Hoelang duurt de ontwikkeling van een puistje?

Hoelang duurt de ontwikkeling van een puistje

De vraag: ‘hoelang duurt de ontwikkeling van een puistje?‘ is lastig te beantwoorden. Er zijn namelijk verschillende factoren die hier invloed op hebben.

Kort gezegd ontwikkelt een puistje zich wanneer een huidporie verstopt raakt met talg en viezigheid en de verstopte porie ontstoken raakt door de bacterie P.acnes.

Aangezien er verschillende varianten van acne en puistjes zijn kan het soms langer duren voordat een puistje ontwikkelt is. Ook heeft de temperatuur van de omgeving, de plaats van het puistje en de oorzaak van het puistje invloed op de duur van de ontwikkeling.

Er zijn mogelijk factoren die mee-eters, (onderhuidse) puistjes en acnevlekken sneller laten ontstaan. Misschien heb je gisteren een bestelling van de snackbar of een reep chocola gegeten en ben je vandaag wakker geworden met een puistje. Als dit vaker gebeurt, kan naar mijn mening enigszins worden geconcludeerd dat puistjes sneller ontwikkelen door bepaalde voedingsmiddelen. Volgens artsen duurt het doorgaans echter 1 tot 2 weken voordat een puistje helemaal is ontwikkelt.

Ook kan er viezigheid op je huid terecht komen waardoor er nieuwe ontstekingen ontstaan. Als je dan nog eens met je handen aan je gezicht en puistjes gaat komen, kan het nog langer duren voordat acne weg is.

Het beste is natuurlijk om acne te voorkomen. Je hoeft je dan geen zorgen te maken dat er weer nieuwe puistjes gaan ontwikkelen en hoelang dit duurt. De basis van puistjes voorkomen is het reinigen van je huid met een milde scrub of reiniger.

Als je last hebt van acne vind je dit artikel misschien ook interessant: “hoelang duurt acne“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *