Grote poriën en acne

grote poriën en acne

Wat is het verband tussen grote poriën en acne? Behoorlijk veel mensen willen dit weten.

Als je momenteel last hebt van acne is de kans groot dat je ook grote of grove poriën hebt. Dit wijst er op dat de openingen van je olieklieren groot zijn. Helaas krijgen personen met grove poriën op de neus en wangen en een vette huidtype vaak meer acne dan iemand met een normale of droge huidtype.

Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de omvang van je olieklieren. Denk bijvoorbeeld aan ‘oestrogenen’ hormonen en het slecht of verkeerd verzorgen van de huid. De zon kan ook invloed hebben op de grootte van je poriën, omdat de celwanden rondom de poriën kunnen vergroten. Als je familie veel last heeft gehad van een onzuivere huid kun je tevens meer kans hebben op acne dan iemand zonder een familie met een geschiedenis van acne. Grove poriën kunnen dan ook erfelijk zijn. Bovendien heb je meer kans op vergrote poriën wegens een verminderde hoeveelheid collageen in de huid naarmate je ouder wordt.

De grote poriën zullen niet altijd zorgen voor meer acne uitbraken. Wel hebben ze een sterk verband met elkaar. Het kan daarom verstandig zijn om zowel je acne als grote poriën te behandelen. De tips in dit artikel kunnen je daarbij helpen.

Wat te doen tegen acne en grove poriën?

Pas de volgende tips toe om acne en grove poriën te behandelen:

  • Het schoonhouden van de poriën: Of je nou grote of kleine poriën hebt, het is altijd belangrijk om de huid goed te verzorgen. Een goed huidverzorgingsregime is namelijk belangrijk om acne te voorkomen. Hoewel het lastiger is om grote poriën en een vette huid te behandelen, is het zeker mogelijk. Hierdoor voorkom je dat bacteriën en talg de overhand krijgen en tot een huid met acne leiden.
  • Het verwijderen van vuiligheid in de poriën: Er kunnen allerlei vuiligheden en bacteriën in je poriën terecht komen. Daarom raad ik je aan een product met 5% benzoylperoxide te gebruiken. Dit middel kan de bacteriën en talg in de poriën verwijderen. Tevens kun je een exfoliant zoals salicylzuur gebruiken. Dit middel kan je poriën verschonen en de aanmaak van gezonde huidcellen stimuleren. De poriën kunnen hierdoor verfijnen.
  • Gebruik de juiste huidverzorgingsproducten in de juiste mate: Voor iemand die last heeft van grote poriën en acne is het aan te raden om producten van goede merken te kiezen. Te agressieve en olieachtige producten kunnen de huidporiën irriteren en verder vergroten. Tevens is het belangrijk om de producten in de juiste mate te gebruiken. Houd het reinigen van de huid bij maximaal 2 keer per dag met een milde reiniger met lauw water. Gebruik geen scrub, dit kan de huid aantasten. Heb je de huid schoongemaakt? Gebruik dan een schone handdoek of tissue en maak deppende bewegingen om de huid droog te maken.
  • Hydraterende producten: Als je acne wil behandelen en daarbij producten gebruikt, wordt de kans op droogheid en overtollig talg vergroot. Gebruik daarom dagelijks een vochtinbrende crème. Dit voorkomt namelijk een uitgedroogde huid die vatbaarder is voor acne.
  • Let op met make-up: Om de grote poriën te verbergen hebben veel pubers en vrouwen de neiging om een dikke laag foundation en andere make-up producten aan te brengen op de huid. Echter dien je te letten op de term ‘niet-comedogeen’. Dit geeft aan dat een product geen ingrediënten bevat die de poriën laten verstoppen.

Bovendien worden er op internet behandelingen aangeboden om de poriën te verkleinen. Pas hier echter mee op. Poriën kunnen vaak niet worden verkleind. Vaak zullen de behandelingen veel geld kosten en dus niet het gewenste resultaat opleveren. De poriën kunnen alleen tijdelijk verkleinen door bijvoorbeeld koud water over je gezicht te laten stromen.

Ik ben zelf geen fan van behandelingen die zijn gericht op het bestrijden van de symptomen van acne. Je kunt namelijk beter zorgen dat de echte onderliggende problemen worden opgelost, zodat de poriën niet nog groter worden, en er dus meer ontstekingen ontstaan. Om in de toekomst acne te voorkomen, raad ik je dan ook aan hieronder mijn gratis e-book “de top 10 gemaakte fouten bij acne” te downloaden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *