Magnesium tegen acne

magnesium tegen acne

Wist je dat tussen de 50 tot 80% van de wereldbevolking kampt met een magnesiumtekort? Dit is zonde, want het mineraal heeft veel gunstige voordelen voor de gezondheid van je lichaam, zoals het krijgen van energie, de bloedglucosespiegels en vele andere zaken. Als processen in je lichaam niet helemaal lekker lopen, dan kun je dit ook aan je huid gaan merken. Er kunnen namelijk bijvoorbeeld puistjes en acne ontstaan.

Een tekort aan magnesium kan om meerdere redenen ontstaan. We krijgen immers steeds minder magnesium binnen. Dit komt onder andere door moderne landbouwtechnieken, pesticiden, frisdranken en suikers die er toe leiden dat we minder magnesium binnenkrijgen of kan worden opnemen door ons lichaam.

Wat is de relatie tussen magnesium en acne?

Zoals ik zojuist aangaf kunnen onderliggende problemen in je lichaam ervoor zorgen dat er acne ontstaat. Dankzij magnesium kunnen verschillende processen in je lichaam weer verbeteren.

Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de gezondheid van je darmen. Door magnesium kan namelijk de balans van de microbioom van je darm worden hersteld. Dit betekent dat er weer een gezonde balans ontstaat tussen het aantal goede en slechte bacteriën in je darm. Hierdoor zal je lichaam voedingsstoffen en water effectiever kunnen absorberen. Ook worden ziekteverwerkers voorkomen, die anders naar je huid zullen trekken. Bovendien zal voldoende inname van magnesium ervoor zorgen dat je een goede stoelgang hebt, zodat op regelmatige basis gifstoffen uit je systeem kunnen worden verwijdert.

Een andere reden waarom magnesium gunstig kan zijn tegen acne is dat het vitamine C en vitamine D activeert. Beide kunnen ervoor zorgen dat je huid zal genezen. Vitamine C helpt ook bij het bestrijden van vrije radicalen die je talg kunnen beschadigen, waardoor de acne-veroorzakende bacteriën hun gang kunnen gaan.

Bovendien kan magnesium helpen de functie van insuline en dus de bloedsuikerspiegel verbeteren, je lichaam helpen ontspannen door het stresshormoon ‘cortisol’ en het gelukshormoon ‘serotine’ in evenwicht te brengen.

Hoe gebruik je magnesium tegen acne?

Je kunt op verschillende manieren meer magnesium binnenkrijgen om je acne te verbeteren. Denk aan het aanbrengen van magnesiumolie, het eten van voeding met veel magnesium of het nemen van een supplement die magnesium bevat.

Vellige voedingsmiddelen voor acne die veel magnesium bevatten zijn:

 • Snijbiet
 • Boerenkool
 • Spinazie
 • Rozijnen
 • Pruimen
 • Abrikozen
 • Bananen
 • Zeewier
 • Tonijn
 • Makreel
 • Linzen
 • Pure chocola

Hoe donkerder de groente en fruit zijn, hoe meer magnesium erin zit.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium ligt bij mannen op 350 milligram en bij vrouwen op 300 milligram.

Aangezien het vrijwel onmogelijk is voldoende magnesium uit je voeding te halen, kun je een magnesium supplement overwegen. Acne patiënten hebben voornamelijk goede ervaringen met supplementen die magnesiumglycinaat bevatten. Zorg wel dat je eerst je huisarts raadpleegt.

Ook kun je ervoor kiezen magnesium rechtstreeks aan te brengen op de huid. Het voordeel is dat het dan direct zijn voordelen kan gaan bieden voor de huid. Gebruik hiervoor een volledig natuurlijke magnesiumolie.

Conclusie

Magnesium kan dus gunstig zijn voor je huid. Ook kun je er veel processen in je lichaam mee verbeteren waardoor je acne effectief kunt bestrijden. Je kunt dus zeker overwegen meer magnesium binnen te krijgen door meer voedingsmiddelen met magnesium te eten of een supplement te nemen. Vervolgens kun je kijken wat het effect is op je lichaam en acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *