Gelatine en acne

Gelatine en acne

Mensen die al jaren worstelen met acne hebben vaak al talloze, vreemde behandelingen geprobeerd.

Soms wordt zelfs beweerd dat je in een bad met chloor moet gaan zitten om je puistjes uit te laten drogen. Probeer dit niet.

Wat je waarschijnlijk nog niet hebt geprobeerd, is het verminderen van je acne met gelatine.

Hoewel veel acne patiënten meer magnesium, zink en vitamine D proberen binnen te krijgen, is gelatine nog steeds onbekend.

Op deze pagina ga ik je meer vertellen over het verband tussen gelatine en acne.

Er zijn veel studies gedaan naar gelatine, maar onthoud dat er meer wetenschappelijk onderzoek nodig is om alles zeker te weten.

Wat is gelatine?

Vroeger aten mensen een dier bijna volledig op. Tegenwoordig willen we alleen maar de malse delen van een dier. Door al hetzelfde soort vlees te eten, krijgen we veel specifieke eiwitten en aminozuren binnen.

Gelatine is echter in wezen gemaakt van botten, gewrichten en huiden. Vaak van koeien, varkens en vis.

Door hydrolyse van collageen ontstaat gelatine. Eigenlijk betekent hydrolyse dat een chemische verbinding wordt gesplitst.

Welke stoffen van gelatine zijn gunstig voor acne?

In gelatine zitten verschillende stoffen. Ook kunnen bepaalde stoffen worden aangemaakt door gelatine binnen te krijgen.

Sommigen hiervan kunnen mogelijk gunstig zijn voor acne. Denk bijvoorbeeld aan glycine, glutamine en proline. Aminozuren kunnen er tevens zorgen voor een hogere productie van de stof collageen.

Gelatine kan voornamelijk gunstig zijn voor acne, omdat het glycine bevat.

Glycine wordt van nature aangemaakt door je lever, maar mogelijk kan het voordelig zijn hier extra van binnen te krijgen.

Ook eiwit kan ervoor zorgen dat je meer glutamine en glycine in je lichaam krijgt. Veel zuivelproducten kunnen er echter voor zorgen dat de hormonen uit balans raken door de hoeveelheid IGF-1 hormonen erin.

Gelatine is dan ook een betere keuze.

Waarom kan gelatine zorgen voor een verbetering van acne?

Denk bijvoorbeeld aan de antioxidant in gelatine.

Antioxidanten kunnen vrije radicalen bestrijden. Dat zijn stoffen die de huid en het lichaam kunnen irriteren. Denk bijvoorbeeld aan zonnestralen, chemicaliën en pesticiden die de huid irriteren. Vrije radicalen kunnen ervoor zorgen dat de huid met acne er langer over doet zich te herstellen, en moeten daarom worden tegengegaan.

Als jij een beetje bekend bent met huidverzorging, dan heb je vast weleens iets gehoord over collageen. Dit is een huideigen stof die kan helpen bij ontstekingen, acne, littekens en het krijgen van huid die er gezond uitziet.

Bovendien heeft glycine mogelijke voordelen voor de slaap, en dus stress. Dat komt, omdat het helpt bij de REM-slaap en jezelf kouder te voelen. Glycine kan ook het melatoninegehalte stimuleren en je slaapcyclus reguleren.

Stress en slaapgebrek zijn twee factoren die in verband worden gebracht met het krijgen van acne door hun invloed op je hormonen.

Waar vind je de beste gelatine voor acne?

Na het zien van de voordelen van gelatine voor acne wil je misschien zelf testen wat het effect is op jouw huid.

Natuurlijk ga je niet je tanden zetten in botten om gelatine binnen te krijgen. Er zijn gelukkig vormen van gelatine verkrijgbaar die ongezoet en smaakloos zijn. Je kunt het beste zoeken naar gras gevoerde, biologische gelatine van gelukkige dieren.

Kies nooit voor gelatine die is verkregen van slecht behandelde dieren. De dieren kunnen namelijk stoffen hebben binnengekregen die jij niet in je lichaam wil hebben en acne kunnen verergeren.

Kies voor onderstaande aanbevolen gelatine bij acne.

Gelatine poeder tegen acne

Houd je aan de aanbevolen dosering. Wanneer er geen enorme doses worden genomen, treden bijwerkingen zelden op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *