Komkommer tegen acne

komkommer tegen acne en puistjes

Komkommers worden bijvoorbeeld gebruikt voor het kalmerende effect als het op de open wordt aangebracht. Hierdoor kunnen wallen en donkere kringen zichtbaar verminderen.

Een komkommer tegen acne gebruiken zou ook een positief effect kunnen hebben. Het beste kan zijn om een arts te raadplegen in plaats van zelf te experimenteren en te kijken welk effect het heeft op jouw acne en puistjes. Aangezien we allemaal een andere huidtype hebben, kan de werking van komkommer namelijk verschillen.

Een voordeel van een komkommer is dat het goedkoop is. Als het werkt tegen je acne, kun je dus flink wat geld besparen op reguliere middeltjes van de drogist.

In dit artikel zal ik bespreken waarom een komkommer kan helpen tegen je acne. Ook zal ik je vertellen op welke manieren je zelf komkommers kan gebruiken.

Waarom helpt een komkommer tegen acne en puistjes?

Verschillende stoffen in komkommers zouden kunnen bijdragen aan het behandelen van je acne.

Ten eerste kun je een komkommer gebruiken om een koel en rustgevend effect op de huid te ondervinden. Het kan tevens helpen de roodheid en zwelling van acne en puistjes te verminderen. Om deze redenen gebruiken mensen ook vaak een komkommer wanneer zij verbrand zijn door de zon.

Aangezien een komkommer voor bijna 100% uit water bestaat, kan het worden gebruikt om de huid gehydrateerd te houden. Het voordeel is dat een komkommer een natuurlijk product is en je dus niet de kans hebt dat er irriterende ingrediënten inzitten die je wel kunt aantreffen in normale hydraterende crèmes. Komkommer kan dus ook worden gebruikt voor de gevoelige huid.

Ook zouden komkommers kunnen worden gebruikt om de poriën te reinigen van dode huidcellen en andere onzuiverheden. Hierdoor zullen de poriën minder snel verstopt, en dus ontstoken raken. Het resultaat is dat er minder acne ontstaat.

Een ander effect van komkommers voor je acne is dat ze de gezondheid van de darmen kunnen stimuleren. Er zitten namelijk veel vezels en water in komkommer. Wanneer de darmen gezond zijn, zullen er minder snel bacteriën uit de darmen ontsnappen en in de rest van je lichaam terecht komen.

Bovendien kan komkommer helpen om minder snel een verouderde huid te krijgen. Er zitten namelijk aminozuren en mineralen in komkommer die de huid sterker maken. Als je dus geen rimpels wil, kun je overwegen komkommers en komkommersap te gebruiken.

Hoe gebruik je komkommer tegen acne?

Ben je ervan overtuigd dat komkommers positief kunnen bijdragen aan je huid en heb je hierover gesproken met een arts? Dan kun je overwegen komkommer toe te voegen aan je acne behandeling. Je kunt zowel komkommers eten als aanbrengen op de huid.

Maak bijvoorbeeld een gezichtsmasker van komkommer. Maak een mengsel van komkommer, honing en yoghurt. Eventueel kun je ook appelpuree, munt, tomaat, rozenwater en havermout toevoegen aan je masker. Het masker kun je uitsmeren over de huid, 20 minuten laten intrekken en er weer van af wassen. Hierdoor kan de huid gehydrateerd blijven.

Ook kun je een reiniger maken van komkommer. Hiermee voorkom je dat onzuiverheden zullen opstapelen in de poriën en er ontstekingen ontstaan. Simpelweg meng je wat komkommerwater met aloë vera of groene thee.

Tevens kan het een idee zijn komkommersap te mengen met bijvoorbeeld tea tree olie. Het effect is dat je puistjes worden bestreden zonder de huid te irriteren of uit te drogen.

Bovendien kun je komkommer toevoegen aan je maaltijden. Dit kan verschillende voordelen hebben voor je acne, zoals een gezond spijverteringsstelsel. Stop bijvoorbeeld wat komkommer in je water of smoothie. Ook kun je wat komkommer snijden en stoppen op brood, een sandwich of in een salade. Natuurlijk kun je de komkommer ook gewoon rauw opeten.

Wat je wel moet weten!

Het eten van komkommer en het rechtstreeks aanbrengen op de huid kan zeker gunstig zijn voor je acne en puistjes.

Echter dien je wel rekening te houden met een aantal dingen. Het is bijvoorbeeld belangrijk ook normale producten tegen acne te gebruiken. Zonder een echte hydraterende vochtinbrengende crème te gebruiken, kan de hydratatie zelfs verminderen volgens onderzoekers.

Ook bevatten komkommers ontzettend veel water. Het is dus de vraag hoeveel antioxidanten je daadwerkelijk binnenkrijgt in je lichaam. Zorg daarom dat je ook voldoende antioxidanten binnenkrijgt via andere voedingsmiddelen.

Als laatste wil ik je nog even meegeven dat er onderliggende oorzaken voor acne kunnen zijn. Om de kans op acne drastisch te verminderen, dienen deze dan ook te worden opgelost, en dat zal niet lukken door enkel een komkommer te gebruiken.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *