Lavendelwater tegen acne

Waarom je lavendelwater en lavendelolie zou moeten gebruiken tegen acne

Lavendel is een populair ingrediënt in de huidverzorgingsmarkt.

Natuurlijke producten met lavendel kunnen meerdere positieve effecten hebben op de huid. De voordelen van lavendel kunnen ook worden gebruikt tegen acne en puistjes.

Biologisch lavendelwater en lavendelolie kunnen bijvoorbeeld worden ingezet voor het bestrijden en voorkomen van acne. De ervaringen van acne patiënten met lavendelwater zijn in ieder geval veelal positief.

Blijf verder lezen om te ontdekken wat lavendelwater en lavendelolie kunnen betekenen in jouw strijd tegen acne. Ook ga je ontdekken wat de risico’s en de beste producten zijn.

Waarom kunnen helpen lavendelwater en lavendelolie tegen acne?

Om de volgende redenen wordt gedacht dat lavendelwater en lavendelolie kunnen helpen tegen acne:

  • Kalmeren van de huid
  • Hydrateren van de huid
  • Reduceren van de talgproductie en het verminderen van mee-eters
  • Reinigen van verontreinigheden op de huid
  • Doden van acne veroorzakende bacteriën
  • Sneller genezen van littekens die zijn ontstaan door acne

Al deze voordelen kunnen helpen bij het bestrijden van bestaande acne en het voorkomen van nieuwe puistjes.

Er zal meer onderzoek moeten worden gedaan om de effectiviteit van lavendelolie, lavendelwater en andere natuurlijke producten te bewijzen. Echter, verschillende onderzoeken hebben reeds aangetoond dat lavendel wel degelijk de kracht heeft acne bacteriën te doden.

Bovendien geven veel acne patiënten aan goede ervaringen te hebben gehad met lavendelwater. Dit is natuurlijk niet voor iedereen het geval, omdat acne soms het gevolg is van een onderliggend probleem in het lichaam. Acne kan dus terugkomen als je stopt met het gebruiken van lavendelwater.

Hoe gebruik je lavendelwater tegen acne?

Door lavendelwater of lavendelolie op de huid aan te brengen, kun je direct profiteren van de voordelen voor acne.

Lavendelwater wordt doorgaans verwerkt in een spray.

Je hoeft alleen maar wat van het spul op je gezicht te spuiten en het met een schoon doekje zachtjes over de huid uit te smeren. Ook kun je kiezen zelf een gezichtsmasker te maken van bijvoorbeeld rauwe honing en pure lavendelwater.

Je kunt het beste kiezen voor lavendelwater van Berivita, omdat deze 100% puur is. Veel huidverzorgingsproducten die lavendelwater of lavendelolie verergeren immers acne, omdat ze andere irriterende of poriën verstoppende ingrediënten bevatten.

Biologisch lavendelwater tegen acne

Wist je dat lavendelolie ook wordt gebruikt voor aromatherapie? Dit betekent dat mensen kunnen profiteren van gezondheidsvoordelen door het ruiken van bepaalde kruiden, zoals lavendelolie. Lavendelolie zal dan ook kunnen bijdragen aan het verminderen van angst en stress. Dit zijn belangrijke oorzaken van een onzuivere huid met acne.

Onthoud dat we allemaal een verschillende huidtype hebben en dus ook verschillende resultaten op onze huid kunnen zien. Houd bijvoorbeeld rekening met een mogelijke allergische reactie op de huid door lavendelolie.

Om deze reden kan je het beste even een arts raadplegen voordat je een nieuw product, zoals lavendelwater aanbrengt op de acne op je gezicht of huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *