Krijg je van chips puisten?

krijg je van chips puisten

Het is een veel gestelde vraag: krijg je van chips puisten? Vooral ouderen krijgen vaak te horen dat hun puisten ontstaan door een verkeerd dieet. Voorbeelden van producten die vaak als negatief tegen acne beschouwd worden zijn: chips, pizza, melk en chocolade.

Je kunt natuurlijk begrijpen dat regelmatig vette chips binnenkrijgen niet goed is voor ons lichaam. Echter is er niet altijd een verband aan te tonen tussen het eten van chips en het krijgen puisten.

Volgens gecertificeerde dermatologen zouden er toch enkele voedingsmiddelen zijn die een plotselinge uitbraak van puisten of acne plekjes kunnen verergeren. Zo wordt aangeraden geraffineerde koolhydraten, producten met een hoge glycemische index en suikers te vermijden in je dieet.

In dit artikel ontdek je meer over de relatie tussen acne en chips in het bijzonder.

Waarom krijg je van chips puisten en acne?

Om de vraag “krijg je van chips puisten” te beantwoorden heb ik meerdere onderzoeken en video’s geraadpleegd. Ik heb tijdens het onderzoek een paar interessante ontdekkingen gedaan die je goed kunt gebruiken om van puistjes af te komen.

Zo zou er geen verband zijn tussen puisten en chips (en ander vet en zout voedsel). Wel zouden personen die reeds kampen met acne meer puisten kunnen krijgen door het eten van chips en vet voedsel. Ook worden je vingers vies door het eten van chips. Pas dus op dat je niet je gezicht aanraakt, omdat anders je poriën kunnen verstoppen met vuiligheid uit chips met puisten tot gevolg. Let ook op puistjes rond de mond, omdat het vettigheid ook daar terecht kan komen.

Het eten van chips en de hoeveelheid pukkels zou afhankelijk zijn van jouw genetica. Volgens velen studies is acne namelijk erfelijk. Als jij dus een vader of moeder hebt met veel puistjes, en extra gevoelig bent voor acne, kun je sneller last krijgen van puisten na het eten van chips. Helaas zal je acne in dat geval niet verdwijnen als je enkel besluit te stoppen met het eten van chips.

Vaak hebben mensen de neiging chips en ander vet voedsel naar binnen te werken als ze last hebben van stress. Er zou dus ook kunnen worden gesteld dat puistjes worden veroorzaakt door stress, en niet door chips. In andere woorden: in stressvolle situaties wordt vaak chips gegeten waardoor chips wordt gezien als de oorzaak van puisten.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Laat hieronder een reactie achter als je zelf een antwoord hebt op de vraag: “krijg je van chips puisten?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *