Micellair water en acne

Micellair water en acne

Ben je op zoek naar een middeltje om de teint van je huid zowel te reinigen als te verbeteren? Dan kan micellair water de oplossing zijn. Je huidige verzameling reinigingsmiddelen en toners wordt hierdoor overbodig.

Micellair water bevat zeer kleine moleculen. Deze worden micellen genoemd. Ze zijn in staat verontreinigen van je huid te verwijderen en ondertussen de goede dingen van de huid met rust te laten. Micellair water is dan ook erg zacht voor de huid. Het ziet er immers uit als helder water.

Veel mensen geloofden lang niet in alle voordelen van micellair water voor acne en puistjes. Toch wordt het steeds populairder en vaker gezien als een écht wonder voor de huid. Ook in Frankrijk, waar huidverzorging natuurlijk erg gewild is.

Micellair water is bijzonder, omdat het geschikt is voor alle huidtypes, inclusief de acne-gevoelige huid. Ook is het eigenlijk een 3-in-1 oplossing. Dat kan geweldig zijn voor mannen en vrouwen met een druk leven. Met micellair water kun je namelijk eenvoudig, effectief make-up reinigen, bacteriën en vuil van je huid wassen en je gezicht een natuurlijke glow geven.

Op deze pagina vertel ik je meer over het gebruiken van micellair water als je last hebt van acne.

Wat is micellair water?

Zoals de naam al aangeeft is micellair water gebaseerd op water. Het is gezuiverd en vaak vermengd met ingrediënten, zoals glycerine. Dit ingrediënt zorgt bijvoorbeeld voor een hydraterend effect.

Micellair water bevat zeer lichte deeltjes die micellen worden genoemd. Je kunt het zien als magnetische bolletjes die overtollig talg en vuil uit je poriën kunnen “trekken”.

Door wat druppels micellair water op een wattenschijfje te druppelen en dit aan te brengen op je gezicht kan make-up en vuil worden verwijderd. Daarnaast kunnen de bolletjes ook vocht aantrekken.

Eén van de voordelen van het gebruiken van micellair water voor acne is dat je je huid erna niet hoeft te wassen met kraanwater. Het is namelijk zo zacht voor de huid, dat het hier gewoon kan achter kan blijven zonder irritatie te veroorzaken. Erg fijn dus voor personen met een druk leven, maar die hun huid wel optimaal willen verzorgen.

Waarom micellair water gebruiken voor acne en puistjes?

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af waarom micellair water dan gunstig kan zijn voor acne. Ook wil je waarschijnlijk weten of micellair water beter of slechter is voor de huid dan andere reinigingsmiddelen.

Om acne te verzorgen is het belangrijk producten van goede kwaliteit te gebruiken. Daarnaast moet je ook niet teveel producten willen gebruiken.

Formules van huidverzorgingsproducten moeten dan ook eenvoudig en duidelijk zijn, dus zonder talloze ingrediënten met moeilijke namen. Veel producten zijn echter te hard voor de huid door alle agressieve ingrediënten die ze bevatten. Micellair water veroorzaakt geen irritatie aan de huid.

Voor de acne-gevoelige huid is het belangrijk dat er een evenwicht wordt bereikt tussen vettigheid en droogheid. Je moet er dus voor zorgen dat je huid niet te vet, maar ook niet te droog is.

Door micellair water te gebruiken, kun je de huid reinigen en overtollige oliën verwijderen. Het voordeel van micellair water is dat er geen talg wordt verwijderd, dat eigenlijk een gunstige werking heeft voor de huid.

De huid met acne heeft vaak behoefte aan hydratatie, zodat de talgproductie in balans kan blijven. Hier kan micellair water ook voordelig voor zijn.

Door teveel natuurlijke oliën te verwijderen die de huid eigenlijk nodig heeft, gaat je huid juist meer talg produceren om het vettig te houden. Een overmatige talgproductie en het niet verwijderen van vuil uit de poriën kan leiden tot verstoppingen van de poriën.

Je kunt de huid reinigen en hydrateren met micellair water zonder bijwerkingen te hoeven ervaren.

Dankzij de lichte formule van micellair water wordt de gevoelige huid met acne dus niet verstoord. Je kunt het bijvoorbeeld zelfs gebruiken als je naar het strand gaat en zonnebrandcrème opsmeert. Het micellair water kan namelijk het vettigheid uit de zonnebrandcrème zuigen uit je poriën.

Beste micellair water voor acne

Veel mensen die last hebben van acne hebben een gevoelige huid. Dit kan het uitkiezen van de beste huidverzorgingsmiddelen lastiger maken. Toch zijn er een aantal producten met micellair water die ik je kan aanbevelen als je last hebt van acne en puistjes.

La Roche-Posay Micellair Water

Het dermatologisch geteste micellaire water van La Roche-Posay mag je dagelijks gebruiken om je huid te reinigen, hydrateren, kalmeren en verfrissen. Het mag zelfs worden gebruikt door personen met een zeer gevoelige huid vanwege de speciale zachte formulering.

Micellair water tegen puistjes van La Roche-Posay
La Roche-Posay

Garnier Skinactive Micellair Reinigingswater met Rozenwater

Als je last hebt van acne, dan kun je wellicht baat hebben bij het alcoholvrije, dermatologisch geteste micellaire reinigingswater van Garnier. Er is ook rozenwater toegevoegd aan het product, wat veel voordelen kan bieden voor de huid. Dit micellair water is geschikt voor alle huidtypes. Go, get that glow babe!

Micellair water tegen acne van Garnier
Garnier
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *