Lactose puistjes: puistjes door lactose-intolerantie?

lactose puistjes

Lactose puistjes? Lactose is een ander woord voor het natuurlijke suiker dat in in melk zit (melksuiker). Naarmate je ouder wordt, is het lastiger voor ons lichaam om lactose af te breken en te verteren.

Zo’n 65% van de mensen zijn lactose-intolerant. Je herkent lactose-intolerantie aan buikpijn, een opgeblazen gevoel en gasvorming na het eten of drinken van melkproducten.

Je kunt dan ook een uitbraak van acne krijgen door je gevoeligheid voor lactose. Ook kan er via je darmwand een allergische reactie ontstaan die acne veroorzaakt.

Je vindt lactose in de melk van alle zoogdieren. Koemelk bevat bijvoorbeeld zo’n 4 tot 5 procent lactose. Ook vind je lactose dus in de meeste zuivelproducten.

Om het aantal lactose puistjes te verminderen kun je eens proberen minder zuivelproducten binnen te krijgen. In plaats daarvan kun je kiezen voor grasgevoerde zuivelproducten of lactosevrije melk. Ook kun je vaker kiezen voor vervangende plantaardige producten, deze bevatten namelijk geen lactose. Raadpleeg een arts als lactose puistjes blijven terugkeren.

Meer weten over lactose puistjes? Bekijk dan de volgende artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *