Is Nivea goed voor puisten?

is Nivea goed voor puisten

Voor je puistjes is het ontzettend belangrijk dat je de juiste producten gebruikt.

Veel mensen vragen zich dan ook af of Nivea goed is voor puisten.

Een standaard crème van Nivea die eigenlijk bedoelt is voor andere delen van je lichaam, zoals je handen, kan in veel gevallen je puistjes verergeren. De crème is namelijk te dik en te vet voor je acne-gevoelige.

Als je Nivea gebruikt op je gezicht, dan kan de huid worden afgesloten. De crème blijft namelijk als een vettig laagje achter op je gezicht.

Vooral als je een droge of gecombineerde huidtype hebt, kun je dus meer puistjes krijgen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Goede Nivea producten tegen puistjes en acne

Het is verstandiger een dagcrème te gebruiken voor je gezicht die je huid hydrateert. Zo’n crème trekt namelijk wel voldoende in, in je huid.

Vergeet niet je gezicht te reinigen voordat je de crème aanbrengt. Gebruik hierbij geen normale zeep, maar een goede gezichtsreiniger die bedoeld is voor een huid met acne.

Nivea heeft een aantal producten die mogelijk goed kunnen werken tegen puistjes. Denk bijvoorbeeld aan een gezichtsreiniger, een gezichtsmasker en een scrub.

De gezichtsreiniger kun je elke dag gebruiken om je gezicht te reinigen. De gezichtsmasker en de scrub kun je enkele keren per maand gebruiken. Dit zijn namelijk erg sterke producten voor de huid.

De meeste of misschien wel alle Nivea producten zijn echter niet specifiek bedoelt voor acne. Daarom raad ik je aan te kiezen voor andere merken, zoals CeraVe tegen acne.

Waarom werkt Nivea wel of niet tegen acne?

Producten van Nivea kunnen misschien helpen tegen acne om de volgende redenen:

  • Door het hydrateren van de huid kan de talgproductie verminderen en verstoppen de poriën minder snel door overtollig talg
  • Door het reinigen van de huid worden talg en verontreinigheden verwijderd die anders de poriën kunnen laten verstoppen
  • Door het exfoliëren van de huid worden dode huidcellen verwijderd die anders de poriën kunnen laten verstoppen

Hoewel de producten van Nivea mogelijk kunnen helpen tegen acne is het niet de beste keuze.

Er wordt namelijk niet specifiek gericht op acne-veroorzakende bacteriën die verstopte poriën laten veranderen in échte puistjes.

Ook ben je met Nivea voornamelijk bezig met het bestrijden van symptomen.

Misschien merk je een tijdelijke verbetering van je huid door een crème of reiniger van Nivea te gebruiken.

De kans is echter groot dat de puistjes en acne even later weer terugkomen.

Je moet je namelijk gaan focussen op de wortel van het probleem. Denk aan voedingsmiddelen die hormonale schommelingen veroorzaken in je lichaam en de oorzaak kunnen zijn van je acne.

Logischerwijs gaat Nivea daar geen effect op hebben, maar het kan gelukkig makkelijk worden opgelost. Dat leg ik je uit in mijn nieuwste gratis e-book.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *