Mango en acne

mango tegen acne en puistjes

Mango en acne: waarschijnlijk vraag je momenteel jezelf af wat het verband is tussen deze twee. Het is daarom goed dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Ik ga je er namelijk meer over vertellen.

Mango’s bevatten veel vitamines, mineralen en antxiodianten. Dit kan gunstig zijn voor je algehele gezondheid. Mango’s worden zelfs gezien als één van de gezondste stukken fruit.

Door één kopje mango te eten, krijg je direct een groot gedeelte binnen van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine A, vitamine B6, vitamine C, vitamine E, koper, foliumzuur en vezels.

Mogelijk kun je acne bestrijden door het eten van mango. Het zou bijvoorbeeld de natuurlijke collageenproductie van je lichaam kunnen bevorderen en je huid beschermen tegen vrije radicalen, zoals de zon en milieuvervuiling.

Dankzij het plaatselijk aanbrengen van mango’s zal de huid gehydrateerd kunnen worden. Vandaar wordt mango ook vaak in huidverzorgingsproducten verwerkt.

In dit artikel vertel ik je alles over mango en de voordelen voor je acne.

Waarom is mango goed voor acne?

In een mango zitten veel goede voedingstoffen. Denk bijvoorbeeld aan het specifieke type antioxidant dat mangiferine wordt genoemd. Deze kan helpen je huidcellen te beschermen. Daarnaast zitten er ook veel vitamines in mango’s, bijvoorbeeld de vitamines A, C en E.

Zie hieronder de specifieke mogelijke voordelen van mango eten voor acne. Houd er wel rekening mee dat er meer onderzoek nodig is om te kunnen concluderen dat mango daadwerkelijk effectief is tegen acne.

  • Schade door de zon verminderen: Dankzij antioxidanten in mango kunnen rimpels en schade door de zon worden verminderd. Het draagt namelijk bij aan het verlagen van de oxidatie van je huidcellen.
  • Meer collageen produceren: Dankzij vitamine C in mango kan de productie van collageen worden verbetert. Collageen is een eiwit dat je huid structuur geeft en helpt bij wondgenezing.
  • Voorkomen van acne plekjes: Dankzij vitamine A in mango kun je acne voorkomen. Een tekort aan vitamine A kan namelijk resulteren in meer van het eiwit ‘keratine’ in je lichaam. Een te grote hoeveelheid keratine kan ervoor zorgen dat haarzakjes en poriën verstopt raken, met als gevolg zichtbare acne.
  • Huidveroudering verminderen: Dankzij de combinatie van de vitamines E en C in mango kan je huid worden beschermt tegen zonnestralen, vrije radicalen en vroegtijdige huidveroudering. De vitamines E en C worden namelijk opgeslagen in je huidcellen.

Bovendien zouden mango’s kunnen bijdragen aan een sterker immuunsysteem en betere spijsvertering, wat ook gunstig is voor acne patiënten.

Mango rechtstreeks aanbrengen op je acne en puistjes

Uit de pitten, schillen en bladeren van mango’s kunnen oliën, extracten en boter worden gehaald. Hier zitten veel antioxidanten, selenium, koper en zink in. Vandaar worden ze vaak verwerkt in huidverzorgingsproducten.

Het specifieke antioxidant mangiferine wordt in een geconcentreerde vorm aangetroffen in een mango-extract.

Er zijn nog geen grote onderzoeken gedaan naar het aanbrengen van mango op de huid en acne. Wel zou mangiferine in je epidermis en dermis kunnen komen als het rechtstreeks wordt aangebracht. Dit zou gunstig kunnen zijn als je last hebt van acne.

Is het veilig om mango’s te gebruiken als acne behandeling?

Het gebruiken van mangoproducten die zijn gemaakt voor de huid zijn veilig te gebruiken op de huid. Logischerwijs ga je geen mangoproducten eten als ze bedoeld zijn om op de huid aan te brengen.

In enkele gevallen kunnen mensen een allergische reactie krijgen door mango’s aan te raken. Ook kan er bij sommige mensen huiduitslag ontstaan wanneer zij in aanraking komen met urusiol, een chemische stof in de schil van een mango.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *