Lavendel zeep tegen acne

lavendel zeep tegen acne

Lavendel zeep schijnt een geweldig product te zijn voor de acne-gevoelige huid. Het zou zowel de huid kunnen reinigen als acne kunnen behandelen op milde en effectieve wijze. Je kunt bijvoorbeeld een zeep met lavendel olie aanbrengen op de huid, lavendel verwerken in een gerecht of via aromatherapie de geur inademen.

Lavendel olie heeft ontstekingsremmende en helende eigenschappen. Dit zorgt voor een gezondere huid met minder onzuiverheden. Als dit waar is, zou acne kunnen worden behandeld op een goedkope manier.

Ik ben dan ook voor je op onderzoek uitgegaan naar de effectiviteit van lavendel zeep tegen acne. Daarnaast heb ik lavendel zeep zelf uitgetest op mijn acne-gevoelige huid. In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen en of het daadwerkelijk effectief is tegen acne.

Waarom wordt lavendel in cosmetica afgeraden?

Op mijn blog schrijf ik regelmatig over natuurlijke ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Ik ben dan ook een groot fan van plantaardige ingrediënten, omdat ze vaak een stuk milder zijn voor de huid met acne.

Echter moet je weten dat een product met natuurlijke ingrediënten niet altijd veiliger is om te gebruiken voor de huid. In sommige gevallen kan acne dan ook juist verergeren.

Het plantaardige ingrediënt lavendel wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten. Dit is een plant die lekker ruikt en er mooi uit ziet. Echter kan het aanbrengen van lavendel op de huid ervoor zorgen dat de huid geïrriteerd raakt. Ook kan het in combinatie met zuurstof vrije radicalen vormen. Dit resulteert in een huid die er ouder uit ziet. Een ander punt waar producten met lavendel kritiek op krijgen, is het geringe onderzoek waarin naar voren kwam dat lavendel een phyto-oestrogeen is, wat betekent dat het de werking van vrouwelijke hormonen kan nabootsen.

Waarom lavendel zeep gebruiken tegen acne?

De tegenstanders van producten met lavendel hebben dus geringe bewijzen dat het slecht zou zijn tegen acne. Het gaat hier ook om echte lavendel in plaats van de lavendel in huidverzorgingsproducten, zoals lavendel olie. Als je dus kiest voor een lavendel zeep die speciaal is gemaakt voor acne en enkel natuurlijke ingrediënten bevat, hoef je dus niet bang te zijn dat acne erger wordt. 

In lavendel zeep zit vaak lavendelolie verwerkt dat is gemaakt met stoomdestillatie. Het is een essentiële olie uit de bloemen van de lavendelplant. Leuk feitje is dat de geur van lavendelolie slaapproblemen, stress en angst kan verminderen, wat ook oorzaken zijn van acne. Als je dus een stuk lavendel zeep gebruikt tijdens het douchen of de huid te reinigen, dan profiteer je dus ook van veel van deze extra effecten.

De geur is niet de enige beweegreden om lavendel zeep tegen acne te gebruiken. Het heeft namelijk ook ontstekingsremmende en bacteriële eigenschappen, terwijl lavendel zeep erg mild is. Je kunt het dus gebruiken om de acne-gevoelige huid zachtjes te behandelen zonder de natuurlijke vochtbarrière te irriteren.

Hoe kan zeep met lavendel olie helpen bij het behandelen van acne?

Lavendel kan op verschillende manieren helpen bij het behandelen van acne als het wordt aangebracht op de huid.

De lavendelolie heft een natuurlijke ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Het is dan waarschijnlijk ook in staat de bacterie genaamd C. acnes op te ruimen en ontstekingen te verminderen. Dankzij het doden van de acne-veroorzakende bacterie kan de bestaande acne worden bestreden en nieuwe acne worden voorkomen.

Ook kun je lavendel zeep gebruiken om de droge huid te verzachten. Als je last hebt van acne zijn symptomen zoals roodheid, donkere vlekken en schilfers niet ongebruikelijk. Dit kan dus worden vermindert. Lavendel zeep heeft namelijk pijnstillende en verdovende effecten.

Aangezien er ontzettend veel antioxidanten in lavendelolie zitten kan het ook de huid helpen beschermen tegen vrije radicalen.

Hoe gebruik je lavendel tegen acne?

Lavendel kun je op verschillende manieren tegen acne gebruiken. Je zou bijvoorbeeld pure lavendelolie kunnen kopen. Door dit bijvoorbeeld te mengen met een dragerolie, zoals arganolie, tea tree olie of kokosolie kun je er een antibacterieel middel, een toner of een vochtinbrengende crème van maken. Breng het mengsel aan met een watje of je schone vingers. Doe wel altijd een proeftest op een minder gevoelig stukje van je huid om te kijken of het niet te sterk is voor de huid van je gezicht.

Makkelijker en veiliger vind ik zelf om een kant-en-klare lavendel zeep tegen acne aan te schaffen. Kies dan altijd voor biologische en handgemaakte lavendel zeep. De lavendel zeep hoort voor bijna 100% uit natuurlijke ingrediënten te bestaan.

Bovendien zou je lavendel kunnen eten om de spijsvertering te bevorderen en aromatherapie kunnen toepassen om stress te bestrijden.

Lavendel zeep bevat natuurlijke ingrediënten en is dus vrij veilig om te gebruiken. Toch kunnen sommige acne patiënten ongemak ervaren, denk bijvoorbeeld aan huiduitslag. Je kunt beter een ander product proberen als je merkt dat je huid er verkeerd op reageert.

Conclusie en mijn favoriete lavendel zeep tegen acne

Het kopen van een zeep met lavendelolie kan zeker effectief zijn om acne te behandelen. Dankzij de natuurlijke ingrediënten kunnen ontstekingen en pijn vormen verminderd en de huid worden ontdaan van verontreinigheden. Lavendel zeep kun je gebruiken voor je hele lichaam, en dus ook je gezicht.

Zoals ik in de inleiding vertelde heb ik zelf ook lavendel zeep tegen acne uitgeprobeerd. Het viel me op dat er bijna geen pure lavendel zeep te koop is. Uiteindelijk heb ik het merk ‘Cigalo bio’ gevonden op bol.com. Ik heb deze gebruikt in mijn huidverzorgingsregime in de ochtend en avond. Het heeft mijn huid flink opgeknapt, dus ik raad hem van harte aan. Extra voordeel is dat de zeep ook een fijne geur heeft.

Deze zeep met biologische lavendel olie is dermatologisch getest, bevat geen conserveermiddelen, kleurstoffen en heeft een natuurlijke oorsprong van 99,9%. Het is van nature zacht, dus zeker geschikt voor de acne-gevoelige huid.

lavendel olie zeep tegen acne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *