Maca en acne

Maca tegen acne

Om van acne af te komen, kun je veel dingen proberen. Er zijn namelijk talloze factoren die een aanleiding kunnen zijn voor acne.

Eén van de oorzaken van acne is hormonaal. Om verschillende redenen kunnen de hormonen in je lichaam uit balans raken. Het gevolg is dat er mee-eters, puistjes en acne ontstaan.

Niemand vindt het leuk last te hebben van acne plekjes en zich te moeten schamen. Daarom is het de hoogste tijd er iets aan te doen. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat maca en acne een positief verband hebben.

Maca kan mogelijk namelijk de hormonen in je lichaam beïnvloeden, waardoor de hormonale onbalans kan worden hersteld. Hierdoor zouden puistjes sneller verdwijnen.

Op deze pagina ga ik je meer vertellen over het bestrijden van acne met maca, want is het slechts een mythe of werkt het écht?

De invloed van hormonen op acne

Voordat je naar oplossingen gaat zoeken om van acne af te komen, kan het raadzaam zijn er eerst achter te komen welke onderliggende problemen je hebt in je lichaam. Er bestaan namelijk letterlijk duizenden manieren om acne te behandelen of te verzorgen.

Hoewel er veel behandelingen mogelijk zijn, lukt het maar weinig mensen blijvend van acne af te komen. Mensen focussen zich namelijk vaak alleen op het elimineren van talg, vuil, bacteriën en ontstekingen. Hierbij vergeten ze te zoeken naar de wortel van het probleem.

Zoals je waarschijnlijk al kunt zien aan de naam “hormonale acne” ontstaat dit wanneer de hormonen schommelen en uit balans raken. Dit is bijvoorbeeld ook de reden waarom vrouwen acne krijgen op latere leeftijd tijdens de zwangerschap of menstruatieperiode. Er wordt namelijk veel van het hormoon progesteron aangemaakt voor de menstruatie.

Hormonen hebben goede functies voor het lichaam, maar er dient geen onbalans te zijn. Dit kan namelijk resulteren in een seintje aan de talgklieren, zodat zij meer talg gaan aanmaken. Vervolgens willen de talgkliertjes van het talg af. Dat gebeurt via de huid. Hierdoor raken de poriën verstopt. Dit is een aanmoediging voor bacteriën om zich hier te nestelen. De hormonale acne is geboren.

Waarom helpt maca voor acne?

Huidverzorgingsfreaks zweren bij maka vanwege de vele voordelen. Ook wordt beweerd dat het de oplossing is voor hormonale acne bij alle huidtypen.

Maca is een eetbare plant die groeit in Peru. Het heeft veel heilzame eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van je energie, verbeteren van je focus, verhogen van je uithoudingsvermogen en het verbeteren van je vruchtbaarheid.

In maca zitten verschillende voedingstoffen die gunstig kunnen zijn voor het lichaam, en mogelijk ook de huid. Denk bijvoorbeeld aan aminozuren, vezels, eiwitten, vrije vetzuren, macaenen en macamiden die maca bevat. De stoffen zorgen normaal gesproken voor de gezondheid van de wortel van maca.

Ook wordt er gedacht dat maca de hormoonbalans op peil kan houden. Dit komt door de aminozuren in maca. Dit is het meest gunstige voordeel voor acne.

Tevens kan maca ervoor zorgen dat het enocriene systeem wordt gestimuleerd, zodat je lichaam schadelijke en overbodige stoffen uit je lichaam gaat verwijderen.

Het voordeel is dat er geen bekende bijwerkingen zijn voor maca. Ook is de betrouwbaarheid van maca hoog volgens experts.

Hoe gebruik je maca?

Om veranderingen te zien aan de huid is het belangrijk vol te houden. Gelukking kun je maca eenvoudig binnenkrijgen via een tablet, poeder of een vloeibaar extract.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen maca poeder toe te voegen aan een drankje of maaltijd. Denk aan een smoothie of yoghurt.

Begin bijvoorbeeld met het nemen van een bepaalde maca dosis per week. Langzaam kun je de hoeveelheid verhogen. Teveel maca innemen, kan er namelijk voor zorgen dat je nadelige effecten opmerkt.

Er wordt beweerd dat je al na enkele dagen na het eerste gebruik van maca effecten kunt opmerken aan je humeur en energieniveau. Verwacht echter niet dat je een onmiddellijke verbetering van je huid zult ervaren. Toch is maca zeker het overwegen waard. Gebruik het in overleg met een arts.

Wil je maca uitproberen om je hormonale acne tegen te gaan? Overweeg dan de maca capsules van “Body & Fit” of de biologische maca poeder van “Naturya“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *