Helpt zink tegen acne?

zink tegen acne

Er wordt weleens gezegd dat het vermijden of juist eten en drinken van bepaalde voedingsmiddelen kan helpen tegen acne. Er zitten namelijk verschillende stoffen in voeding die goed zijn voor de processen in ons lichaam.

Een stof waarvan vaak wordt gedacht dat het helpt tegen acne is zink. Er zijn zelfs studies en onderzoeken naar zink tegen acne gedaan waaruit is gebleken dat mensen met acne een zinktekort hadden of het nemen van extra zink de acne kon verholpen.

Op deze pagina vertel ik je meer over zink en waarom zink gezond is voor onze huid en lichaam. Ook vertel ik je hoe hoe je zink kunt gebruiken tegen acne. Je kunt namelijk een zalf smeren of zink binnenkrijgen via voedingsmiddelen en supplementen. Aangezien je niet alles zomaar moet geloven wat op internet verschijnt, wil ik je meer duidelijkheid geven in dit artikel.

Wat is zink?

De populariteit van natuurlijke behandelingen blijft toenemen. Zink is één van de stoffen en natuurlijke behandelingen die kunnen helpen tegen acne. We zien dan ook steeds meer crèmes en middeltjes met zink.

Zink is een stof die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Dit wordt ook wel een sporenelement genoemd. Zink moet je dus zelf in het lichaam terecht laten komen. Hoewel je kleinere hoeveelheden zink nodig hebt dan bijvoorbeeld mineralen is het zeker verstandig om je te houden aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink.

Zink zorgt voor de opbouw van eiwitten en de gezondheid van weefsel en het immuunsysteem.

Naast acne wordt zink ook ingezet voor eczeem, roos, wonden, schimmels en bescherming tegen de zon.

Het effect van zink tegen acne en puistjes

Er kan worden gesteld dat het goed is voor onze gezondheid en huid om de zinkspiegels in ons bloed op peil te houden. Verwacht echter niet dat acne op de een op de andere dag verdwijnt als je net begint met een behandeling met zink.

Zink helpt tegen acne om de volgende redenen:

  • Zink remt ontstekingen waardoor acne, roodheid en littekens kunnen verminderen.
  • Zink werkt antibacterieel wat betekent dat het acne veroorzakende bacteriën kan tegengaan.
  • Zink heeft een antioxidante werking wat betekent dat cellen worden beschermt tegen vrije radicalen.
  • Zink remt de talgproductie en vermindert de ophoping van dode huidcellen waardoor de huidporiën minder snel verstopt raken en acne dus minder snel ontstaat.

Hoe kun je zink tegen puistjes gebruiken?

Gezien de bovengenoemde redenen is het nemen van zink het proberen waard als je van je acne en puistjes wilt afkomen. Je kunt zink op verschillende manieren in je lichaam en huid krijgen. Denk bijvoorbeeld aan zalven, voedingsmiddelen en supplementen.

Er bestaat zinkzalf. Dit is geen zalf die speciaal is gemaakt voor puistjes, maar heeft wel ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Mocht je zinkzalf willen uitproberen, kies dan in ieder geval voor een zo mild mogelijke zinkzalf. Nog beter is om een serum te kopen waaraan zink is toegevoegd, zoals het Fair Studios serum met zink. Je weet dan zeker dat het product niet te sterk is voor de huid. Controleer altijd even of het product past bij jouw huidtype.

Persoonlijk raad ik je aan om de dagelijkse hoeveelheid van ongeveer 8 mg zink (uiterlijk 25 mg) binnen te krijgen via voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan krab, oesters, garnalen, zaden, noten en rood vlees. Denk ook aan volkoren granen en peulvruchten. Een oester bevat bijvoorbeeld al 73,7% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink voor volwassenen.

Aangezien er in voedingsmiddelen ook andere stoffen zitten, vermindert de kracht van zink en komt het soms helemaal niet aan in de cellen. Mocht je moeite hebben om de dagelijkse hoeveelheid zink binnen te krijgen, dan kun je overwegen een zinktablet of supplement, zoals een preparaat met zinkgehalte en methionine te slikken. Overleg dat wel eerst met je huisarts. Het is namelijk ongezond voor je lichaam als je teveel zink binnenkrijgt.

Conclusie & meer tips gratis ontvangen?

Acne kan goed behandeld worden. Ik raad je aan op je voeding te letten en wellicht meer voedingsmiddelen of verzorgingsproducten met zink in te zetten. Voorkom dat je straks onnodig littekens hebt, omdat je je acne niet of verkeerd hebt behandeld.

Eventueel kun je je bloedwaardes laten checken door een huisarts of expert. Hij of zij kan precies zien of het verstandig is om meer zink of wellicht andere voedingsstoffen in je acne behandelplan te verwerken.

Zelf houd ik mij aan een gezond en gevarieerd voedingspatroon waardoor ik erop vertrouw dat ik geen tekorten heb. Wist je trouwens dat voeding zelfs kan helpen tegen hormonale schommelingen en dit een grote, onbekende oorzaak is van acne? Als je hier meer over wilt weten en andere grondoorzaken van acne wilt ontdekken, dan raad ik je zeker aan om eens mijn gratis e-book te downloaden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *