Gember tegen acne

gember tegen acne

Hoewel acne geen levensbedreigende aandoening is, kan het wel degelijk voor veel ongemak zorgen. Sommigen hebben slechts enkele puistjes gehad, terwijl bij anderen puistjes steeds terugkomen en jaren zichtbaar blijven op hun hele lichaam. Bij hardnekkige acne is de kans groter dat er littekens ontstaan. Het is dus van belang dat je er iets tegen gaat doen.

Waarschijnlijk heb jij momenteel ook last van puistjes en acne. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een ongezond voedingspatroon of een stressvol leven. Als je de acne wilt aanpakken door een behandeling of therapie te ondergaan, kost dit vaak honderden euro’s. Echter kan acne soms worden verholpen met ingrediënten uit de natuur.

Gember tegen acne is dan ook iets wat ik veel voorbij zie komen op het internet. Het is immers een bewezen en goedkoop hulpmiddel tegen acne. Het voordeel van gember is dat het naast acne ook andere voordelen heeft voor het lichaam. In dit artikel vertel ik je alles over het inzetten van gember om acne te behandelen.

Waarom helpt gember tegen acne?

In gember zitten vele antioxidanten, mineralen en vitamines. Gember heeft dan ook verschillende voordelen voor acne. Hieronder zal ik enkele voordelen opsommen:

  • Antioxidanten in gember kunnen helpen je huid te beschermen tegen vrije radicalen. Dit betekent dat je huid wordt beschermt tegen UV-stralen en acne-veroorzakende ziektekiemen kunnen worden vernietigt. Hierdoor zal irritatie verminderen en zullen er minder puistjes ontstaan.
  • Gember is een natuurlijk antisepticum. Dit betekent dat de acne veroorzakende bacterie C.acnes kan worden vernietigt.
  • Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van gember en zijn uitdrogende effecten op acne en puistje kan de zichtbaarheid ervan verminderen. Tevens helpt het de poriën te zuiveren waardoor de poriën strakker worden.
  • Gember is in staat de bloedcirculatie te stimuleren en het glucose- en insulinegehalte in je lichaam te verbeteren. Dit zijn bekende factoren die horen bij acne en die dus kunnen worden verholpen met gember.
  • Vitamine C in gember kan helpen acnelittekens te verminderen, roodheid van puistjes te verminderen en gifstoffen uit de huid te verwijderen.
  • Bovendien helpt gember tegen stress en spanning.

Hoe gebruik je gember tegen acne?

Gember kan dus zeer gunstig zijn als je last hebt van acne. Net zoals de vele gezondheidsvoordelen zijn er ook veel manieren om gember te gebruiken. Je zou enkel de gember kunnen gebruiken of het kunnen mengen met andere anti-acneproducten.

1. Gember eten tegen acne

Ten eerste kun je gember eten om van de vele voordelen te profiteren. Simpelweg pel je een deel van de wortel en kauw je hier op. Ook kun je gember binnenkrijgen dankzij vitaminepillen en supplementen.

2. Gember drinken tegen acne

Als je de smaak van gember niet waardeert, kun je ook gemberthee of gembersoep maken in plaats van het te eten. Op deze manier kun je alsnog profiteren van de voordelen voor je lichaam en je huid. Je kunt een theelepel gemalen gember mengen met kokend water. Voeg eventueel wat kurkuma toe om je immuunsysteem te verbeteren of citroengras om spijsverteringsproblemen te verbeteren. Laat het een paar minuten sudderen en afkoelen. Tijdens het afkoelen kun je een zakje kruidenthee of kammillethee toevoegen voor een betere smaak. Een koude gemberdrank kun je maken door drie wortelen, één sinaasappel en één fijngemalen stuk geschilde gember van 2 centimeter te mixen.

3. Gember aanbrengen op de plaatsen van je acne

Eventueel kun je een gember- sap, masker, zeep of scrub maken die je kunt aanbrengen op de plekken van je acne. Voor een eigen gemaakte gember crème dien je een deel van de wortel te vermalen en te mengen met water. Vervolgens neem je het sap van de pasta om als crème te gebruiken. Eventueel kun je ook andere natuurlijke ingrediënten gebruiken, zoals honing of tea tree olie. Een andere manier om gember plaatselijk te gebruiken is de wortel te schillen en de gember te masseren over de huid. Vervolgens was je het er van af met water. Als je last hebt van acne over je hele lichaam kun je ook overwegen te baden in gember of een zeep te maken. In bad gaan met gember kan ook stress verlichten. Om dit toe te passen kun je twee eetlepels gember in je bad stoppen.

Gember is natuurlijk geen product dat is bedoeld om acne te behandelen. Daarom kan het aanbrengen van gember op je puistjes mogelijk bijwerkingen opleveren. Doe daarom zelf je onderzoek.

Laatste gedachten & meer tips ontvangen?

Om acne te behandelen kun je het beste rauwe gember gebruiken.

Gember kan bijvoorbeeld helpen je huid te beschermen tegen vrije radicalen, acne-veroorzakende bacteriën te doden, gifstoffen uit je huid te halen, huidveroudering te voorkomen en de elasticiteit van de huid te verbeteren.

Echter dien je geen gember te gebruiken als je een hoge bloeddruk, diabetes of galstenen hebt, als je zwanger bent of als je een middel gebruikt om ontstekingen te verminderen.

Ben je het zat om gember te eten en drinken? Maak dan een smeersel van gember om op je acne aan te brengen.

Bovendien moet je weten dat gember enkel een aanvulling hoort te zijn op je acne behandeling. Er kunnen dan ook nog tal van andere oorzaken zijn waarom je last blijft houden van puistjes. Download even mijn gratis e-book om hier meer over te ontdekken!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *