Kiwi tegen acne

kiwi tegen acne

Een kiwi ziet er aan de buiten-en binnenkant misschien niet zo aantrekkelijk uit. Veel mensen houden dan ook niet zo van de textuur van kiwi’s. Toch is dit één van de gezondste stukken.

Het groene vlees en de zwarte zaden in kiwi’s kunnen zelfs gunstig zijn voor je acne, omdat de huid gehydrateerd blijft. Het zou zelfs tekenen van veroudering, zoals rimpels verminderen.

Kiwi’s kunnen eigenlijk op twee manieren worden ingezet om acne te behandelen. Je kunt namelijk kiwi opnemen in je dieet, maar je zou het ook plaatselijk kunnen aanbrengen op je puistjes en acne. Bij het aanbrengen van kiwi dien je te onthouden dat dit je eigen risico is en voldoende onderzoek moet doen. Het is immers geen product dat is bedoeld om op je puistjes aan te brengen.

Waarom helpt kiwi tegen acne?

Hieronder zet ik de voordelen van kiwi’s voor acne op een rijtje.

Gehydrateerde huid

De belangrijkste reden om kiwi’s te eten is het hydrateren van je huid. Er zit namelijk veel vitamine C in kiwi. Vitamine C is gunstig om je huid te beschermen en vochtverlies te voorkomen. In het geval van een huid die niet gehydrateerd is, zullen de talgklieren te veel talg aanmaken. De poriën kunnen dan verstopt raken wat mee-eters en puistjes veroorzaakt. Een goed gehydrateerde huid ziet er juist gezond en stralend uit. Om te profiteren van deze voordelen kun je een masker proberen met kiwi-extract.

Vroegtijdige huidveroudering voorkomen

Een ander groot voordeel van kiwi’s is het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels. Je kunt dus meer doen dan het smeren van een zonnebrandcrème en een vochtinbrengende crème om huidveroudering tegen te gaan. Dankzij de antioxidanten vitamine C en E in kiwi kan de huid worden beschermt tegen vrije radicalen. Denk bijvoorbeeld aan rook, zonlicht, vervuiling en andere omgevingsfactoren. Eet dus wat meer kiwi’s en gebruik huidverzorgingsproducten die kiwi bevatten.

Aanmaak van collageen bevorderen

Door een huidverzorgingsproduct met kiwi-extract kan zelfs de aanmaak van collageen worden bevordert. Dit betekent dat je huid elastischer en sterker wordt en zichzelf beter kan beschermen. Dit komt door het foliumzuur wat in kiwi zit. Het resultaat is een jonger uitziende huid.

Voedingstoffen opnemen

Zoals ik je vertelde is kiwi één van de gezondste stukken fruit. Er zit immers weinig suiker in. Sommigen hebben een tekort aan omega-3 vetzuren in vergelijking met de hoeveelheid omega-6-vetzuren in hun lichaam. Kiwi is echter een uitstekende bron om voedingsstoffen uit te halen. Eet één kiwi per dag om vitamine A, E en K en omega-vetzuren binnen te krijgen.

Kiwi gebruiken voor acne en puistjes

Je kunt kiwi dus gebruiken om je puistjes te verwijderen, en ook te profiteren van andere voordelen voor de huid, zoals het bestrijden van tekenen van huidveroudering. Dit komt door de vele goede stoffen die het bevat.

Om kiwi tegen acne te gebruiken, kun je simpelweg naar de supermarkt. Het hele jaar door worden hier kiwi’s verkocht. Je kunt elke dag een kiwi eten, of bijvoorbeeld in een smoothie verwerken waar je nog meer ingrediënten instopt die goed zijn tegen acne. Dankzij kiwisap kan je gifstoffen uit je lichaam en huid verwijderen.

Bovendien zou je kunnen overwegen een huidverzorgingsproduct met kiwi-extract op te nemen in je huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *