Hoofdpijn door puist op voorhoofd

hoofdpijn door puist op voorhoofd

Acne kan voor veel ongemakkelijkheid zorgen. Denk bijvoorbeeld aan schaamte, verlegenheid en een slecht zelfbeeld. Al deze factoren dragen bij aan een slechter kwaliteit van je leven.

Mensen met een lichte tot ernstige vorm van acne kunnen zelfs hoofdpijn krijgen door een puist op het voorhoofd.

Pijnlijke puistjes hebben vaak geen witte kop, omdat ze zich onder de huid bevinden. Een puistje op je voorhoofd kan pijn doen, omdat je lichaam bezig is de verontreinigheden uit de poriën te halen. Je lichaam probeert dus de verontreinigheden naar buiten te duwen en hierdoor kan er gevoeligheid ontstaan Een paracetamol zal dus waarschijnlijk geen effect hebben op je hoofdpijn, aangezien de pijn wordt veroorzaakt door het puistje.

Het behandelen van het puistje op je voorhoofd en de pijn

Het is vervelend hoofdpijn te krijgen als er een puistje op je gezicht zit. Door je hoofd te bewegen kan er nog meer gevoeligheid ontstaan.

Gelukkig kun je een aantal dingen doen om het puistje en de pijn te behandelen.

Je kunt bijvoorbeeld een middeltje aanbrengen op je gezicht om te zorgen dat het puistje sneller verdwijnt. Zorg bijvoorbeeld dat je je gezicht schoonhoudt met een reiniger, zodat er geen nieuw vuil kan trekken in de poriën. Ook kun je een spotbehandeling of warm washandje gebruiken om de ontsteking, zwelling en roodheid te verminderen. Om de pijn tijdelijk te verminderen kun je een verkoeld washandje (of zelfs met ijs) tegen de plek aanhouden.

Aangezien het meestal om grote onderhuidse puistjes en cystes gaat, kan het verleidelijk zijn een laag make-up aan te brengen om ze te verbergen en allerlei huidverzorgingsproducten te gebruiken om er sneller van af te komen. Dit kun je beter alleen doen als je non-comedogene producten hebt. Deze soorten producten bevatten namelijk geen ingrediënten die het puistje erger zullen maken. Ga in ieder geval nooit een puistje op je voorhoofd uitknijpen. Waarschijnlijk krijg je dan alleen maar meer hoofdpijn en meer puistjes.

Maak je je zorgen en merk je ook andere reacties van je lichaam? Dan kun je het beste contact opnemen met een huisarts om te controleren of de knobbel op je voorhoofd al dan niet in verband staat tot de hoofdpijn. Er kan tevens worden vastgesteld of je misschien last hebt van spanningshoofdpijn.

Lees verder over acne in mijn waardevolle gratis e-book. Hierin heb ik namelijk de grondoorzaken van acne opgesomd. Door de tips toe te lezen en toe te passen heb jij in de toekomst een minder grote kans op hoofdpijn door een grote puist op je voorhoofd en alle ongemakken die erbij horen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *