Fucidin zalf en fusidinezuur tegen puisten

fucidin zalf en fusidinezuur tegen puistjes

Acne is zo een vervelende huidaandoening waardoor veel mensen op zoek gaan naar manieren om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Sommigen personen vragen zich bijvoorbeeld af of een zalf met fucidin kan helpen tegen puistjes.

Fucidin is een antibioticum dat bacteriën kan helpen doden. Volgens een bron wordt het medicijn al gebruikt sinds de jaren veertig voor de behandeling van ontstekingen op de huid, brandwonden en infecties. Andere woorden voor Fucidin zijn Fusidinezuur, Fucidine en Affusine.

Onlangs is de effectiviteit van fucidin op acne onderzocht. Hieruit is gebleken dat het waarschijnlijk inderdaad effectief kan zijn voor de behandeling van huidaandoening zoals acne, omdat fucidine in staat is in de poriën terecht te komen en hier de acne-veroorzakende bacteriën te doden.

Houd er rekening mee dat ik slechts in één bron heb kunnen vinden dat fucidin zalf effectief kan zijn tegen puistjes en acne. Er is dus echt veel meer onderzoek nodig om de effectiviteit te bewijzen. Zorg dus dat je eerst contact opneemt met een arts als je deze zalf wilt gebruiken tegen je puistjes.

Wel is bekend dat fucidin kan helpen tegen steenpuisten die worden veroorzaakt door de Staphylococcus Aureus bacterie. Het middel is dus niet geschikt voor alle soorten puistjes, en dan met name de niet-ontstoken mee-eters.

Hoe gebruik je fucidin tegen puistjes?

Om te beginnen was je je gezicht met een milde reiniger op waterbasis. Spoel vervolgens je huid af en maak deze volledig droog. Dit is belangrijk, omdat anders bacteriën zich kunnen verspreiden naar omliggende gebieden, waardoor er meer puistjes ontstaan.

Na het wassen kun je een klein beetje van de fucidin zalf aanbrengen op je puistjes, zonder het in je ogen te smeren. Bespreek met een arts hoe vaak je fucidin op je puistje mag smeren. Doorgaans is dit zo’n drie tot vier keer per dag voor een beperkt aantal dagen. Dit kan echter verschillen per puistje en patiënt.

Zoals aangeven dien je een arts te raadplegen voordat je fusidinezuur gaat gebruiken om je acne te behandelen. Dit komt, omdat het een geneesmiddel is op recept. Ook is het eigenlijk niet specifiek bedoelt om acne te behandelen.

Wanneer je fucidinezuur gaat gebruiken tegen puistjes moet je rekening houden met enkele bijwerkingen die kunnen optreden na het opsmeren. Zo kan er huidirritatie en roodheid optreden bij een gedeelte van de gebruikers.

Houd er ook rekening mee dat je eerst moet overleggen met een arts als je zwanger bent. Hetzelfde geldt voor de situatie als je fucidine zalf naast andere huidverzorgingsproducten wilt gebruiken. Ander kans er namelijk een wisselwerking ontstaan.

Bestaat er iets beters tegen puistjes dan fusidinezuur?

Een zalf met fusidinezuur is niet specifiek bedoelt om ontstoken of niet-ontstoken puistjes te behandelen. Daarom raad ik af dit antibioticum op je puistjes aan te brengen.

Zelf ben ik sowieso niet heel fan van antibiotica wegens alle bijwerkingen en antibiotica resistentie die kunnen optreden. De belangrijkste reden om niet voor antibiotica te kiezen is dat het veelal behandelingen zijn die zijn gericht op het tijdelijk verhelpen van de symptomen. Wanneer iemand stopt met een antibioticum tegen acne komen de puistjes vaak weer terug.

Mijn Leven Zonder Acne methode is erop gericht om puistjes snel te verwijderen, maar ook in de toekomst er geen last meer van te krijgen. Dit wordt bereikt door de kernoorzaken te verhelpen in plaats van alleen maar te richten op de huidige symptomen.

Door op de onderstaande knop te drukken kun je direct mijn baanbrekende methode tegen puistjes bekijken!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *