Groene puist

groene puist en pus

Heb je last van een groene puist? Dan kijk je waarschijnlijk raar op.

In de meeste gevallen komt er namelijk een witte of gele pusachtige substantie uit een puistje. Er kan echter ook groene of bruine viezigheid komen uit een puistje.

Hoewel we allemaal weten dat het niet verstandig is puistjes uit te knijpen, hebben deze bultjes iets, waardoor we het niet kunnen laten ervan af te blijven.

Groene puistjes kunnen echter duiden op een infectie en mogen daarom écht niet worden uitgeknepen. De kans is groot dat er littekens ontstaan.

In dit artikel vertel ik je meer over groene puistjes, wanneer je naar een arts moet gaan en wat de ultieme manier is puistjes tegen te gaan. Raadpleeg je huisarts voor een medisch advies over groene puistjes.

Waarom een groene puist?

Puistjes zijn gevuld met talg. Dit is een natuurlijke substantie die je lichaam aanmaakt om de huid soepel te houden en infecties te bestrijden. Overtollige talg kan mengen met bacteriën, waardoor een puistje ontstaat. Soms kleurt deze groen.

Soms kleurt een puistjesachtig bultje groen.

Die groene kleur kan worden veroorzaakt door een type bacterie genaamd Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa). De bacterie kan puistjes laten stinken en een infectie veroorzaken.

In het geval van een pijnlijke, grote groene puist kun je het beste even naar een arts gaan. Vraag of het nodig is antibiotica of een andere professionele behandeling te gebruiken. Met een behandeling van een arts kunnen de specifieke bacteriën namelijk worden verwijderd.

Wat kun je het beste doen tegen een puistje?

Als er wat groene verontreinigheden uit normale puistjes komen, dan heb je niet altijd een behandeling nodig. Vaak verdwijnt een puistje zonder het inzetten van speciale behandelingen binnen enkele weken uit zichzelf. Wel is de kans groot dat je opnieuw last gaat krijgen van puistjes als je niets doet aan de onderliggende oorzaken.

Het is belangrijk dat je geen puistjes uitdrukt. De vrijgekomen bacteriën uit het groene puistje kunnen namelijk omliggend huid irriteren waardoor meer puistjes zullen ontstaan. Daarnaast kan een puistje verder geïnfecteerd raken als je hem probeert open te knijpen. Er kunnen zelfs littekens vormen.

Vanuit huis kun je een aantal dingen doen van je puistjes af te komen. Om de groene kleur sneller te laten verdwijnen, kun je bijvoorbeeld een handdoek in warm water weken en deze 5 minuten tegen het puistje houden.

Ook kun je een antibacterieel middel gebruiken om bacteriën in het puistje tegen te gaan en een exfoliant om verontreinigheden op de huid te verwijderen.

Als je last hebt van terugkerende puistjes en acne, vergaat dan niet de onderstaande gratis gids te bekijken.

Onze ultieme oplossing bestaat uit een combinatie van de juiste huidverzorging, levensstijl en voeding. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn voor het krijgen van acne of groene puistjes die vragen om een specifieke oplossing.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Vermoed je dat de groene puist een ernstige aandoening is? Zie je plotseling pusafscheiding na een operatie? Of maak je jezelf zorgen en wil je zekerheid? Raadpleeg dan altijd een arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *