Jojoba-olie tegen acne

jojoba-olie tegen acne

De huid behandelen met oliën wordt steeds populairder. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor hun huid te masseren met een gezichtsolie. Tegelijkertijd kan de huid een glans krijgen en vocht vasthouden.

Jojoba-olie is één van de bekendste oliën in de markt. Het schijnt een goede behandeling te zijn voor personen die een acne-gevoelige huid hebben. Het kan zelfs gebruikt worden voor alle soorten huidtypes.

Jojoba-olie is inderdaad effectief tegen acne. Het kan namelijk helpen de olieproductie te verlagen en ontstekingen af te remmen. Daarbij is het wel belangrijk een extra anti-acne middel toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een product waarmee de acne-veroorzakende bacteriën kunnen worden gedood.

In dit artikel ga je ontdekken wat jojoba-olie is, of het effectief is bij acne en of het past bij je huidverzorgingsroutine. Houd er wel rekening mee dat er meer onderzoek nodig is om te concluderen of jojoba-olie daadwerkelijk effectief is bij acne.

Wat is jojoba-olie?

Jojoba-olie wordt zo genoemd, maar eigenlijk is het geen echte olie. Het voordeel hiervan is dat het een stuk minder vet aanvoelt op de huid. Dit is namelijk wel het geval bij andere oliën.

Je kunt jojoba-olie vinden in de zaden van de Simmondsia chinensis-plant. Er zitten bijvoorbeeld vitamines, mineralen, vetzuren, squalaan, zink en koolwaterstoffen in jojoba-olie. De gunstige ingrediënten zorgen ervoor dat de poriën in je huid niet verstopt raken na het gebruiken van jojoba-olie.

Dankzij de verschillende vetzuren in jojoba-olie is het een goede keuze om je huid gehydrateerd te houden. Je kunt er ook de huid mee voeden en gladder maken. Tevens zit er vitamine E in. Deze vitamine heeft eigenschappen die ontstekingen kunnen remmen en vrije radicalen kunnen bestrijden.

Jojoba-olie gebruiken tegen acne

Jojoba-olie kan worden gebruikt door acne patiënten met alle soorten huidtypes. Het is dan ook een lichtgewicht formule die de poriën niet zal verstoppen. Het kan verschillende voordelen hebben om jojoba-olie te gebruiken.

Enkele voordelen van jojoba-olie voor acne zijn:

  • Het kan helpen bij het reduceren van de talgproductie.
  • Het kan helpen ontstekingen af te remmen die gepaard gaan met acne.
  • Het kan helpen acne-veroorzakende bacteriën aan te pakken door de antimicrobiële eigenschappen.
  • Het kan helpen de huid langer jong eruit te laten zien door de antioxidante eigenschappen.

Bovendien kan jojoba-olie wonden helpen genezen. Het is echter de vraag of het ook effectief is tegen littekens die zijn ontstaan door acne.

Kun je jojoba-olie inzetten tegen acne?

Zoals altijd geldt dat je voorzichtig moet zijn met het uitproberen van nieuwe middelen tegen je acne. Zorg bijvoorbeeld dat je eerst een patch test uitvoert aan de binnenkant van je elleboog voordat je het op je huid gaat aanbrengen.

Ook kan jojoba-olie huidirritatie opleveren bij langdurig gebruik. Tevens dien je geen jojoba-olie te gebruiken als je een allergie hebt om te voorkomen dat er huiduitslag ontstaat. De kans is ook vrij klein dat het gaat helpen tegen zeer ernstige vormen van acne. In dat geval kunnen geneesmiddelen op recept waarschijnlijk effectiever zijn.

Zorg dat je contact opneemt met een arts als je jojoba-olie wilt inzetten tijdens en rondom de zwangerschap.

Of jojoba-olie werkt bij bet behandelen van acne verschilt per persoon.

Jojoba-olie toevoegen aan je huidverzorgingsregime

Er zijn verschillende manieren om jojoba-olie toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Je kunt jojoba-olie bijvoorbeeld in zijn pure vorm gebruiken door het te mengen met een dragerolie, zoals kokosolie. Ook kun je een kant- en klaar middel gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een reinigingsgel, een gezichtsmasker, een vochintbrengende crème of een serum dat jojoba-olie bevat.

Als je ervoor kiest jojoba-olie puur te gebruiken, zorg dan dat deze 100% puur, ongeraffineerd en koudgeperst is om te profiteren van de meeste voordelen. Normale producten kunnen naast jojoba-olie ook andere ingrediënten bevatten, zoals sheaboter en hyaluronzuur. Het is dan ook goed te combineren met andere ingrediënten.

Jojoba-olie kan dagelijks worden gebruikt voor acne. Indien je een vochtinbrengende crème met jojoba-olie gebruikt, zorg dan dat je deze als laatste stap in je huidverzorgingsroutine gebruikt om vocht vast te houden.

Effectievere manieren om acne te behandelen dan jojoba-olie

Jojoba-olie kan zeker een effectieve manier zijn om de symptomen van acne te behandelen. De kans is namelijk groot dat de poriën minder snel verstopt zullen raken.

Toch raad ik je niet aan nu direct jojoba-olie te gaan kopen. Het kan namelijk beter zijn om met Leven Zonder Acne aan de slag te gaan. Je krijgt dan direct een compleet huidverzorgingsroutine voor jouw huidtype. Tevens ga je manieren ontdekken waarmee de problemen van acne bij de wortel kunnen worden aangepakt. Je gaat dus niet alleen de symptomen tijdelijk bestrijden, maar zorgen dat de kans op verstopte poriën drastisch afneemt.

Via de onderstaande knop kun je de methode bekijken en beginnen met het behandelen van acne op de juiste manier!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *