Melkzuur tegen acne

melkzuur tegen acne

Als je last hebt van acne en tekenen van huidveroudering begin te zien, kan melkzuur mogelijk een goede behandeling zijn.

Melkzuur biedt verschillende voordelen voor de huid. Het heeft bijvoorbeeld een exfoliërende en hydraterende werking. Ook schijnt dat melkzuur minder agressief is voor de huid dan bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur.

In dit artikel ga ik je alles vertellen wat je moet weten over het inzetten van melkzuur tegen acne. Ook zal ik je een overzicht geven van de beste melkzuur producten die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Wat is melkzuur?

Melkzuur is een lid van de familie die alfahydroxyzuren worden genoemd. Je lichaam maakt melkzuur aan als je beweegt, maar het kan ook in melkproducten en huidverzorgingsproducten zitten.

Melkzuur kan zowel in normale huidverzorgingsproducten zitten als worden gebruikt tijdens een professionele behandeling. Een schoonheidsspecialiste kan de oppervlakte van de huid behandelen met melkzuur. Voor de diepere huidlagen zal een medisch professional moeten worden ingezet.

Chemische peelings kunnen ook melkzuur bevatten. Een dergelijke behandeling is gericht op de oppervlakte van je huid. Er kan dus worden gesteld dat melkzuur redelijk veilig is om te gebruiken bij acne, maar je dient wel voorzichtig te werk te gaan. Je dient na een chemische peeling bijvoorbeeld niet of nauwelijks meer in de zon te komen. Je huid kan namelijk gevoeliger worden door een peeling met melkzuur. Andere bijwerkingen van melkzuur zijn: roodheid, droogte, jeuk en zwelling.

In welke producten zit melkzuur?

Er zijn meerdere producten die melkzuur bevatten. Het is dan ook een zeer populair ingrediënt bij cosmeticafabrikanten.

Je kunt melkzuur bijvoorbeeld gebruiken als exfoliant, vochtinbrengende crème, masker, gezichtsreiniger of peelingbehandeling in een kliniek. Of je het spul dagelijks mag gebruiken, is afhankelijk van jouw huidtype, het type product en de sterkte van de melkzuur.

Van nature zit melkzuur in zuivelproducten. Melkzuur zorgt ervoor dat yoghurt de herkenbare smaak krijgt. Dit is dan ook een reden dat veel mensen zelf een gezichtsmasker maken van melkzuur of zelfs een melkbad nemen.

Je kunt melkzuur gewoon gebruiken voor je acne als je lactose-intolerant bent. Melkzuur wordt namelijk niet op dezelfde manier verteerd in je spijsverteringsstelsel.

Kun je melkzuur gebruiken tegen acne?

Logischerwijs kan het gunstig zijn voor acne producten met melkzuur te gebruiken. Exfolianten, maskers en gezichtsreinigers hebben verschillende werkingen op de huid. Het komt erop neer dat onzuiverheden worden bestreden, poriën worden gereinigd en de stevigheid van de huid verbetert. Dit kan dus zeker een positief effect hebben op acne en puistjes.

Een belangrijke werking van melkzuur is het exfoliëren van de huid. Dit betekent dat oude huidcellen worden verwijdert en de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen wordt gestimuleerd. Een ander gunstig effect is het minder snel laten uitdrogen van de huid.

Tevens zouden rimpels, ouderdomsvlekken en acne littekens kunnen vervagen door een product met melkzuur.

Gebruik je al een product met een exfoliërende werking? Dan hoef je geen melkzuur te gebruiken. Te veel van het goede is namelijk ook niet goed. Neem in ieder geval contact op met een arts als je momenteel medicatie gebruikt voor de huid en overweegt melkzuur te gebruiken.

De beste producten met melkzuur in Nederland

Persoonlijk raad ik je aan te beginnen met een product dat een laag percentage melkzuur bevat. Meestal kun je kiezen uit een percentage van 5 tot 30 procent. Echter hoeft een product met een hoog percentage niet altijd beter te zijn, maar kan het zelfs juist meer huidirritatie opleveren.

Door te beginnen met een lage sterkte van melkzuur kun je de huid even laten wennen aan het zuur en zien hoe de huid erop reageert. Mocht je goede resultaten zien, dan kun je hetzelfde percentage blijven gebruiken. Mocht je toch voor een sterkere variant willen gaan, bouw dan langzaam op. Zorg ook dat je in de gaten houdt of er misschien toch irritatie ontstaat. Je zult dan weer terug moeten stappen op een mildere variant.

Hieronder zal ik je een overzicht geven van de beste producten die melkzuur bevatten. Hierdoor kun je een weloverwegen keuze maken één of meerdere van de producten toe te voegen aan je huidverzorgingsregime.

De beste reiniger voor je acne

Een gezichtsreiniger die melkzuur bevat kan helpen de huidporiën schoon te houden. Zo zullen verontreinigheden minder snel opstapelen in de poriën. Het gevolg is dat minder snel verstopte poriën ontstaan en dus minder snel acne ontstaat. Je kunt een melkzuurreiniger op dezelfde manier gebruiken als een gewone reiniger. Let er wel op dat je het gebied rond de ogen vermijd.

Via de onderstaande knop kun je de beste melkzuurreiniger tegen acne bestellen. Het is een goede keuze voor gevoelige huidtypes. De melkzuur blijft namelijk niet lang aanwezig op de huid, omdat je het enkele minuten laat intrekken en daarna direct eraf wast.

De beste melkzuur exfoliant voor je puistjes

Een exfoliant die melkzuur bevat kan helpen tegen acne door de huid te exfoliëren. Een dergelijk product bevat hogere concentraties dan producten die je elke dag op de huid mag aanbrengen. Het is dan ook de bedoeling dit product één tot twee keer per week aan te brengen op de huid. Een melkzuurpeeling die je zelf mag gebruiken bevat vaak een percentage van 10 procent. Ik raad dan ook aan met deze sterkte te beginnen en later pas over te stappen op een sterkere variant. Er zijn zelfs melkzuurpeelings van 50 procent of meer die je zonder recept kunt krijgen. Echter kan dit veel problemen opleveren als je niet weet waar je mee bezig bent.

Via de onderstaande knop kun je de beste melkzuur exfoliant tegen acne bestellen. Eventueel kun je het middel verdunnen, zodat je kunt uittesten of het geschikt is voor de gevoelige huid.

Laatste gedachten over melkzuur tegen acne

Melkzuur wordt gebruikt door veel artsen en fabrikanten van huidverzorgingsproducten in Nederland en de rest van de wereld. Het is een redelijk veilige manier om je puistjes te bestrijden. Zorg echter dat je het effect op je huid in de gaten houdt, de juiste sterkte gebruikt en de aanwijzingen op de verpakking opvolgt. Op deze manier krijg je de beste resultaten en heb je het minste risico dat er toch verergering van de acne ontstaat.

Houd er ook rekening mee dat je je gezicht moet beschermen tegen de zon met een SPF, ofwel zonnebrandcrème. Dit moet je zelfs doen wanneer het winter is, het vriest of het bewolkt is. Melkzuur maakt je namelijk nog gevoeliger voor de zon.

Vraag advies aan je huisarts of dermatoloog als je wilt weten wat het beste product met melkzuur is voor jouw type acne en huid.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *