Knoflook tegen puistjes en acne

knoflook tegen acne en puistjes

Acne is een aandoening van de huid die gepaard gaat met mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden op de huid. De puistjes kunnen door allerlei factoren ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan stress, je medische omstandigheden, schommelende hormonen, zweet, een slechte huidverzorging en overige hygiëne.

Naast de vele oorzaken van acne zijn er ook talloze opties om acne te behandelen. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat je knoflook kunt inzetten tegen puistjes en acne. Hieronder vertel ik je alles wat je moet weten als je nog overweegt knoflook te gebruiken tegen je puistjes.

Waarom helpt knoflook tegen puistjes?

Al sinds eeuwen gebruiken mensen knoflook op medicinale wijze. Er zijn enkele onderzoeken gedaan naar knoflook en het effect op een aantal medische aandoeningen.

Volgens een bron zou knoflook een antibacteriële werking hebben, omdat het penicilline (natuurlijke antibiotica) bevat. Knoflook kan dus helpen acne veroorzakende bacteriën te doden. Daarnaast kan knoflook schimmels doden. Ook wordt knoflook gebruikt om de huid te ontsmetten.

Dankzij de functies van knoflook worden dus acne bacteriën gedood, de zwelling verminderd, de ontsteking verlicht en de bloedcirculatie verbetert. Andere gevolgen van knoflook zijn dat de huid voedingsstoffen beter kan opnemen en de huid wordt beschermt tegen vrije radicalen.

Bovendien zitten er andere stoffen in knoflook die ook goed zouden kunnen helpen tegen puistjes. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C, vitamine B, selenium, koper en zink. Deze stoffen kunnen ervoor zorgen dat de talgproductie wordt verlaagd. Hierdoor zullen er minder snel nieuwe puistjes ontstaan.

Naast puistjes zou knoflook ook kunnen helpen tegen psoriasis en het genezen van wondjes. Tevens kunnen je je bloedruk en cholesterol verlagen.

Hoe gebruik je knoflook tegen acne?

Knoflook kan op meerdere manieren worden ingezet tegen acne. Je hebt de keuze knoflook te eten of het rechtstreeks aan te brengen op de huid.

Knoflook verwerken in je dieet

Je kunt bijvoorbeeld één of twee teentjes knoflook toevoegen aan een maaltijd. Maak kleine stukjes van de teentjes, zodat je het makkelijk in een gerecht kunt verwerken.

Je dient echter niet teveel knoflook te eten, omdat je anders een slechte spijsvertering kunt krijgen.

Knoflook rechtstreeks aanbrengen op de huid

Om te beginnen is het belangrijk dat je je gezicht wast met een milde gezichtsreiniger. Was ook je handen. Zo voorkom je dat bacteriën zich zullen verspreiden en er verergering ontstaat.

Krijg je een branderig of jeukerig gevoel na het aanbrengen van knoflook op de huid? Haal het dan direct van de huid af!

Simpelweg pak je enkele teentjes knoflook. Deze kun je rechtstreeks aanbrengen op de huid. Je kunt er ook voor kiezen om knoflook teentjes te pureren. Als je een zeer gevoelige huid hebt, kun je de knoflook ook verdunnen met water of rozenwater. Om de huid te exfoliëren, en dus de dode huidcellen te verwijderen, kun je een mengsel maken van gepureerde knoflook teentjes en yoghurt. Bovendien kun je zelf een masker maken door gepureerde knoflook teentjes met yoghurt en onbewerkte honing te mengen. Een ander natuurlijk product dat je kunt mengen met geperste knoflook is aloë vera.

Nadat de knofloook enkele minuten is ingetrokken in de huid spoel je het er af met water. Daarna is het van belang dat je je gezicht weer droog maakt. Gebruik hierbij een schone handdoek en maak deppende bewegingen.

Overleg wel even met je huisarts of knoflook een geschikte oplossing is voor je acne. Knoflook kan namelijk invloed hebben op de andere medicijnen die je gebruikt.

Is er een betere oplossing voor puistjes?

Er is nog niet veel wetenschappelijk bewijs voor de werking van knoflook op acne en puistjes. Toch zijn er veel verhalen en ervaringen bekend van mensen die goede resultaten van hun huid hebben gezien.

Mogelijk kan het beste zijn om zelf te controleren welk effect het eten en aanbrengen van knoflook op je puistjes heeft. Je kunt bijvoorbeeld elke dag één of twee teentjes knoflook eten. Ook kun je eens een mengsel maken van knoflook en een ander natuurlijk product en het aanbrengen op de huid.

Naast knoflook zijn er nog veel meer voedingsmiddelen die goed kunnen zijn tegen acne of die je juist wilt vermijden. In mijn e-book vertel ik je meer over voeding en acne. Daarnaast ga je meer grondoorzaken van acne leren kennen, zodat je de kans op acne drastisch gaat verminderen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *