Helpt rozenwater tegen puistjes?

Rozenwater helpt tegen puistjes

Helpt rozenwater tegen puistjes? De vraag van vele mensen over de hele wereld. Iedereen heeft het er tegenwoordig over. Sommigen denken dat rozenwater een natuurlijke oplossing is voor acne, terwijl anderen juist meer puistjes krijgen.

Misschien heb je zelf ook last van onzuiverheden op je gezicht. Je kunt dan overwegen rozenwater te gebruiken om weer een gave huid te krijgen.

Hieronder vertel ik je meer over mijn ervaringen met rozenwater, zodat je een goede beslissing kunt maken omtrent de juiste huidverzorgingsproducten.

Wat is rozenwater?

Rozenwater is vloeibaar en doorzichtig. Het is het etherische olie uit rozen en bevat vele antioxidanten. Rozenwater wordt bijvoorbeeld gebruikt tegen puistjes.

Vaak ruikt rozenwater naar rozen. Bij de meest pure vormen worden er echter geen geurstabilisatoren toegevoegd waardoor de geur kan verschillen per verpakking. In de meeste gevallen zal je toch een zoete bloemachtige geur ruiken.

Helpt rozenwater tegen puistjes?

Of het helpt tegen puistjes zijn de meningen nogal verdeeld. Zo zouden er bij het gebruiken van rozenwater in de eerste weken nieuwe puistjes ontstaan en in de weken daarna verdwijnen. Dit kan worden verklaard doordat aan het begin je huid aan het wennen is aan het nieuwe product. Je huid zal de afvalstoffen naar de oppervlakte van je huid brengen waardoor er onzuiverheden op je huid kunnen ontstaan.

Het kan dan ook per persoon verschillen of je er puistjes van krijgt of er juist puistjes mee kunt verwijderen. Daarnaast kunnen een aantal soorten rozenolie pukkels opleveren. Aan sommige varianten rozenwater is namelijk alcohol toegevoegd.

Rozenwater kan om de volgende redenen helpen tegen puistjes:

  • Vitamine A: In rozenwater is vitamine A verwerkt. Hierdoor profiteer je van verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de aanmaak van collageen waardoor de huid soepel en stevig blijft.
  • Vitamine C: Een andere stof in rozenwater is vitamine C. Deze stof heeft vooral een beschermende werking op de huid. Zo word je huid beschermt tegen irritaties en ontstekingen. Daarnaast verbetert het natuurlijke genezingsproces van de huid.
  • Rustgevend: Door rozenwater aan een bad toe te voegen, kan dit voor een rustgevend effect zorgen. Voeg ook wat rozenbladeren toe aan het bad voor een lekkere geur. Dankzij het rozenwater in badwater kan je huid verbeteren, maar ook stress verminderen. Stress is een belangrijke oorzaak van puistjes.
  • Overige redenen: Rozenwater heeft nog veel meer voordelen voor de huid en je gezondheid. Zo houdt rozenwater de PH-waarde van je huid in balans, hydrateert het de huid, doodt het bacteriën en verbetert het je immuunsysteem. Ook blijf je beschermd tegen stralingen van de zon.

Hoe kun je rozenwater gebruiken tegen acne?

Je kunt rozenwater op verschillende manieren gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een toner of een gezichtsreiniger van rozenwater koper. Een gezichtsreiniger gebruik je om make-up en onzuiverheden van je gezicht af te wassen. Een toner kun je lichtjes op je gezicht aanbrengen om als crème te gebruiken.

Gebruik bijvoorbeeld ’s ochtends een rozenwater toner om puistjes te bestrijden en ’s avonds een rozenwater reinigingsmiddel om de huid te reinigen. Breng simpelweg wat rozenwater aan op een wattenschijfje om het vervolgens over je gezicht uit te smeren. Sommige varianten betreffen een spray die je op je gezicht kunt spuiten.

Ook kun je zelf een masker tegen acne maken. Een goede toevoeging aan een gezichtsmasker is één theelepel rozenwater. Dit versterkt het effect van het masker.

Let er wel op wat voor huidtype jij hebt. Als je bijvoorbeeld een droge huid hebt, kan rozenwater met alcohol je huid verder laten uitdrogen. Dit kan resulteren in nieuwe puistjes. Je kunt wel overwegen om rozenwater te gebruiken voor specifieke (vettige) plekken op je huid. Je huid wordt zo minder vet en de puistjes worden bestreden.

Bovendien kun je rozenwater die is gemaakt van gedroogde bloemen gebruiken in de bereiding van je eten.

Waar kun je rozenwater kopen?

Misschien ben je na het lezen van dit artikel overtuigd en wil je zelf proberen rozenwater tegen je puistjes te gebruiken. Het voordeel is dat het een vrij goedkoop middel is, vooral als je kijkt naar reguliere acnebehandelingen.

Je kunt simpelweg naar de Kruidvat gaan en rozenwater kopen. Hierin zit wel alcohol verwerkt, waardoor het geen 100% natuurlijk product is, de huid kan laten uitdrogen en dus puistjes kan verergeren. Uiteraard zie je het terug in de prijs: hoe puurder de rozenolie, hoe duurder het product kost.

Eventueel kun je online rozenwater bestellen. Je hebt het dan al de volgende dag in huis, zodat je direct aan de slag kunt.

Als je rozenwater koopt welke erop is gericht de huid te reinigen en/of de puistjes te bestrijden, dan kan rozenwater inderdaad helpen tegen puistjes. Houd hierbij wel rekening dat je een huidverzorgingsproduct koopt welke geschikt is voor jouw huidtype.

Hieronder laat ik producten met rozenwater zien die ik aanraad. Deze zijn 100% natuurlijk en bevatten geen alcohol of andere toegevoegde irriterende stoffen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *