Glycerine en acne

Glycerine en acne

Glycerine klinkt je waarschijnlijk niet direct bekend in je oren. Toch wordt dit ingrediënt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten.

Ongeveer de helft van de pubers krijgt te maken met acne. Hierna blijft een groot gedeelte nog last houden. Daarom proberen personen op verschillende manieren van acne af te komen en hun huid aantrekkelijker te maken.

Glycerine is één van de ingrediënten die mogelijk een verschil kan maken in de strijd tegen jouw acne. Lees verder om te ontdekken hoe je glycerine kunt gebruiken voor acne.

Wat is glycerine?

Glycerine is een geurloze, lichaamseigen stof. Deze bevindt zich in de hoornlaag van de huid.

Gycerine staat voornamelijk bekend om vocht in de huid vast te houden en vocht aan te trekken. In andere woorden kan het dus helpen de huid gehydrateerd te houden.

Bijna alle huidtypes kunnen profiteren van de voordelen van glycerine. De droge, vette, gecombineerde en acne-gevoelige huidtype kunnen er allemaal baat bij hebben. Dit maakt het een populair en geliefd ingrediënt in meerdere type producten in de huidverzorgingsmarkt.

Waarom kan glycerine helpen voor acne?

Hieronder zie je de potentiele voordelen van glycerine die kunnen helpen bij het krijgen van een acne vrije huid.

  1. Hydrateren: Door het vochtgehalte van de huid te verbeteren, verbetert het uiterlijk van je huid, wordt uitdroging van de huid voorkomen en wordt een overmatige talgproductie afgeremd.
  2. Herstellen: Door het verhogen van de weefsels- en cellenaanmaak kunnen wonden sneller overgaan, en krijg je een zachtere en gladdere huid.
  3. Beschermen: Door het vormen van een beschermende laag wordt de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
  4. Reinigen: Door talg en viezigheid uit de poriën te reinigen, verstoppen de poriën minder snel en ontstaan er dus minder snel puistjes.
  5. Anti-veroudering: Door het verhogen van de collageen aanmaak kan de huid er langer jong uit blijven zien.

Het gebruiken van glycerine kan dus gunstig zijn voor zowel acne als de algemene gezondheid van de huid. Voornamelijk de hydraterende en reinigende eigenschappen kunnen helpen bij acne.

Hoe gebruik je glycerine voor acne en huid?

Het is bekend dat glycerine veilig is om aan te brengen op de huid en plekken van puistjes.

Veel anti-acne huidverzorgingsproducten bevatten dan ook glycerine. Denk bijvoorbeeld aan gezichtscrèmes, nachtcrèmes, hydraterende crèmes, make-up removers, maskers en toners.

Het gebruiken van pure glycerine kan mogelijk het meest effectief zijn voor acne. Hier zijn verschillende goede ervaringen over te vinden.

Ikzelf gebruik bijvoorbeeld glycerine van “Natural Heroes” voor mijn acne en huid, omdat deze 100% natuurlijk en plantaardig is.

Glycerine product tegen acne

Pure glycerine om de huid met acne te verzorgen wordt vaak eerst gemengd met het beste rozenwater voor het gezicht of de beste aloë vera gel. In de pure vorm kan glycerine namelijk makkelijk vuil aantrekken.

Is glycerine veilig?

Het is aan te raden glycerine uit te testen op een klein stukje van de huid. Op deze manier kan worden voorkomen dat de acne niet erger wordt of er een vreemde reactie over alle ingesmeerde delen ontstaat.

Volgens onderzoek is glycerine geschikt voor alle huidtypes. Er kan echter wel degelijk een allergische reactie ontstaan. Zorg in ieder geval dat je niet teveel glycerine gebruikt. Dit kan zorgen voor een averechts effect op de droge en vette huid met acne.

Overleg met een dermatoloog of glycerine een groot verschil kan maken voor jouw acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *