Kombucha tegen acne

Kombucha tegen acne

Kombucha zou meerdere gezondheidsvoordelen kunnen opleveren, waaronder voor je acne. Het kan ook op meerdere manieren worden gebruikt om de gezondheid van je huid te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld kombucha drinken, maar ook een gezichtsmasker of kumbuchazeep proberen.

Op deze pagina ga ik je dan ook meer vertellen over de verschillende behandelingen omtrent kombucha tegen acne. Ik zal bijvoorbeeld uitleggen wat het effect is van kombucha en hoe je het kunt gebruiken om je acne en puistjes te behandelen.

Houd er rekening mee dat ik geen arts of specialist ben. Het gaat hier dus niet om een medisch advies. Je moet altijd zelf onderzoek doen als je iets wilt toepassen. Zorg bovendien dat je direct contact opneemt met een arts als je je zorgen maakt over je gezondheid of acne.

Wat is acne en kombucha?

Voordat ik je ga vertellen of kombucha tegen acne helpt, lijkt het me verstandig je eerst iets meer te vertellen over acne en kombucha zelf.

Acne is een huidaandoening die wordt gevormd door een verhoogde talgproductie, dode huidresten en acne-veroorzakende bacteriën. Deze verontreinigheden kunnen namelijk ophopen in de poriën en de bacteriën zullen uiteindelijk een ontsteking veroorzaken.

Kombucha is een zoete, gefermenteerde thee. Het is niet bekend wanneer kombucha is bedacht. Er wordt geschat dat het zo’n 2000 jaar geleden is ontstaan in China. Tegenwoordig is kombucha erg populair over de hele wereld. Vooral de laatste jaren komen er steeds meer merken op de markt die de dranken verkopen.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Helpt kombucha tegen acne en puistjes?

Aangezien er nog geen medische bewijzen zijn dat kombucha ken helpen in de strijd tegen acne en puistjes, is het niet met zekerheid te zeggen of kombucha effectief is tegen acne.

Ondanks het gebrek aan onderzoek naar kombucha, zijn er wel een aantal punten die mogelijk een positief effect kunnen hebben als je last hebt van acne.

  • Gezonde stoffen: Je kunt het beste kiezen voor rauwe, ongepasteuriseerde kombucha. Dit zorgt er namelijk voor dat je kunt profiteren van alle gezondheidsvoordelen, omdat je de goede gisten, bacteriën en spijsverteringsenzymen binnenkrijgt.
  • Probiotica: Dit zijn bacteriën die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van je darmen. Aangezien acne in verband wordt gebracht met de gezondheid van de darmen, kan de probiotica in kombucha gunstig zijn.

Acne behandelen met kombucha

Je kunt kombucha op verschillende manieren inzetten als je acne wilt behandelen. De manieren hebben allemaal hun eigen voordelen.

Ten eerste kun je kombucha drinken. Je kunt kombucha kopen in theevorm. Vervolgens kun je hier dagelijks wat van drinken. Op deze manier kun je de goede stoffen in je lichaam opnemen die kombucha je biedt. Zorg wel dat de kombucha rauw en onverwarmd is. Dit kun je bijvoorbeeld verkrijgen door het zelf te brouwen of bij een plaatselijke brouwer op te halen.

Ook kun je ervoor kiezen een gezichtsmasker te gebruiken waarin kombucha is verwerkt. Je kunt zelf een masker maken of een kant- en klaar masker kopen. Het doel van een masker is het reinigen van de bovenste huidlaag. Zo zullen er minder verontreinigheden ophopen in je poriën.

Er zijn ook zepen te koop die kombucha bevatten. Je kunt bijvoorbeeld een lichaamszeep kopen die je kunt gebruiken onder de douche. Dit kan gunstig zijn als je bijvoorbeeld last hebt van acne op je rug, schouders en borst.

Bij het uitkiezen van kombucha producten zal je merken dat er verschillende merken zijn. Als je kombucha wilt drinken, dan kun je het beste kiezen voor een rauwe en ongepasteuriseerde variant. Deze hebben namelijk hun natuurlijke vorm en stoffen behouden. De gewone kombucha die je doorgaans tegenkomt in de winkel, zijn vaak met warmte behandeld om bepaalde stoffen te doden en handmatig probiotica toe te voegen.

Laatste gedachten

Kombucha is waarschijnlijk effectief bij het behandelen van je acne. Mocht je toch bang zijn dat je een onzuivere huid krijgt, dan kun je kleinere hoeveelheden drinken van kombucha om het effect even af te wachten.

Ook raad ik je aan speciale producten met kombucha te gebruiken, zoals een zeep. Je hoeft dan niet zelf een mengsel te maken die mogelijk te agressief is voor je huid.

Zorg bovendien dat je de onderliggende problemen van acne gaat bestrijden. Hiervoor kun je eens mijn e-book bekijken.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *