Jodium en acne

jodium acne en de huid

Het mineraal ‘jodium’ is belangrijk om een gezond lichaam te hebben. Een tekort of overschot aan jodium heeft namelijk verschillende invloeden op de processen in je lichaam.

Personen die acne willen bestrijden gaan vooral op zoek naar middeltjes. Echter kan het op de lange termijn veel effectiever zijn om acne te behandelen van binnenuit.

In dit artikel vertel ik je meer over de invloed van jodium op de huid en acne. Het is in ieder geval belangrijk dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium van ongeveer 150 microgram in je lichaam krijgt.

Voor zwangere vrouwen ligt de aanbevolen hoeveelheid jodium op 175 microgram en vrouwen die borstvoeding geven 200 microgram. Het zorgt er namelijk voor dat de botten en hersenen van het kind gezond worden.

Jodium kan zowel gunstige als negatieve effecten hebben op acne. Hieronder zie je een handig overzicht.

De voordelen van jodium voor de huid en acne

Laten we beginnen met de voordelen van voldoende jodium voor de huid:

  • Het heeft effect op je immuunsysteem: Dankzij een goed werkend immuunsysteem zal je lichaam de mee-eters minder snel zien als infecties waardoor er minder snel ontstekingen, zoals puistjes ontstaan.
  • Helpt bij het ontgiften van je lichaam: In je lichaam bevinden zich gifstoffen en chemicaliën. Jodium kan acne helpen door de schildklier te beschermen, meer schildklierhormonen aan te maken, en dus de stofwisseling te stimuleren.
  • Helpt bij het herstellen van de huid: Door voldoende jodium binnen te krijgen, zullen littekens en puistjes sneller genezen. In het bijzonder heeft jodium effect op de onderste huidlagen.
  • Helpt bij verteringsproblemen: Door een tekort aan jodium heb je waarschijnlijk ook een maagzuurtekort. Voldoende jodium is echter belangrijk om voedsel te kunnen verteren en nutriënten in het lichaam te laten komen.
  • Helpt bij een hormonale balans: Een tekort of overschot aan bepaalde hormonen kan leiden tot hormonale acne. Jodium helpt de hormonen weer in balans te krijgen.
  • Helpt tegen een droge huid: Een tekort aan jodium kan ervoor zorgen dat de huid droog wordt. Een droge huid is extra gevoelig voor het ontstaan van acne.

Je kunt jodium binnenkrijgen via voedingsmiddelen. Dit werkt vaak beter dan een supplement, omdat de voedingstoffen via voedingsmiddelen beter kunnen worden opgenomen door het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de volgende jodiumrijke voedingsmiddelen die je kunt eten zoals: lever, volkorenbrood, kabeljauw, garnalen, groenten en gekookt eieren. Melk bevat ook veel jodium. Dit is echter een product dat waarschijnlijk acne veroorzaakt, en je dus wellicht beter kunt vermijden.

De nadelen van jodium voor de huid en acne

Sommige mensen kunnen een teveel aan jodium binnenkrijgen. Dit is slecht voor je schildklier. Je merkt bijvoorbeeld dat je diarree hebt en snel nerveus bent. Zorg dus dat je niet teveel jodium binnenkrijgt, maar de hoeveelheid dat past bij jouw lichaam. Je kunt jodiumrijk voedsel vermijden door op het jodiumgehalte te checken op de etiketten. Ook kun je jodiumrijk zout vervangen voor zeezout of himalayazout. Deze zouten bevatten namelijk vaak minder jodium.

Ook kun je gevoelig zijn voor jodium waardoor er acne en problemen op de huid kunnen ontstaan.

Het is dus belangrijk om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen als je van acne wilt afkomen en een mooie huid wilt krijgen. Raadpleeg dus eens een arts voor specifiek advies. Echter, er zijn nog veel meer factoren die invloed kunnen hebben op het ontstaan en het wegwerken van acne. Download daarom eens mijn gratis e-book voor meer nuttige informatie over acne!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *