Lijnzaad en lijnzaadolie voor acne

Lijnzaad en lijnzaadolie tegen acne

Een product uit de natuur kan weleens dé oplossing zijn voor jouw acne. Het voordeel van een puur, natuurlijk product is dat je niet allerlei vreemde, chemische ingrediënten op je huid hoeft aan te brengen of in je lichaam hoeft te stoppen.

Het gebruiken van lijnzaad en lijnzaadolie voor acne wordt steeds populairder. Op het internet vind je veel goede ervaringen over lijnzaad. Anderzijds zijn er juist soms mensen die beweren dat hun poriën verstoppen door het spul, en daardoor opeens last krijgen van puistjes. Ik kan me voorstellen dat je dus niet weet wat je moet geloven.

Blijf verder lezen om te begrijpen hoe lijnzaad en lijnzaadolie kunnen helpen in de strijd tegen acne. Ook ga je ontdekken welke producten als beste kunnen worden beschouwd.

Wat is lijnzaad en lijnzaadolie?

Zoals al valt af te lezen aan de naam, is lijnzaadolie afkomstig van lijnzaad. De olie ontstaat wanneer de zaden van de vlasplant, ook wel Linum usitatisimum genoemd, worden geperst.

Lijnzaadolie bevat verschillende stoffen. Denk bijvoorbeeld aan eiwitten, vitamines, mineralen, antioxidanten en vetzuren, zoals omega 3, vitamine B, vitamine E, magnesium, zink en lignanen. Vooral de omega 3 in lijnzaadolie wordt geprezen en soms gezien als krachtpatser bij acne.

In lijnzaadolie komen zelfs de meeste omega-3-vetzuren voor van alle natuurlijke oliën!

Als je last hebt van acne, dan weet je dat omega-3-vetzuren vaak in verband zijn gebracht met puistjes. Dat komt, omdat er tegenwoordig meer ontstekingsbevorderende omega-6-vetzuren dan ontstekingsremmende omega-3-vetzuren voorkomen in voedingsmiddelen. Dit evenwicht kan worden hersteld door meer omega 3 binnen te krijgen.

Waarom kan lijnzaad helpen tegen acne?

Allereerst moet ik vermelden dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de échte voordelen van lijnzaadolie voor acne en de huid in het algemeen. Hoewel er wel degelijk enkele kleine studies zijn gedaan, mag ik momenteel dus enkel spreken over potentiele voordelen van lijnzaadolie.

Hieronder zet ik de potentiele voordelen en eigenschappen van lijnzaad en lijnzaadolie voor acne op een rijtje:

  • Door een verbeterde hydratatie kan zowel acne op de droge, vette als gecombineerde huidtype verminderen
  • Door het verminderen van de talgproductie zullen er minder snel verstopte poriën ontstaan
  • Door een versterkte huidbarrière kunnen acne-veroorzakende stoffen minder snel in de huid terecht komen
  • Door het remmen van darm gerelateerde ontstekingen kan acne verbeteren
  • Door het verminderen van symptomen van puistjes, zoals zwelling, roodheid en jeuk kan het uiterlijk verbeteren
  • Door het stimuleren van de collageen aanmaak, kan het uiterlijk van acnelittekens verbeteren
  • Door een mogelijk tekort aan omega-3-vetzuren in het lichaam op te vullen, kan acne verbeteren
  • Door het bestrijden van vrije radicalen wordt het huideigen genezingsproces minder verstoord
  • Door het reguleren van hormoon gerelateerde acneproblemen kan acne bij de bron worden bestreden en in de toekomst worden voorkomen

Hoe kan je lijnzaadolie gebruiken tegen puistjes?

Het gebruiken van lijnzaad tegen puistjes is niet moeilijk. Je hoeft alleen maar pure lijnzaadolie of supplementen met lijnzaad aan te schaffen. Op de verpakking van een product vind je de aanbevolen hoeveelheid die je dagelijks mag gebruiken.

Stop lijnzaadolie bijvoorbeeld in een salade, saus, yoghurt of een smoothie. Het is belangrijk te weten dat lijnzaadolie niet mag worden verwerkt in warme maaltijden. Je loopt dan namelijk het risico schadelijke stoffen binnen te krijgen. Daarnaast kunnen de werkzaamheden van stoffen in lijnzaadolie verloren gaan.

Overweeg bovendien lijnzaadolie rechtstreeks aan te brengen op de plekken van je puistjes om snel te profiteren van bijvoorbeeld de hydraterende en ontstekingsremmende effecten.

Welke lijnzaadolie producten kunnen het meest gunstig zijn voor acne?

Op de markt zijn tal van lijnzaadolie producten verkrijgbaar. Het wordt bijvoorbeeld vaak werkt als ingrediënt in vochtinbrengende crèmes en andere kant-en-klare huidverzorgingsproducten.

Sommigen merken spelen alleen maar in op de trend rondom lijnzaad. Zij produceren een goedkoop, slecht lijnzaadolie product en verdienen in een korte tijd veel geld. Een tijdje later verdwijnt het product van de markt. Daarom zijn er een aantal punten waar je op kunt letten.

Ik raad je bijvoorbeeld aan te kiezen voor lijnzaadolie tegen acne welke 100% puur en onbewerkt is, omdat je dan geen slechte ingrediënten hoeft in te nemen of hoeft aan te brengen op je acne. Ook is het belangrijk dat de lijnzaadolie het label “koudgeperst” heeft, omdat de werkzaamheid van de stoffen dan niet verloren is gegaan tijdens het bereiden.

De lijnzaadolie van “Qure Natural Oil” heb ik vaker aangeprezen op deze website over acne, omdat het voldoet aan de zojuist gestelde eisen. Anderen producten kunnen acne juist verergeren.

Lijnzaadolie product tegen puistjes

Bijwerkingen en puistjes door lijnzaadolie

Hoewel de meeste mensen lijnzaadolie zonder problemen kunnen verwerken in hun dieet of huidverzorgingsroutine is dit niet voor iedereen het geval. Je loopt dus wel degelijk een risico last te krijgen van bijwerkingen. Dit geldt voor alle producten die je wil gebruiken voor je huid, of deze nou uit de natuur komen of bewerkt zijn in de fabriek.

Er kan bijvoorbeeld een allergische reactie ontstaan nadat je lijnzaadolie hebt ingenomen of hebt aangebracht op je acne. Ook kunnen er bijvoorbeeld darm- en maagklachten ontstaan nadat iemand teveel lijnzaadolie heeft binnengekregen.

Door de mogelijke bijwerkingen dien je contact op te nemen met je huisarts. Wanneer je wordt behandeld door een dermatoloog, dan kan je met je huidarts praten over de geschiktheid van lijnzaadolie. Bovendien kan je een klein beetje lijnzaadolie aanbrengen op de binnenkant van je elleboog om te checken of er enige vorm van huidirritatie ontstaat op jouw specifieke huidtype.

Sommigen mensen klagen over het krijgen van puistjes nadat zij zijn begonnen met het innemen van lijnzaadolie. Dit komt echter niet veel voor. De kans is groter dat er puistjes ontstaan als slechte kwaliteit lijnzaadolie wordt aangebracht op de huid. Sommigen lijnzaadoliën trekken niet goed in de huid en daarom kunnen de poriën verstoppen. Wanneer dit bij jou het geval is, dan kan je het beste stoppen met het gebruiken van lijnzaadolie.

Conclusie

Dankzij lijnzaad en lijnzaadolie kan je de huid met acne zelf verzorgen. Op het internet zijn dan ook enkele goede ervaringen te vinden van acne patiënten die hun huid zagen verbeteren en hardnekkige puistjes zagen verdwijnen.

Waarschijnlijk kan acne verbeteren door bijvoorbeeld de hydraterende, ontstekingsremmende en talgregulerende eigenschappen van lijnzaadolie. Het zou zelfs hormonale acne ten goede kunnen komen.

In de toekomst moeten uitgebreidere en grotere onderzoeken uitwijzen wat de échte effectiviteit is van lijnzaad en lijnzaadolie voor acne.

Je kunt lijnzaadolie innemen als olie, supplement of het gewoon gebruiken als een huidverzorgingsproduct. Je kunt zelfs overwegen het beiden te doen als je acne ook van de binnenkant wil bestrijden.

In dit artikel is een suggestie gedaan voor een lijnzaadolie product die je kunt gebruiken voor acne. Voordat je lijnzaadolie of een ander product gaat gebruiken, raad ik je aan voor de zekerheid contact op te nemen met een arts.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *