Grote klis en acne

De werking van grote klis op acne en de ervaringen

Grote klis tegen acne

Grote klis wordt ook wel grote klit, klitwortel of Arctium lappa genoemd. Toch staat dit kruid in de volksmond gewoon bekend als grote klis.

Grote klis is een kruid dat voorkomt in Noord-Azië, de Verenigde Staten en Europa. Je kunt het ook vinden in Nederland.

Sommigen mensen gebruiken grote klis om gerechten te bereiden. Het wordt in ieder geval al eeuwenlang gebruikt voor holistische medicinale doeleinden. Grote klis wordt vooral gezien als “detox kruid”.

Er wordt gedacht dat de lange wortels, het zaad en de bladeren van de grote klis allemaal gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van ons lichaam. Volgens ervaringen van acne patiënten zouden grote klis en acne een positief verband hebben.

Grote klis wordt dan ook vaak ingezet als natuurlijk product om acne, eczeem en andere huidaandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen te bestrijden.

Blijf verder lezen om te ontdekken wat grote klis kan betekenen in jouw strijd tegen acne en puistjes.

Waarom kan grote klis helpen tegen acne?

Er is meer wetenschappelijk onderzoek nodig om erachter te komen of grote klis écht kan helpen tegen acne. Helaas worden er vrijwel nooit grote onderzoeken gedaan naar het verband tussen kruiden en acne.

In het verleden zijn er enkele kleine studies gedaan, waar positieve resultaten uitkwamen. Na een onderzoek van 6 maanden bleek bijvoorbeeld dat 32 van de 34 deelnemers minder last hadden van acne.

Grote klis kan mogelijk helpen tegen acne dankzij de volgende werkingen:

  • Antibacterieel: Bacteriën kunnen verstopte poriën laten ontsteken, waardoor puistjes ontstaan. Uit een studie bleek dat grote klis kan helpen bij het bestrijden van bacteriën. Door het gebruiken van grote klis kunnen puistjes verminderen en worden voorkomen in de toekomst. De polyacetyleen in grote klis zou zorgen voor het antibacteriële effect.
  • Ontstekingsremmend: Puistjes kunnen rood, pijnlijk en vooral groot zijn. Aangezien uit een studie bleek dat de grote klis wortel kan helpen bij het beheersen van ontstekingen kunnen de nare, opvallende symptomen van puistjes verminderen.
  • Antioxiderend: Vrije radicalen, zoals zonnestralen, vervuiling en rook kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van puistjes. Daarnaast kunnen vrije radicalen de huid aantasten, waardoor het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen verminderd. Gebruik grote klis om ontstekingen te verminderen en je huidcellen te helpen beschermen tegen vrije radicalen. In grote klis bevinden zich namelijk vele antioxidanten, waaronder quercetine, luteoline en fenolzuren.
  • Gewichtsverlies: Bovendien zouden actieve verbindingen in grote klis kunnen helpen bij het krijgen van je ideale gewicht. Met een normaal gewicht verminder je de kans op puistjes, omdat overgewicht bijvoorbeeld invloed heeft op de vochtbarrière van de huid, de collageenproductie, de bloedvaatjes en de hormonen. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat een overmatige hoeveelheid van het hormoon insuline puistjes kan veroorzaken.

Meer voordelen van grote klis voor de huid

Naast acne zouden stoffen in grote klis nog veel meer voordelen kunnen hebben voor de huid in het algemeen.

Denk bijvoorbeeld aan het bestrijden van vroegtijdige huidveroudering, het elastischer maken van de huid, het bevorderen van de bloedsomloop in het huidoppervlak, het verminderen van brandwonden en het bestrijden van hyperpigmentatie.

Denk ook aan het verwijderen van gifstoffen uit de bloedbaan, die anders via de huid naar buiten zouden stromen en puistjes zouden veroorzaken.

Hoe gebruik je grote klis tegen acne?

Grote klis kan op verschillende manieren worden gebruikt tegen acne. Je kunt grote klis eten, grote klis supplementen nemen of grote klis rechtstreeks aanbrengen op je huid.

Er bestaan bijvoorbeeld theeën, poeders, capsules en huidverzorgingsproducten die grote klis bevatten.

Probeer zelf geen grote klis te zoeken in het wild. De grote klis groeit namelijk vaak samen met een plant die zeer giftig is.

Het is belangrijk dat je kiest voor grote klis van een betrouwbare bron. Het gaat namelijk om een natuurlijk product die zuiver en van hoge kwaliteit moet zijn. Ook dien je de juiste dosering te gebruiken.

Ten eerste kan je grote klis capsules nemen. De grote klis capsules van Arkopharma zijn speciaal gemaakt om puistjes en mee-eters te bestrijden.

Grote klis capsules tegen puistjes en mee-eters

Ook kan je grote klis olie gebruiken om aan te brengen op je puistjes. Mijn voorkeur gaat uit naar de grote klis huidolie van BeriVita, omdat deze 100% natuurlijk is.

Vaak worden in andere huidverzorgingsproducten met grote klis chemische ingrediënten verwerkt, waardoor deze niet geschikt zijn voor personen met acne.

Grote klis olie tegen acne

Voor de beste ervaringen met grote klis kan je overwegen grote klis zowel oraal in te nemen als plaatselijk aan te brengen.

Is grote klis veilig?

Het zou bijvoorbeeld veilig zijn 200 milligram Burdock-wortelextract in te nemen. Ook zou een hoeveelheid van zes gram kliswortelthee veilig zijn.

Een gevriesdroogde wortel zou het meest geschikt zijn voor de huid, omdat hier de meeste antioxidanten in voorkomen.  

Ook zouden kliswortelcrèmes- of zalven kunnen worden ingezet. Er wordt aangeraden dit maximaal 4 weken te gebruiken.

Houd er rekening mee dat grote klis een natuurlijk product is, en er dus huiduitslag of een allergische reactie kan ontstaan.

Raadpleeg voor de zekerheid een arts wanneer je grote klis wil gebruiken tegen acne, omdat er enkele bijwerkingen kunnen optreden.

Bovendien is grote klis waarschijnlijk niet geschikt om te gebruiken in bepaalde situaties, zoals tijdens een zwangerschap.

Wat zijn de ervaringen met het gebruiken van grote klis tegen acne?

Op het internet zijn verschillende ervaringen te vinden van acne patiënten die grote klis hebben uitgeprobeerd.

Ervaringen zijn zowel positief als negatief. Simpelweg bestaat er geen één tovermiddel waarmee iedereen binnen een dag van acne kan afkomen. De resultaten met grote klis verschillen dus per persoon.

Volgens meerdere personen kan grote klis daadwerkelijk zorgen dat acne verdwijnt voor een langere tijd. Echter, sommigen mensen vinden het jammer dat de effecten van grote klis verdwijnen als je stopt met het gebruiken ervan. Dit kan je dan ook terugvinden in de grote klis reviews van acne patiënten.

Door grote klis te gebruiken, kan je verschillende oorzaken van acne aanpakken. Vergeet niet dat er soms meer nodig kan zijn om volledig van acne af te komen, zoals het in balans brengen van je hormonen. Wanneer je dit niet doet, dan kunnen de resultaten van grote klis tegenvallen.

Aangezien er meer onderzoek nodig is en de ervaringen met grote klis kunnen verschillen per persoon kan je het beste ondervinden wat het effect ervan is op je acne door het zelf uit te proberen.

Conclusie: moet je grote klis gebruiken tegen acne?

Grote klis wordt al een lange tijd gebruikt in de westerse en Chinese kruidengeneeskunde om verschillende aandoeningen te bestrijden. Een bekende toepassing van grote klis is het bestrijden van acne en huidaandoeningen.

Dankzij de mogelijke antibacteriële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen kan het je huid en acne ten goede komen. Daarnaast kan je grote klis gebruiken als een ingrediënt voor vroegtijdige huidveroudering, rimpels en donkere vlekken.

Hoewel er meer wetenschappelijk onderzoek nodig is, hebben onderzoekers al vele potentiele gezondheidsvoordelen van grote klis ontdekt.

Door de betaalbarheid, de veelbelovende onderzoeken en positieve ervaringen van personen met acne lijkt grote klis het proberen waard te zijn. Zorg dan wel dat je de juiste grote klis producten gebruikt.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *