Komt acne terug als je stopt met de pil?

Komt acne terug als je stopt met de pil

Komt acne terug als je stopt met de pil? Dit is een vraag die ik regelmatig gesteld zie worden op het internet. Het leek me daarom een goed idee om hier meer over te vertellen.

De pil kan worden ingezet als een behandeling tegen acne. Logischerwijs zijn vrouwen bang om opnieuw last te krijgen van acne als ze stoppen met de pil.

Om je een kort antwoord te geven op de vraag is het inderdaad waar dat bij veel vrouwen acne terug komt als ze stoppen met de pil. Het voordeel is dat in deze situatie terugkerende acne een teken is dat de puistjes het gevolg zijn van schommelende hormonen, je weet dus wat de oorzaak is. Hieronder zal ik je er meer over vertellen.

Krijg je opnieuw last van acne als je stopt met de pil?

Wanneer vrouwen op zoek zijn naar een acnebehandeling en naar de huisarts gaan, krijgen zij vaak een anticonceptiepil tegen acne voorgeschreven. Als je sowieso al van plan was om de pil te nemen, dan kan het inderdaad een goede (tijdelijke) behandeling tegen acne zijn. Alleen de pil tegen puistjes nemen om onzuiverheden te bestrijden is onnodig.

Een onbalans van hormonen zorgt ervoor dat de talgklieren meer talg aanmaken en de huidporiën verstoppen. Door het sikken van de pil komen er extra hormonen in je lichaam terecht. Dit zijn de goede hormonen waardoor de onbalans van hormonen wordt hersteld. Dit kan ervoor zorgen dat acne verdwijnt door de pil.

Als je lichaam de extra hoeveelheid hormonen niet meer binnenkrijgt, omdat je bent gestopt met de pil, dan kunnen de hormonen opnieuw uit balans raken en komt acne terug. Mocht acne terugkomen als je bent gestopt met de pil, duurt het volgens bronnen op internet vaak enkele maanden voordat acne verdwijnt. Echter denk ik dat deze tijd in werkelijkheid veel langer kan zijn, omdat de hormonen nog lang uit balans kunnen blijven zonder behandeling.

Het is dus van belang om naar natuurlijke manieren te zoeken om de hormonen in balans te brengen, zoals voedingsmiddelen. Denk ook aan een goede huidverzorgingsroutine. Over alle belangrijke punten vertel ik je genoeg op mijn website en in mijn e-books die speciaal gericht zijn op acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *