Havermout tegen acne

havermout tegen acne

Havermout tegen acne gebruiken, werkt dat echt? Dit is iets wat veel mensen zich afvragen.

Havermout komt van de graanplant Avena Sativa en bevat veel mineralen en voedingsvezels. Sporters en mensen die gezond willen blijven, nemen regelmatig een kom havermout. Het heeft namelijk belangrijke voordelen voor de gezondheid van ons lichaam.

Aangezien havermout ook antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft, kan het helpen de droge huid, dode huidcellen en verstopte poriën te behandelen. In dit artikel kom je erachter of havermout een natuurlijk product tegen acne kan zijn.

Helpt havermout tegen acne, mee-eters en puistjes?

Bijna iedereen krijgt wel eens tijdens een fase in het leven te maken met acne. Acne en puistjes kunnen door talloze redenen op de huid ontstaan. Een aantal oorzaken van puistjes kunnen zijn: hormonale schommelingen, stress, medicijnen, slaaptekort en de darmen.

Gelukkig is acne vaak goed te genezen. Je kunt bijvoorbeeld thuis een zalfje aanbrengen op de puistjes, letten op je voeding en een aantal veranderingen doorvoeren in je dagelijkse levensstijl. Ook kun je eens kijken naar de gezondheidsvoordelen van havermout. Havermout kan namelijk worden gegeten en worden aangebracht op de huid. Je kunt dus mogelijk de acne van binnen en buitenaf bestrijden.

Havemout kan tegen acne en jeuk helpen, omdat het de ontstekingen vermindert die gepaard gaan met acne. De ingrediënten in havermout hebben dan ook een bacteriële werking. Tevens kun je de gezondheid van je darmen bevorderen. Hierdoor zullen er minder snel slechte stoffen uit de darmen in andere delen van het lichaam terecht komen, en zal je dus minder snel puistjes krijgen. Tevens kunnen de poriën worden gereinigd. Dit kan gunstig zijn voor het verwijderen van mee-eters.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe gebruik je havermout als huidverzorging tegen acne?

Ten eerste kun je colloïdale havermout tegen acne gebruiken door er een gezichtsmasker van te maken. Dit heeft als functie de poriën te reinigen en dode huidcellen te verwijderen. Ook heeft het een uitdrogend effect. Je dient dus wel een vochtinbrengende crème aan te brengen als je overweegt havermout op de plekjes van je puistjes te smeren, vooral als je al een droge huid van jezelf hebt.

Je kunt bijvoorbeeld een masker maken van havermout en honing. De havermout bestrijdt de acne en de honing hydrateert de huid en houdt de pH waarde van de huid op peil. Het effect is dus dat je acne bestrijdt en de huid tegelijkertijd beschermt tegen nieuwe uitbraken.

Ga hierbij als volgt te werk:

  1. Was je gezicht en handen
  2. Maak twee theelepels havermout fijn met een keukenapparaat
  3. Meng de gemalen havermout met één theelepel rauwe honing
  4. Voeg eventueel een klein beetje water toe
  5. Roer tot het een pasta wordt
  6. Laat het masker 20 minuten intrekken in de huid
  7. Spoel het af met lauw warm water
  8. Breng een vochtinbrengende crème aan om uitdroging te voorkomen

Eventueel kun je in plaats van honing ook avocado, papaya, banaan of kokosmelk toevoegen.

Aangezien havermout zoveel voordelen kan bieden voor de huid, wordt het ook in veel verzorgingsproducten gebruikt. Je kunt dus overwegen een kant-en-klaar gezichtsmasker te kopen in plaats van hem zelf te maken.

Het voordeel van een zelfgemaakt masker tegen acne is echter dat het goedkoper is dan normale gezichtsmaskers. Ook proberen veel mensen natuurlijke producten om te voorkomen dat zij medicijnen moeten gebruiken en risico lopen op bijwerkingen.

Raadpleeg een dermatoloog of huisarts als je overweegt natuurlijke producten op de huid aan te brengen.

Hoe gebruik je havermout als voeding tegen acne?

Naast het maken van een gezichtsmasker van havermout tegen acne kan het ook gunstig zijn voor je acne om havermout te eten. Er zitten namelijk vezels in havermout die je spijsverteringsstelsel herstellen en gezond houden.

Tevens zitten er voedingsstoffen zoals zink, fosfor, mangaan en magnesium in havermout. Je hebt deze stoffen nodig om een gezond lichaam te hebben en een normale hoeveelheid talg te produceren. Ook kunnen ze helpen de hormonale onbalans in het lichaam te herstellen. Dit zijn allemaal voorbeelden van factoren waarmee je puistjes kunt bestrijden en voorkomen.

Havermout is een gezonde keuze als je last hebt van acne. De koolhydraten verteren namelijk langzamer dan suikerhoudende koolhydraten. Er wordt dan ook vaak een acne dieet met voedingsmiddelen met een lage glycemische index aanbevolen aan acne patiënten.

Kortom: havermout kan helpen tegen acne door het als masker, lotion of exfoliator te gebruiken of het in je dieet te verwerken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *