creëren en de concealer op zijn plek te houden. Ik maak hierbij geen gebruik van foundation, maar een vergelijkbaar product voor foundation, namelijk: BB crème van Garnier met SPF 20. Deze crème staat erom bekend te kunnen worden gebruikt bij een acne gevoelige huid, en is dus veiliger dan foundation. Dit product is immers door mij en dermatologen getest.

Het voordeel van BB crème is dat het de huid hydrateert en een Sun Protection Factor (SPF) bevat. Je hoeft dus geen extra hydraterend product of zonnebrandcrème te kopen om je huid te verzorgen en te beschermen tegen UV-stralen van de zon. BB crème is een perfect alternatief voor foundation waar je geen puistjes van krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *