Hypochloorzuur tegen acne

hypochloorzuur tegen acne

Hypochloorzuur (HOCI) is een stof die van nature voorkomt in het lichaam. Het wordt geproduceerd door witte bloedcellen en werkt als een afweersysteem tegen letsel, ziekteverwekkers, infecties, schimmels en bacteriën.

Het antibacteriële hypochloorzuur is zeer effectief bij het beschermen van het lichaam en het doden van bacteriën.

Gezien de vele voordelen van hypochloorzuur is het niet gek dat het vaak wordt gebruikt in schoonmaakproducten. Ook in huidverzorgingsproducten tegen acne, eczeem en psoriaris wordt het vaak verwerkt. Hypochloorzuur kan dan ook in grote hoeveelheden worden gemaakt door scheikundigen.

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af of hypochloorzuur ook daadwerkelijk effectief is als je last hebt van acne en puistjes. In dit artikel vertel ik je alles over het inzetten van hypochloorzuur tegen acne.

Waarom helpt hypochloorzuur tegen acne?

Hypochloorzuur kan erg effectief en duurzaam zijn als je last hebt van acne. Het beschermt namelijk de huid van buitenaf, zodat de huid van binnen optimaal zijn werk kan blijven doen.

Hypochloorzuur zou effectief zijn tegen acne, omdat het de acne-veroorzakende bacterie C. acnes kan bestrijden. Deze bacterie zorgt er normaal voor dat poriën ontstoken raken waardoor de puistjes ontstaan.

Aangezien hypochloorzuur ontstekingsremmende eigenschappen heeft, kunnen allergische reacties en uitslag worden vermindert. Het zou dus ook effectief kunnen zijn als je last hebt van maskne. Eventueel kun je ook je masker ontsmetten met het spul.

Andere voordelen voor de huid zijn dat het ontstekingen kan afremmen, huidschade kan herstellen en de wondgenezing kan versnellen. Je cellen krijgen namelijk meer zuurstof dankzij hypochloorzuur .

Er wordt op internet beweerd dat hypochloorzuur zou helpen je te beschermen tegen het coronavirus. Het bestrijdt inderdaad virussen, maar of het echt bij covid helpt is niet bekend.

Waarom raad ik hypochloorzuur aan bij acne en puistjes?

Als je last hebt van een huidprobleem, zoals acne kan het zeker het overwegen waard zijn hypochloorzuur te gaan gebruiken.

Het is namelijk erg mild voor de huid en niet giftig. De mildheid van het product is te verklaren, omdat hypochloorzuur van nature wordt aangemaakt door je immuunsysteem. Bij andere acne producten en ingrediënten kan er juist meer roodheid, droogheid en andere huidirritatie ontstaan. Dit maakt het een zeer geschikt product voor de acne-gevoelige huid. Het kan zelfs gebruikt worden voor alle soorten huidtypes, mits het specifieke product bedoeld is acne te behandelen en geen parfum bevat.

Hoe breng je hypochloorzuur aan op de huid?

Hypochloorzuur wordt meestal verwerkt in sprays. Je kunt dus een spray kopen en het op de huid van je gezicht spuiten, niet in de ogen of op de lippen. Het gaat meestal om reinigingsmiddelen die speciaal zijn gemaakt om op je gezicht te spuiten en acne te behandelen. Echter vind je hypochloorzuur ook in crèmes en serums.

Je kunt hypochloorzuur dagelijks aanbrengen op de huid, zodat acne veroorzakende bacteriën niet de kans krijgen om ontstekingen en puistjes te veroorzaken. Je hoeft het spul niet van je gezicht te wassen. Houd je wel altijd aan de instructies op de verpakking.

Onthoud dat hypochloorzuur niet de enige manier is om acne te bestrijden. Je dient alsnog een reinigingsmiddel te gebruiken en ook te letten op andere factoren die een rol spelen bij acne. Zo raad ik bijvoorbeeld aan je hormonen in balans te brengen en op je voedingspatroon te letten. Ik vertel je hier alles over in mijn gratis e-book. Zo ga je acne eindelijk aanpakken bij de wortel!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hypochloorzuur is momenteel niet leverbaar in Nederland. Als alternatief kun je eens kijken naar de beste crèmes, middelen en behandelinen tegen acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *