Hoelang duurt acne?

Hoelang duurt acne

Hoelang duurt acne? Hoelang duurt baby acne? Het zijn voorbeelden van veel gehoorde vragen over de duur van acne.

Acne komt opzetten bij ongeveer 80% van de tieners. Rond de leeftijd van 12 jaar beginnen de puistjes te groeien. Vaak verdwijnt acne pas als je boven de 20 jaar bent. Op latere leeftijd blijft zo’n 10% last houden van de hardnekkige huidaandoening.

Zonder het ondergaan van een goede behandeling kan het erg lang duren voordat puistjes weg zijn. Hieronder lees je meer over hoelang puistjes zichtbaar blijven en hoe je de tijdsduur flink kunt verkorten.

Hoelang blijven puistjes zichtbaar?

Om je een kort antwoord te geven: normale puistjes zullen verdwijnen binnen een paar dagen tot een week. Onderhuidse puisten kunnen echter veel langer zichtbaar blijven.

Als je de duur van acne wilt verkorten, is het verstandig om een effectieve behandeling uit te kiezen. Een goede behandeling is er op gericht de puistjes die je momenteel hebt te verwijderen en in de toekomst nieuwe acne uitbraken te voorkomen.

Probeer bijvoorbeeld eens wat minder producten met een hoge glycemische index te eten en drinken. Het kan tevens helpen een gezond en gevarieerd dieet na te leven. Hierdoor krijgt je lichaam voldoende antioxidanten en stoffen die eigenschappen hebben om de oorzaken van acne te verhelpen.

Het kan ook helpen om de bestaande puistjes te behandelen. Hiermee bedoel ik niet dat je een puistje moet uitknijpen, het duurt dan zelfs langer voordat het puistje weg is. Je kunt beter een aantal ‘lichte’ huidverzorgingsmiddelen gebruiken om de huidporiën schoon te houden en de bacteriën te verwijderen. Misschien gaat het puistje dan eerder weg.

Je hebt nu antwoord gekregen op de vraag hoelang acne duurt. Hopelijk ga je iets met mijn tips doen, zodat je sneller van acne afkomt en mogelijke littekens voorkomt. Acne littekens kunnen namelijk permanent aanwezig blijven op de huid.

Kijk vooral eens verder op mijn website om te ontdekken wat mijn eigen acne verhaal is en wat je nog meer kunt doen om sneller van puistjes af te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *