Hoeveel mensen hebben acne?

hoeveel mensen hebben acne

Hoeveel mensen hebben acne? Hoe vaak komt acne voor? Veel mensen zijn op zoek naar de antwoorden op deze vragen.

Volgens statistieken uit onderzoeken heeft van de 12 tot 24 jarigen ongeveer 80% last van puistjes en acne. Van de 20 tot 29 jarigen ligt dit percentage op 60% en van de 30 tot 39 jarigen circa 40%. Na de genoemde leeftijden blijft een gedeelte nog last houden van puistjes tot op late leeftijd.

Acne is dan ook een van de meest voorkomende huidaandoeningen in Nederland en andere landen.

Hieronder kun je meer informatie vinden over de soorten acne en wat je er het beste tegen kunt doen.

Wat kun je tegen de acne doen?

Misschien schrok je toen je het antwoord op de vraag ‘hoeveel mensen hebben acne’ zag of hoorde. De percentages liggen immers erg hoog.

Als jij een van de mensen bent die last heeft van acne is het belangrijk om actie te ondernemen. Ik heb zelf ook meegemaakt hoe het is om last te hebben van acne. Het maakte mij bijvoorbeeld erg onzeker. Daarnaast kun je zelfs blijvende littekens, putjes en gaatjes krijgen als acne niet of verkeerd wordt behandeld.

Ik wil niet dat jij als kind, puber, twintiger of volwassene onnodig last blijft houden van die vervelende acne. Er zijn namelijk een aantal belangrijke stappen die je kunt zetten om acne te verminderen of compleet te verwijderen. Denk aan oplossingen voor acne rondom voeding, huidverzorging, overige hygiëne, levensstijl en processen in je lichaam. Bij zeer hardnekkige acne kan het ook slim zijn om een afspraak te maken met een huisarts of dermatoloog.

Druk op de link om mijn gratis e-book te downloaden. Misschien behoor jij straks dan niet meer tot de groep van mensen die enorme last hebben van acne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *