Kokosolie tegen acne

kokosolie tegen acne

Kokosolie is een bekende superfood en rijk aan belangrijke antioxidanten en vitamines.

Er wordt gedacht dat kokosolie kan helpen tegen acne. Je krijgt bijvoorbeeld een betere cholesterol en verwijdert slechte micro-organismen in het lichaam. Deze factoren hebben ook een positief effect op de huid.

Naast het eten van kokosolie kan het spul ook op de huid worden aangebracht. Hoewel er voornamelijk goede ervaringen te vinden zijn van acne patiënten die hun huid hebben zien verbeteren dankzij kokosolie, zijn er ook personen die beweren dat kokosolie juist voor verstoppingen van de poriën zorgt. Het leek me dan ook een goed idee je meer inzicht te geven in het gebruik van kokosolie tegen acne en puistjes. Want wat moet je nou wel geloven en wat niet?

Helpt kokosolie tegen acne?

Voordat ik ga toelichten waarom mensen meer last kunnen krijgen van acne door kokosolie zal ik bespreken waarom het juist kan helpen tegen acne.

Kokosolie kan om de volgende redenen gunstig zijn voor acne:

  • Het verwijderen van acne veroorzakende bacteriën: Mocht je momenteel benzoylperoxide gebruiken of een ander chemisch middel kan kokosolie weleens een goed alternatief zijn. Het laurinezuur in kokosolie kan namelijk acne bacteriën doden. De meeste commerciële middeltjes bevatten echter schadelijke ingrediënten die vervelende bijwerkingen op kunnen leveren. Er is zelfs een studie gedaan waarin naar voren is gekomen dat laurinezuur een betere werking op de huid heeft dan benzoylperoxide. Benzoylperoxide verwijdert namelijk ook goede bacteriën die aanwezig zijn op de huid.
  • Een ontstekingsremmend effect: Een ander voordeel van kokosolie op acne is dat ontstekingen kunnen worden verlicht en verminderd. Je kunt dus kokosolie op je puistjes smeren om de roodheid en zwellingen ervan te verminderen.
  • Een vocht inbrengende werking: Een ander gunstig voordeel van kokosolie is dat het kan worden gebruikt als vocht inbrengende crème. Dit betekent dat kokosolie kan helpen de huid gehydrateerd te houden. De meeste anti-acne middeltjes hebben echter eigenschappen die goede oliën op de huid verstoren.

Ben je overtuigd om kokosolie te smeren op je acne? Let dan wel op. Het middel kan de poriën namelijk verstoppen. Dit komt doordat het middel de huid kan afsluiten voor de buitenlucht. Het is echter afhankelijk van je huidtype en het type kokosolie hoeveel last je zult hebben van het comedogene effect. Om van dezelfde voordelen als van kokosolie te profiteren, zonder verstopte poriën, kun je kiezen voor biologische, rauwe aloë vera (bol.com). Aan het einde vertel ik je ook over de kokosolie die ik aanraad.

Is het verstandig kokosolie te eten voor de huid?

Het kan inderdaad goed zijn voor acne om kokosolie te eten.

Zie hieronder een aantal belangrijke punten waarom het goed is voor acne:

  • Helpt de darmen: In de darmen bevinden zich bacteriën die tot ontstekingsreacties en acne kunnen leiden. Kokosolie bevat MTC-vetzuren die de slechte bacteriën en schimmels uitroeien en de darmwand sterker maken.
  • Helpt tegen insuline: Het hormoon “insuline” is verantwoordelijk voor de hoge bloedsuikerspiegel. Vetten zoals kokosolie helpen een stabielere bloedsuikerspiegel te krijgen.

Tevens kan het eten van kokosolie helpen bij het opnemen van gezonde voedingsstoffen.

De beste kokosolie voor acne en puistjes

Je weet nu dat zowel het eten als plaatselijk aanbrengen van kokosolie kan helpen tegen acne. Er zijn echter tal van soorten kokosolie. Je dient dan ook rekening te houden met een aantal zaken. Zorg in ieder geval dat je biologische kokosolie van de hoogste kwaliteit koopt. Deze bevatten geen bleekmiddel, pesticiden en chemicaliën uit kunstmest en zijn gemaakt zonder te verhitten.

Ik raad kokosolie van het merk Qure Natural Oil aan. Deze kokosolie is namelijk onbewerkt en koudgeperst.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *