Helpt slakkengel tegen puistjes?

helpt slakkengel tegen puistjes

Helpt slakkengel tegen puistjes? Dit is iets wat veel mensen met acne zich afvragen.

Ik kan begrijpen dat je slakken slijmerige beesten vindt die je liever niet over je gezicht laat kruipen. Toch kan het slijm van een slak helpen tegen je puistjes. Je hoeft hiervoor gelukkig geen levende slak te gebruiken!

Slakkengel bevat onder andere collageen, elastine, glycolzuur en allantoine wat goed zou zijn tegen puistjes. Op deze pagina zal ik je alles vertellen over de werking van slakkengel op puistjes.

Waarom helpt slakkengel tegen puistjes en acne?

Slakkenslijm wordt geproduceerd door slakken om vooruit te komen en het slakkenhuis te repareren.

Veel natuurlijke componenten in slakkengel zouden tegen puistjes kunnen helpen. Vandaar wordt het product in veel winkels verkocht.

Het slakkenslijm van slakken wordt ’s nachts opgevangen met een gaasnet. Op het net blijven dus de goede stoffen achter. Deze worden vervolgens verwerkt in een crème, zodat het op de huid kan worden aangebracht.

Er zijn verschillende redenen waarom de ingrediënten in slakkengel kunnen helpen tegen puistjes en een onzuivere huid, namelijk:

  • Herstelt huidcellen
  • Egaliseert de huidskleur
  • Reguleert de talgproductie
  • Vervaagd hyperpigmentatie
  • Verstevigt de huid
  • Bevat vitamines, collageen en elastine
  • Hydrateert de huid
  • Het zou zelfs littekens kunnen herstellen

Bovendien bevat slakkengel antimicrobiële en exfoliërende eigenschappen. Dit betekent dat het spul in staat is om puistjes veroorzakende bacteriën te verwijderen.

Hoe kun je slakkengel gebruiken?

De meeste slakkengels kun je 2 keer per dag aanbrengen op de huid. Het is namelijk een natuurlijk product. Het product kan worden gebruikt door vrouwen, mannen en kinderen met alle soorten huidtypes.

Breng wel na 10 minuten een vochtinbrengende crème aan op je puistjes, zodat je huid niet te sterk uitdroogt.

Ik raad je zeker aan om slakkengel te gebruiken tegen puistjes, wegens de verschillende positieve eigenschappen (herstelt huidcellen, verbetert elasticiteit van de huid, natuurlijke peeling om de huid te verjongen). Bekijk wel eerst of je mogelijk allergisch bent voor een ingrediënt in slakkengel!

Via de onderstaande knop kun je mijn favoriete slakkengel tegen puistjes aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *